Rutina preferată de Elwira Petre. Top fit și sănătoasă, la 41 de ani, vedeta și-a dezvăluit secretul

21 februarie, 2023
Elwira Petre  (2) jpg

Elwira Petre a vorbit cu sinceritate despre procesul de îmbătrânire. Orice femeie ajunsă la pragul celor 40 de ani începe să se gândească mai mult la prelungirea tinereții.

Elwira Petre este o norocoasă, căci firea sportivă și gena bună o ajută din plin. Mai mult, dansul i-a format o postură armonioasă. Elwira Petre însă este o femeie care are multă grijă de sine și vrea să le învețe și pe fiicele sale să privească viața și etapele ei ca cel mai natural proces din lume.

Soția lui Mihai Petre are un stil de viață foarte sănătos și este expertă în prepararea sucurilor de legume, în căutarea efectelor lor miraculoase: de stimulare a imunității, de prevenire a îmbătrânirii, de protecție a pielii etc. Elwira Petre obișnuiește să împărtășească trucurile de sănătate comunității sale. De data aceasta, specialista în dans sportiv a povestit despre cum se menține în formă, la 41 de ani. Sunt trucuri care o ajută și pe care le dă mai departe: ”Aș vrea să învețe și fetele mele”.

Elwira Petre  (1) jpg

”Când aveam 20 de ani credeam că un om de 50 de ani este bătrân. Credeam ca la primul rid apărut o să fug la esteticieni imediat. Dar nu a fost așa. Ridurile au apărut, l-am văzut și mi-am văzut de treabă ca și până atunci. Și sincer, nu credeam că o sa fiu capabilă să fac asta în societatea care vrea sa rămâi veșnic tânără și care tratează îmbătrânirea ca pe o boală.

Da, pur și simplu am acceptat ce se întamplă cu corpul meu.

Cred că procesul de îmbătrânire începe în mintea noastră. Și mi-am dat seama ca mintea mea este plină, în sensul bun. Și asta m-a făcut să celebrez tot procesul de “aging”.

Nu scap disperată de fiecare fir de păr alb din cap sau fac orice să dispară ridurile. Am grijă de tenul meu normal, îl hidratez, îl curăț bine, dar nu excesiv. Am câteva trucuri naturale de care nu mă pot despărți.

Și da, cred cu tărie că este nevoie să ai grija de corpul tău, ca el să-ți slujească mulți ani. Pentru mine, asta înseamnă să rămâi tânăr.

Exercițiul fizic este cel care nu o să lase corpul să îmbătrânească.

Să crești masa musculară, cea care în viitor va susține corpul când înaintezi în vârsta. Care o să te ajute sa ai balans mai bun, să nu te accidentezi așa de repede. Chiar cred ca noi femeile avem nevoie să creștem masa musculară și să mâncăm mai multe proteine. Oasele devin din ce în ce mai slabe când îmbătrânim, așa că este bine să începi să lucrezi la timp.

Și nu trebuie să mergi la sală neapărat!

Poți face exerciții acasă, poți merge la o plimbare mai rapidă, poți face o alergare sau un work out de 20 de minute. Cea mai importantă este constanța. Să ai grijă de corpul tău în fiecare zi, câte un pic.

📌Exerciții fizice

📌Dietă sănătoasă

📌Hidratare

📌Tenul îngrijit

📌Mintea limpede

📌 și cel mai important, iubirea de sine. Pe mine asta mă ajută, asta aș vrea să învețe și fetele mele.

Nu pot opri timpul, nici nu vreau. Nu pot scăpa de toate ridurile, toate firele albe de păr, dar pot înainta în vârstă cu demnitate, cu încrederea că sunt suficient de frumoasa așa cum sunt și cu siguranța că am avut grija de corpul meu și de mintea mea.

Vreau sa rămân eu! Nu cineva pe care să nu o recunosc în oglindă.”, a mărturisit Elwira Petre comunității sale.

Foto: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg