Şase insule din Grecia pe care trebuie să le vezi în această viaţă

27 mai, 2021
8 insula jpg jpeg

Grecia este cunoscută în Europa drept ţara cu cele mai frumoase insule şi cu cele mai încântătoare privelişti care au ieşire la mare. Ea reprezintă una dintre destinaţiile de vacanţă preferate atât de europeni, cât şi de către occidentali. Pe teritoriul ei sunt numeroase insule superbe, însă noi îţi recomandăm 6 insule greceşti pe care trebuie neapărat să le vezi în această viaţă. 

Aşa că pregăteşte-te de vacanţă: fă-ţi un bagaj cu cele necesare, urmăreşte ofertele agenţiilor de turism şi alege-o pe cea mai bună, şi nu uita să îţi iei la tine un smartphone cât mai performant pentru fotografii profesioniste şi pentru a ţine legătura cu cei dragi, mai ales că vei găsi numeroase reduceri la telefoane mobile, astfel încât să te bucuri de un bun raport calitate-preţ. 

Iată lista cu insulele din Grecia unde te vei bucura pe deplin de relaxare, peisaje care îţi taie respiraţia şi multă linişte:

Corfu

6 corfu jpg jpeg

Aici vei fi impresionat atât de peisajul natural, cât şi de aşezările ridicate de mâna omului. Cunoscut din legende drept teritoriul mitic al lui Poseidon, Corfu reprezintă un amestec de întinderi nisipoase şi golfuri cu pietriş. Sunt prezente şi numeroase stânci, plantaţii de măslini şi sate care au intrat în patrimoniul Unesco. Iar printre locurile frumoase ridicate de om se numără Castelul Angelokastro, mănăstirea Vlacherna şi Portul de agrement Mandraki. Este posibil ca locul să îţi aducă aminte de Toscana, însă cu cele mai bune plaje din Europa. Oferta restaurantelor este una variată, cu preparate delicioase din peşte sau cu meniuri extravagante, cum ar fi porc fript cu gutui, pe care îl poţi savura la restaurantul Ambelonas. 

Delos

3 delos jpg jpeg

Această insulă este o comoară a istoriei greceşti. Multe zone de aici sunt desemnate Patrimoniu Mondial Unesco, având cele mai multe săpături arheologice şi ruine antice decât orice altă insulă din regiune. Două dintre obiectivele turistice de aici sunt reprezentate de Terasa Naxian a Leilor şi Teatrul Delos. Mai poţi vizita şi un muzeu arheologic în care exponatele relatează istoria mitică a insulei drept locul de naştere al lui Apollo şi Artemis. Deşi este o insulă mică, se presupune că aici au trăit cândva 30.000 de oameni care se închinau la soare, iar templul de acolo este dedicat lui Apollo, zeul grec al luminii. 

Santorini

7 santorini jpg jpeg

Aflată în topul destinaţiilor greceşti, Santorini este insula care apare pe cele mai multe cărţi poştale şi broşuri turistice. Este uşor de recunoscut după culorile specifice de albastru şi alb ale clădirilor. Pe această insulă se află satele cubiste Oia şi Fira. Şi aici poţi vizita locuri istorice fascinante, cum ar fi Muzeul Preistoric Thera şi situl de săpături arheologice de la Minoan Akrotiri. Insula mai este iubită şi pentru faimoasele locuri de scufundări, precum şi pentru bucătăria aparte cu influenţă turcească. 

Kefalonia

9 kefalonia jpg jpeg

Fiind cea mai mare dintre insulele ionice, Kefalonia este paradisul pe pământ pentru iubitorii de natură şi de peisaje bucolice. Aici pot fi vizitate oraşe molcome în care principala activitate este pescuitul, cum ar fi Argostoli şi Fiskardo. Te vor încânta şi zonele aromate cu plantaţii de măslini, precum şi crestele muntelui Ainos care sunt pline de brazi. Una dintre principalele atracţii este reprezentată de litoralul format din stânci albe calcaroase care se întrepătrund cu apa cristalină. Te poţi relaxa pe plaje precum Skala şi Myrtos, care sunt delimitate de rânduri de chiparoşi şi de formaţiuni stâncoase accidentate.

Tinos 

4 tinos jpg jpeg

Insula Tinos are mai mult de 50 de sate, unul mai frumos ca altul. În Pyrgos, renumit pentru meşterii în marmură, vei vedea păsări şi motive florale sculptate la uşa fiecărei case. În Volax vei vedea o mulţime de bolovani din granit, care parcă au fost aruncaţi din cer la întâmplare de către Zeus într-un acces de furie. Există şi un sat numit Agapi, care în greacă înseamnă iubire, afecţiune. În Tinos, cultura culinară are loc de cinste. Aici sunt organizate festivaluri pentru anghinare, capere şi miere. Poţi vizita şi Mănăstirea Panagia Evangelistria, considerată unul dintre cele mai sfinte locuri din Grecia. 

Lefkada

5 lefkada jpg jpeg

Această insulă este cunoscută în special pentru surfing, plimbările cu barca şi plajele superbe. Chiar dacă oraşul principal de aici a fost aplatizat în urma unui cutremur din 1950 şi nu oferă prea multe privelişti, plajele Egremni şi Porto Katsiki îşi vor lua revanşa. Plajele sunt protejate de stânci înalte şi astfel te poţi bucura o apă lină. Însă dacă eşti în căutarea unor activităţi de windsurfing, te poţi îndrepta spre coasta de sud, spre locuri precum Vassiliki sau Sivota, unde se organizează şi campionate mondiale de windsurfing. Iar dacă iubiţi liniştea şi intimitatea oferită de natură, puteţi conduce prin pădurile de castan şi în interiorul montan al Lefkada. 

Dacă Grecia se află pe lista ta de vacanţă de anul acesta, încearcă să bifezi cel puţin una dintre insulele de mai sus. Te vei bucura de privelişti de neegalat şi vei avea ca amintire fotografii superbe. În plus, te va bântui un sentiment puternic că ai vrea să rămâi acolo pentru totdeauna. 

Surse foto: greeka.com, greekreporter.comRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg