S-a aflat de ce suferă Céline Dion! A fost diagnosticată cu o boală rară şi incurabilă

8 decembrie, 2022

La cei 54 de ani ai săi, artista canadiană se vede nevoită să-şi reducă activitatea, pe fondul unor probleme de sănătate ce nu pot fi tratate.

Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg

După ce a anulat deja de trei ori datele din turneul său european din 2020, cântăreaţa Céline Dion a anunţat noi anulări de concerte din cauza problemelor de sănătate, inclusiv show-ul de la Bucureşti. Este vorba despre spectacolele din primăvara anului 2023 până în 2024 și anularea a 8 spectacole programate pentru vara 2023, din cadrul turneului său mondial intitulat "Courage".

Într-un mesaj video emoţionant, postat pe reţelele sale de socializare, Céline Dion a explicat că este victima unei „tulburări neurologice rare” care provoacă „spasme” şi dificultăţi la nivelul corzilor vocale. 

„Am probleme de sănătate de mult timp și nu mi-e ușor să le fac față. Sunt profund întristată să spun că nu voi fi gata să-mi reiau turneul în Europa în februarie", spune artista.

„Din nefericire, am nişte spasme care afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocându-mi uneori dificultăți atunci când merg și nepermițându-mi să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum eram obișnuită. Mă doare să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită să îmi reiau turneul din Europa în februarie", spune ea, cu ochii în lacrimi.

„Am o echipă grozavă de medici, care lucrează alături de mine pentru a mă ajuta să mă fac bine, și copiii mei prețioși, care mă susțin și mă ajută. Muncesc din greu în fiecare zi cu terapeutul meu, specialist de medicină sportivă, pentru a-mi recupera forța și capacitatea de a performa din nou, dar trebuie să recunosc că a fost o luptă. Tot ceea ce știu este că am cântat toată viața mea și este ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Mi-e dor de voi atât de mult! Mi-e dor să vă văd pe toți, de pe scenă, cântând pentru voi. Întotdeauna dau 100% atunci când am spectacol, dar starea nu-mi permite acum să vă ofer acest lucru chiar acum. Pentru a ajunge din nou la voi, nu am de ales decât să mă concentrez asupra sănătății mele în acest moment și am speranța că sunt pe drumul spre recuperare. Mă concentrez pe asta și fac tot ce pot pentru a mă recupera", spune Céline Dion, vizibil afectată de tot ceea ce trăieşte.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru urările, dragostea și sprijinul vostru pe rețelele mele de socializare. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine. Aveți grijă de voi înșivă. Fiți sănătoși. Vă iubesc atât de mult și sper din tot sufletul să vă pot revedea foarte curând!", şi-a încheiat ea mesajul, aproape plângând.

Céline Dion a fost diagnosticată cu aşa-numitul "Sindrom al Persoanei Rigide", o boală care afectează 1 la 1.000.000 de persoane şi care face ca mușchii ei să se încordeze necontrolat. Afecțiunea îi lasă, în cele din urmă, pe cei care suferă de această afecţiune ca pe niște "statui umane", deoarece blochează progresiv corpul în poziții rigide, bolnavii ajungând în imposibilitatea de-a merge sau de-a vorbi.

Deși nu există un tratament pentru această boală, există tratamente pentru a încetini progresia, Céline Dion dezvăluind că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele.

„Céline Dion este sub observaţia echipei sale medicale, care se ocupă de tratament”, precizează anturajul ei, într-un comunicat de presă. Totodată, echipa vedetei precizează că opt concerte programate pentru această vară sunt anulate.

Celine Dion noul calendar al concertelor reprogramate jpg

Concertul artistei la Bucureşti urma să aibă loc, pe 11 iulie 2023, pe Arena Naţională.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}