Sean Penn cere boicotarea Premiilor Oscar, dacă nu i se va permite lui Volodimir Zelenski să vorbească la Gala din această noapte

27 martie, 2022
1 sean penn razboi ucraina interventie volodimir zelenski la gala oscar 4 jpg jpeg

Actorul, care a fost pe frontul din Ucraina chiar în primele zile ale invaziei ruse, ameninţă că-şi va distruge statuetele primite, dacă industria cinematografică nu va fi solidară cu victimele războiului.

Ieşire fără precedent a lui Sean Penn, cu câteva ore înainte de decernarea Premiilor Academiei Americane de Film! Aflat la Cracovia, unde a semnat un acord de ajutorare a refugiaţilor ucraineni ajunşi în Polonia prin intermediul organizaţiei sale caritabile, CORE, starul american a avut o intervenţie televizată la CNN Polonia în care a cerut insistent organizatorilor galei Oscar din această seară să îi permită liderului de la Kiev să se adreseze publicului cinefil, prin intermediul unei videoconferinţe, aşa cum a anunţat "The New York Post". Volodimir Zelenski vrea să aibă ocazia de-a transmite unei audienţe atât de largi, precum cea a galei Academiei, mesajul său pentru încetarea războiului.

„Ştiu că sunt unii – şi uneori este valabil – care spun că politica este un lucru, divertismentul, alt lucru. (…) Însă în acest caz, ar fi oportun ca la Premiile Oscar să i se dea ocazia preşedintelui Zelenski să intervină şi să se adreseze tuturor”, a spus actorul american în intervenţia sa filmată.

6 sean penn razboi ucraina interventie volodimir zelenski la gala oscar 6 jpg jpeg

Sean Penn a precizat că are informaţii că organizatorii au decis să nu-l invite pe preşedintele ucrainean să vorbească la decernarea premiilor Oscar. "Din câte înţeleg eu, s-a luat decizia să nu fie permis acest lucru. Dacă Academia a ales să nu facă asta, dacă prezentatorii au ales să nu vorbească cu conducerea din Ucraina, care încasează gloanţe şi bombe pentru noi toţi, alături de copiii ucraineni pe care încearcă să-i protejeze. atunci cred că Academia e implicată în cel mai urât şi regretabil episod în toată istoria Hollywood-ului. Sper să nu fie cazul. Dacă se va ajunge la aşa ceva, aş încuraja pe oricine este implicat, deşi este momentul lor să celebreze filmele lor, să se ridice şi să protesteze şi să boicoteze premiile. Eu îmi voi distruge trofeele în public. Aceste momente pot reprezenta sfârşitul visului pentru copiii noştri... Cu toate acestea, Ucraina va câştiga lupta! Din punctul meu de vedere, nu există nicio îndoială în această privinţă. Ucraina va câştiga lupta, iar întrebarea care se pune este unde vom fi noi în acel moment."

7 sean penn razboi ucraina interventie volodimir zelenski la gala oscar 7 jpg jpeg

Ideea iparticipărea liderului de la Kiev la ceremonie a fost sugerată de umorista Amy Schumer, una dintre cele trei prezentatoare a celei de-a 94-a ediţii a Oscarurilor.

Sean Penn s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a lăudat „curajul şi unificarea extraordinare” a ţării.

FOTO: Profimedia, InstagramRecente pe Ok! Magazine

luminita anghel jpeg
Brad Pitt
alec baldwin halyna hutchins jpeg
Jennifer Lopez, Josh Duhamel în Shotgun Wedding, Foto Profimedia (16) jpg
Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
swank8 jpg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg
marina almasan 9 fb jpg
elizabeth taylor foto profimedia jpg
Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (5) jpg