Romy Schneider, actriţa din filmul Sissi, marea iubire a lui Alain Delon. Cum a cucerit-o actorul şi de ce a părăsit-o. S-a învinovăţit pentru moartea ei

27 iulie, 2020
5 printesa1 jpg jpeg

Alain Delon şi Romy Schneider s-au cunoscut în 1959, în Franţa, pe platourile filmului „Christine”, iar următorii patru ani din viaţa lor au cimentat o relaţie care avea să dureze mulţi ani în sufletele lor.

Romy avea 23 de ani la acea vreme şi era necunoscută în lumea filmului, iar Delon a reuşit să îi trezească interesul după ce i-a trimis un buchet de trandafiri. La început, ea îl vedea impulsiv şi nemanierat, dar cu jocul său pe ecran şi înfăţişarea imbatabilă a reuşit să o cucerească în scurt timp.

La scurt timp, cuplul a făcut o călătorie cu trenul la un nou festival de film, la Bruxelles. Dragostea pusese stăpânire pe ei. Delon a invitat-o pe Schneider să vină să stea cu el la Paris. Cu toate acestea, mama ei, actriţa Magda Schneider, a fost împotriva ideii. În cele din urmă, ea i-a cerut lui Alain să oficializeze relaţia cu Romy înainte de a pleca în capitala Franţei.

7 rom6 jpg jpeg

În timp ce Delon se bucura de statutul său de simbol, Schneider devenise frustrată de zvonurile despre infidelitatea sa. Magda Schneider a devenit îngrijorată de sănătatea mentală şi fizică a fiicei sale, care părea să sufere abuzuri repetate din partea lui Delon.

În 1962, în timpul poveştii cu Schneider, starul a avut o aventură cu actriţa germană Nico, pe care lăsat-o însărcinată. A devenit tatăl unui băiat, Christian Aaron. Când a aflat,  actriţa din filmul ''Sissi” şi-a tăiat venele, dar a ajuns la spital şi a fost salvată.

4 rom2 jpg jpeg

Dragostea pierdută şi o ultimă scrisoare

Până în 1963, relaţia dintre ei s-a încheiat. La întoarcerea la Paris, după ce a filmat „Procesul”, Schneider a găsit în apartament ​​un buchet de trandafiri negri şi o scrisore de despărţire de la Delon. În câteva luni, actorul a lăsat trecutul în urmă şi s-a căsătorit cu o altă muză, Nathalie Barthélemy, care i-a dăruit, la rândul ei, un fiu, Anthony. Cei doi au ajuns la divorţ în 1969.

Schneider a încercat să îşi găsească fericirea lângă actorul Harry Meyen, În 1966 a venit pe lume primul ei copil, David. În 1975, cei doi s-au separat, iar Meyen a decis patru ani mai târziu să îşi încheie socotelile cu viaţa. Romy a mai bifat un mariaj, de această dată cu asistentul ei, Daniel Biasini. Din relaţia lor s-a născut Sarah Magdalena. Despărţirea a venit în 1981, anul în care Schneider avea să asiste neputincioasă la moartea fiului său. Actriţa a devenit o cu totul altă persoană din acel moment şi a început să îşi trateze depresia cu alcool. După câteva luni, frumoasa actriţă a fost găsită moartă în apartamentul pe care îl avea la Paris. Deşi s-a spus că şi-a găsit sfârşitul în urma unui infarct, pare că adevărata cauză a morţii a fost o combinaţie fatală de pastile şi alcool.

3 rom5 jpg jpeg

Schneider nu era o femeie obişnuită, era incomparabilă cu oricare alta.  Delon găsise lângă ea iubirea, dar ceva inexplicabil îl făcuse să se îndepărteze. Actorul a suferit când Schneider a plecat pentru totdeauna în 1982, la doar 43 de ani, şi s-a învinovăţit pentru moartea ei. El şi-a exprimat regretul pentru tratamentul pe care i-l aplicase într-o scrisoare publicată în revista Paris Match.

5 rom4 jpg jpeg

”Ei îmi spun că eşti mortă. Mă gândesc la tine, la mine, la noi. Ma Puppelé (Păpuşă) mă uit la tine iar şi iar. Vreau să te devorez cu privirea şi să-ţi spun, încă o dată, că nu ai fost niciodată atât de frumoasă şi de calmă. Odihneşte-te. Sunt aici. Am învăţat puţină germană cu tine. Ich liebe dich. Te iubesc! Te iubesc, ma Puppelé!”.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg