Sacrificii extreme: actori care au slăbit şi s-au îngrăşat rapid

8 decembrie, 2015
Renee Zellweger jpeg

Nu este chiar atât de uşor şi de frumos să fii actor, mai ales când lumea Hollywoodului e atât de solicitantă şi dornică de senzaţional. Şi poate că fiecare star, deşi lucrează câteva săptămâni sau luni pentru un film, în niciun caz nu au program corporatist, cu pauză de masă fixă. Din contră. Cei mai buni dintre ei fac sacrificii extreme de dragul cinematografiei. Pentru a intrat cât mai bine în pielea personajului, aceştia fac eforturi majore pentru a respecta asta la propriu şi la figurat. Vorbim de actorii care au slăbit şi s-au îngrăşat rapid pentru rolurile lor – de altfel, atât de apreciate mult timp după premiera filmului. Aproape toate, demne de Oscar.

Iată ce actori au trecut prin schimbări fizice senzaţionale pentru interpretările lor!

Anne Hathaway în “Mizerabilii”

A slăbit 12 kg – 5 în primele trei săptămâni înainte de filmări şi 7 în timpul filmărilor.

“Am urmat o dietă de înfometare ca să par aproape moartă în film… dar am făcut asta după un plan şi am avut un nutriţionist care m-a ajutat. A trebuit să nu mai mănânc vreo 13 zile de filmare, în total”.

 Renee Zellweger în “Jurnalul lui Bridget Jones”

S-a îngrăşat de 2 ori cu 10 kg

“Primele două zile sunt minunate, eşti sătul, OK? Poţi să mănânci tot ce vrei tu. Poţi să-ţi transformi fanteziile despre consumul de ciocolată nonstop, să comanzi pizza şi spaghetti. Dar după o săptămână, nivelul de glucoză o ia razna. Eşti instabil şi agitat. Nu te simţi bine, dar nimeni nu vrea să audă asta”.

 

Tom Hanks în “Naufragiatul”

A slăbit 23 kg

“Cel mai dificil a fost cu timpul. Mi-ar fi plăcut să iau o pastilă şi să slăbesc cât trebuia, dar a trebuit să încep în octombrie până în febtruarie. Ideea de 4 luni de atenţie totală asupra dietei, cât şi cele 2h de sală monotonă pe zi, a fost formidabilă. Trebuie să te pregăteşti cumva printr-un soi de meditaţie, ceva. Nu e plăcut…”

Charlize Theron în “Monstrul”

S-a îngrăşat 14 kg, şi-a ras sprâncenele şi şi-a pus proteză dentară

“La început băgam în mine gogoşi cu cremă, dar după un timp m-am săturat de ele. Îmi plac chipsurile, aşa că au funcţionat pentru mine. Îmi place sarea şi mereu am o pungă de chipsuri la mine”.

Matt Damon în “The Informant”

S-a îngrăşat 15 kg

“A fost foarte uşor să mă îngraş. Şi foarte, foarte amuzant, cred că cea mai amuzantă sarcină de-a lungul carierei mele, pentru că nu a trebuit să mă duc la fitness şi am mâncat tot ce vedeam cu ochii”.

A slăbit 20kg

“Sincer, uram chestia asta. Exceptând rezultatul final, filmul, restul nu mi-a plăcut deloc”.

Chris Pratt în “Gardienii galaxiei”

A slăbit 30 kg

“6 luni pare un timp foarte lung, dar când te uiti retrospective… tot ce trebuie să faci sunt câteva lucruri pe zi, constant (…) renunţi la rahaturile din dietă, petreci o oră pe zi transpirând cumva, şi cele 6 luni trec repede. Te simţi mai bine mental, fizic, spiritual.”

FOTO GETTY IMAGES