Scandalul declanşat de Cheloo a costat Antena 10.000 de lei

12 decembrie, 2013

Ca şi cum n-ar fi fost de-ajuns valul de animozităţi create în jurul declaraţiilor homofobe ale juratului „X Factor“, care i-au atras atenţia şi lui Simon Cowell, postul de televiziune din Băneasa a fost amendat de CNA.

Ca şi cum n-ar fi fost de-ajuns valul de animozităţi create în jurul declaraţiilor homofobe ale juratului „X Factor“, care i-au atras atenţia şi lui Simon Cowell, postul de televiziune din Băneasa a fost amendat de CNA.

În urma unui număr de 700 de sesizări, ediţia din 24 noiembrie a emisiunii concurs „X Factor“, în care Cătălin Ştefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, în calitate de membru al juriului, a criticat orientarea sexuală a concurentului Paolo Lagana, a ajuns şi în atenţia CNA-ului.

Antena 1, prin reprezentanta sa, Mirela Bomboe, s-a apărat susţinând că emisiunea este una în direct, iar Cheloo şi-a exprimat o opinie, care însă nu a fost împărtăşită de ceilalţi membri ai juriului concursului. "Nu a existat nicio instigare la ură, la violenţă, iar concurentul nu a fost afectat în vreun fel. Poziţia lui în concurs nu a fost afectată în niciun fel", a mai spus Mirela Bomboe, potrivit realitatea.net.

În schimb, Cristina Trepcea, membru al CNA, a spus că, potrivit formatului "X Factor", ce trei juraţi ai concursului reprezintă postul.

Totodată, Valentin Jucan, un alt membru al CNA, a spus că producătorii şi regizorii acestui show ştiau foarte bine că prezenţa acestui concurent va produce "o oarecare rumoare". "Se bazau pe evoluţia acestui personaj şi au dorit să aducă o anumită picanterie. Este vina radiodifuzorului că a creat acest moment (...) Acestea sunt nişte show-uri în care prostul gust este prezentat de cât mai multe ori cu putinţă ca să se facă rating", a spus Valentin Jucan.

În schimb, Mirela Bomboe a spus că respectivul concurent nu a fost discriminat în niciun fel şi nu i-a fost îngrădită în niciun fel prezenţa în emisiune.

Cert e că postul Antena 1 a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei, sancţiunea fiind aplicată pentru limbaj nepotrivit, instigare la violenţă şi discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie, aşa cum prevăr articolele 40 şi 47 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Citeşte şi:

VIDEO Cheloo, în mijlocul unui scandal uriaş

Cheloo, mustrat de Simon Cowell?

Foto: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}