Se dă sentinţa în cazul Harvey Weinstein: mogulul va muri în închisoare?

10 martie, 2020
1 harvey weinstein gettyimages 1202993817 jpg jpeg

Weinstein nu va supravieţui unei sentinţe prea dure - este opinia apărătorilor producătorului hollywoodian acuzat de multiple hărţuiri şi agresiuni sexuale, în încercarea de a-i obţine o pedeapsă cât mai mică

Miercuri dimineaţă se va da sentinţa în cazul Harvey Weinstein, aşa încât echipa lui de avocaţi şi-a susţinut pledoaria cu argumentul unei stări de sănătate foarte şubrede a acuzatului. Aceştia au pledat pentru o pedeapsă de maxim 5 ani de închisoare, altfel Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, ar fi în pericol să moară după gratii. "Adevărul este că domnul Weinstein s-ar putea ca nici măcar să nu supravieţuiască 5 ani", a spus unul dintre avocaţii lui. Pedepasa maximă care îl poate aştepta este de 29 de ani.

Pledoaria apărării a făcut apel şi la faptul că producătorul hollywoodian a pierdut totul în viaţă, după ce scandalul hărţuirilor şi agresiunilor sexuale a izbucnit în 2017, în urma publicării unui articol semnat de Ronan Farrow, fiul Miei Farrow şi al lui Woody Allen. "Căderea lui bruscă nu poate fi egalată de niciun alt caz în era social media", a spus unul dintre avocaţi.

De asemenea, cum era de aşteptat, apărărarea mizează foarte mult pe faptul că victimele lui Weinstein au continuat apoi consensual relaţii cu el, urmărind obţinerea unui job în industria filmului. Avocaţii au adus în discuţie inclusiv actele de caritate făcute de el şi dorinţa sa de a petrece cât mai mult timp alături de cei 5 copii pe care îi are - doi dintre aceştia, un fiu de 6 ani şi o fiică de 9 ani, cu Georgina Chapman. Rămâne de văzut care va fi sentinţa dată la New York mâine.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg