Salariul Patriarhului Daniel. Are venituri lunare mai mici sau mai mari dec├ót pre┼čedintele Klaus Iohannis?

23 octombrie, 2020
4 salariu patriarhul daniel 1 jpg jpeg

Numele lui parc─â ├«l auzim tot mai des de c├ónd e pandemie de coronavirus ├«n Rom├ónia. Patriarhul Daniel i-a ├«ncurajat mereu pe credincio┼či la rug─âciune, mai ales ├«n aceste momente complicate nu doar pentru Rom├ónia, ci pentru ├«ntreaga lume. Pentru activitatea sa din cadrul biserii, Patriarhul Daniel prime┼čte un salariu pe m─âsur─â, aproape c├ót pre┼čedintele ┼ú─ârii, Klaus Iohannis. 

De la ├«nceputul lui 2019, Patriarhul Daniel are o remunera┼úie mult mai mare. ┼×eful Bisericii Ortodoxe Rom├óne a beneficiat atunci de m─ârire de salariu. Schimbarea a fost datorat─â cre┼čterii salariului minim pe economie. Parlamentarii, membrii Guvernului, pre┼čedintele ┼ú─ârii, dar ┼či ale┼čii locali au ob┼úinut atunci o majorare a salariilor cu aproape 10%, scria a1.ro. 

├Än anul 2018, salariul Patriarhului Daniel era de 16.600 de lei, salariu egal cu pre┼čedintele Senatului Rom├óniei. Iat─â c─â acum Patriarhul Daniel ia 23.920 lei pe lun─â, adic─â aproape 240 de milioane de lei vechi, noteaz─â libertatea.ro.

Patriarhul Daniel vorbe┼čte despre bog─â┼úie

stanga
dreapta
1 salariu patriarhul daniel 2 jpg jpeg
4 salariu patriarhul daniel 1 jpg jpeg
3 patriarhul daniel si klaus iohannis jpg jpeg

"Bog─â┼úia ┼či s─âr─âcia nu sunt un scop ├«n sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de ├«ndep─ârtare de Dumnezeu ┼či de semeni. El nici nu mul┼úume┼čte lui Dumnezeu, nici nu miluie┼čte pe s─âraci, ci se g├ónde┼čte doar la sine, se asigur─â material, dar se ├«nsingureaz─â spiritual. Sufletul bogatului nemul┼úumitor sau nerecunosc─âtor ┼či nemilostiv a devenit ├«ntru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc.

Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a m├ónca, de a bea ┼či de a se veseli, ├«n total─â uitare de Dumnezeu ┼či de semeni"

Ce salariu are pre┼čedintele Rom├óniei

Klaus Iohannis prime┼čte un salariu pu┼úin mai mare ├«n compara┼úie cu Patriarhul Daniel. Salariul pre┼čedintelui Klaus Iohannis a ajuns ├«n ianuarie 2020 la aproape 27.000 de lei.

3 patriarhul daniel si klaus iohannis jpg jpeg