Scandal uriaş! "Daily Mail" le-ar fi ascultat convorbirile Prinţului Harry şi lui Elton John

7 octombrie, 2022

Presa tabloidă din Marea Britanie este luată din nou în vizor de către autorităţi, după ce s-au descoperit dovezi despre unele încălcări grave ale vieții private în numele colectării de informaţii preţioase pentru articole de scandal.

Printul Harry si Elton John   Profimedia (1) jpg

Prinţul Harry şi Elton John au fost mereu printre ţintele predilecte ale jurnaliştilor englezi, care au apelat la orice tertip pentru a face rost de informaţii confidenţiale despre vieţile lor. Chiar cu riscul de-a încălca grav legea, grupul de presă Associated Newspapers Limited a aprobat, pare-se, folosirea unor investigatori privaţi, care să asculte convorbirile din maşinile sau de la domiciliile unor personalităţi publice. Mai grav este că la aceste practici ar fi participat şi câţiva ofiţeri de poliţie, care au fost mituiţi pentru a furniza unele informaţii, dar şi medici, care ar fi furnizat date medicale, ori specialişti IT, care ar fi accesat conturi bancare şi informaţii financiare "prin mijloace ilicite și manipulare"

Pe lângă Prințul Harry, prada cea mai vizată, și Elton John împreună cu soţul său, David Furnish, care apar mai rar acum în peisajul londonez, după ce s-au mutat în Statele Unite, jurnaliştii le-au avut în vizor şi pe actrițele Liz Hurley și Sadie Frost.

Aceştia s-au organizat într-un grup care a dat în judecată tabloidul "Daily Mail" pentru practici ilegale de obţinere a informaţiilor private. Celor cinci li se adaugă și Doreen Lawrence, mama adolescentului britanic Stephen Lawrence, ucis pe motive rasiale în 1993.

Grupul ANL, din care face parte "Daily Mail", crede că e vorba despre o conspiraţie: "Dezmințim total și fără echivoc aceste calomnii grotești, care nu par a fi altceva decât o încercare planificată și orchestrată de a târî titlurile "Daily Mail" în scandalul interceptărilor telefonice pe baza unor povești vechi de 30 de ani".

ANL face referire la perioada în care presa tabloidă britanică a fost zguduită de mai multe scandaluri legate de interceptări telefonice ilegale, dar şi de interceptarea e-mailurilor colaboratorilor prinților William și Harry.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg