Scandal la Buckingham: mama Elisabetei a II-a, fiica unei bucătărese?

1 aprilie, 2012
article 2123012 004e20fb00000258 227 634x755 jpeg

O nouă carte despre viaţa familiei Windsor face valuri în Marea Britanie, insinuând că Regina Mamă n-ar avea sânge albastru, ci că ar fi, de fapt, fiica unei bucătărese de la Palat.

O nouă carte despre viaţa familiei Windsor face valuri în Marea Britanie, insinuând că Regina Mamă n-ar avea sânge albastru, ci că ar fi, de fapt, fiica unei bucătărese de la Palat.

Lady Colin Campbell e cea care pune pe jar casa regală britanică, într-un moment în care Anglia sărbătoreşte Jubileul Reginei, iar Elisabeta a II-a tocmai a organizat vineri o ceremonie pentru a marca 10 ani de la pierderea mamei sale, Regina Mamă.

image

În cartea sa, intitulată „Regina-Mamă: Povestea nespusă a Elisabetei Bowes Lyon“, Campbell susţine că atât Regina Mamă (cea care i-a dat naştere Reginei Elisabeta a II a, Elizabeth Angela Marguerite Bowes Lyon), cât şi fratele său mai mic, David, ar fi fost născuţi de bucătăreasa franceză a familiei, folosită ca mamă surogat, pentru că Cecilia (mama oficială) nu ar mai fi putut avea copii, după ce avusese deja opt!

image

Lady Colin se foloseşte de argumentul numelui Marguerite, nume francez, care a fost dat Reginei Mame, dar şi de porecla sa, „Cookie“, care poate însemna atât „prăjitură“, cât şi un diminutiv de la bucătăreasa, „cook“ în limba engleză.

Scandalizaţi de apariţia acestei cărţi, consilierii casei regale infirmă cu vehemenţă cele publicate şi spun că, în absenţa unor probe AND, afirmaţiile lui Lady Campbell nu pot fi susţinute faptic.

Foto: Daily MailRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg