Sarah Paulson & Holland Taylor: strania poveste de iubire a actriţei din "Ratched" cu veterana din "Doi bărbaţi şi jumătate"

29 septembrie, 2020
1 paulson gettyimages 932160190 2 jpg jpeg

Amândouă sunt actriţe foarte talentate şi apreciate: una, graţie unui rol dintr-un serial de comedie devenit clasic, cealaltă graţie mai multor roluri, cel mai recent fiind din serialul Netflix Ratched

Sunt aplaudate şi admirate separat - dar una are 45 de ani, iar cealaltă are 77 de ani. Le despart 32 de ani şi nimeni nu le-ar fi văzut împreună. Povestea lor de iubire sfidează, însă, Hollywood-ul. Iar Sarah nu face decât să pledeze elegant, cu atâta rafinament şi talent, pentru o astfel de iubire în serialul deja fenomen "Ratched", despre viaţa zbuciumată a unei asistente medicale dintr-un spital pentru bolnavii psihic, unde se petrec mai multe crime. Inspirat de "Zbor deasupra unui cuib de cuci", serialul abordează cele mai spinoase teme ale anilor '50-'60 - pornind de la modalităţile greşite de a trata problemele psihice, culminând cu scandaloasa lobotomie, procedură care a fost masiv folosită în acei ani, producând numeroase victime înainte de a fi interzisă ca o gravă eroare medicală. O lume cu adevărat lugubră, sumbră - dar, într-o mişcare de geniu a creatorilor serialului (Sarah Paulson se numără chiar printre producători), atmosfera creată este cumva opusă, graţie decorurilor şi a costumelor extrem de elaborate şi elegante, care contrastează cu lucrurile sinistre ce marchează desfăşurarea acţiunii. Nu în ultimul rând, serialul abordează direct şi problema orientărilor sexuale, lesbianismul fiind considerată o afecţiune psihică în acele timpuri - iar asistenta Mildred Ratched, interpretată de Sarah Paulson, se îndrăgosteşte tocmai de o femeie, care este şi mai în vârstă decât ea. Exact ce i s-a întâmplat şi în viaţa reală. Doar că în realitate, diferenţa de vârstă dintre Sarah şi partenera ei este şi mai mare.

Paulson şi Holland Taylor alcătuiesc un cuplu de mai bine de 5 ani. Legendă a Broadway-ului care a câştigat popularitate datorită rolului din "Doi bărbaţi şi jumătate", Holland este, la rândul ei parte a unei recente producţii Netflix de succes, serialul "Hollywood", care de asemenea atacă subiectul homosexualităţii. Asta pentru că amândouă consideră că acest subiect a rămas tabu pentru mulţi, iar lupta pentru drepturile comunităţii LGBT trebuie să continue. O luptă pe care o duc inclusiv prin afişarea deschisă a iubirii lor, despre care nu se ascund să vorbească. "Am cunoscut o femeie mai în vârstă decât mine şi m-am îndrăgostit de ea. Pentru unii, asta e intrigant şi ciudat, dar pentru mine este detaliul cel mai puţin interesant despre persoana mea. La mijloc e, însă, o discriminare, aşa cum există şi în film, unde femeile continuă să fie discriminate", spune Sarah. Actriţa a fost, de altfel, mereu deschisă cu viaţa ei amoroasă. Astfel, înainte de Holland, Paulson a format un cuplu cu actriţa Cherry Jones, din 2004 în 2009, dar s-a iubit şi cu bărbaţi, fiind la un moment dat logodită cu actorul Tracy Letts. "Eram foarte tineri, eu aveam doar 24 de ani şi nu a funcţionat", spune ea despre Tracy, care între timp s-a însurat cu actriţa Carrie Coon şi care are trei copii.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg