Sean Penn şi Wyclef Jean, la cuţite

5 octombrie, 2010
simeon stalpnicul png

Candidatura artistului hip-hop la preşedinţia statului Haiti l-a scos din minţi pe actorul cu state vechi. Cum de-au ajuns cei doi să-şi aplice lovituri sub centură? Când Wyclef (37) şi-a anunţat, spre surprinderea tuturor, candidatura la preşedinţia statului său natal, Haiti, cel mai uimit a fost Penn (50) însuşi, care a reacţionat vehement. Actorul a declarat atunci că nu prea l-a zărit pe Wyclef ajutându-şi confraţii haitieni după devastatorul cutremur din ianuarie.

Candidatura artistului hip-hop la preşedinţia statului Haiti l-a scos din minţi pe actorul cu state vechi. Cum de-au ajuns cei doi să-şi aplice lovituri sub centură?

Când Wyclef (37) şi-a anunţat, spre surprinderea tuturor, candidatura la preşedinţia statului său natal, Haiti, cel mai uimit a fost Penn (50) însuşi, care a reacţionat vehement. Actorul a declarat atunci că nu prea l-a zărit pe Wyclef ajutându-şi confraţii haitieni după devastatorul cutremur din ianuarie. „Vreau (n.r. în postura de candidat) pe cineva care este într-adevăr dornic să se sacrifice pentru ţara sa, nu un tip pe care l-am văzut personal plimbându-se prin Haiti cu o suită de maşini opulente, într-o paradă a bogăţiei care, în acel context, mi s-a părut o demonstraţie de-a dreptul obscenă“, a spus Penn pe 5 august, la CNN. A fost scânteia care a aprins conflictul. Totul a culminat pe 6 septembrie, când Wyclef a reinterpretat într-un concert piesa lui, „President“, cu vouă versuri astfel reformulate: „Am primit un mesaj de la Sean Penn: Poate că nu m-a văzut în Haiti pentru că era prea ocupat să prizeze cocaină“. Replica artistului hip-hop a venit însă după ce candidatura sa fusese deja respinsă. E vorba aşadar doar despre ciocnirea dintre orgoliile unor vedete? În niciun caz! Povestea are nişte explicaţii nebănuite de fanii celor două celebrităţi. Pe de-o parte, reputatul actor, recunoscut pe vremuri pentru consumul de heroină şi cocaină, şi-a câştigat dreptul la o părere în toată această istorie după ce şi-a petrecut ultimele şase luni frecând podele şi cărând saci cu orez de 11 kilograme în Port au Prince, capitala statului caraibean. Conduce cea mai eficientă tabără pentru refugiaţi din zonă, sub blazonul propriei organizaţii caritabile, J/P Haitian Relief Organization. Penn beneficiază însă şi de întregul suport al armatei americane, iar adversarii lui spun că actorul a devenit astfel vocea colonialismului american şi a aroganţei rasei albe în Haiti. De cealaltă parte, Wyclef face eforturi să-şi ajute ţara prin fundaţia sa, Yelé Haiti, înfiinţată în 2004. Cântăreţul este însă acuzat acum că ar fi deturnat 400.000 de dolari din banii donaţi pentru ONG-ul său. Iar învinuirea a apărut pe fondul dezvăluirilor că datorează Fiscului american peste două milioane de dolari. Conflictul starurilor, comentează analiştii, este de fapt al forţelor care stau în spatele fiecăruia şi care se luptă pentru influenţă în Haiti. Despre Penn se spune că reprezintă interese politice, despre Wyclef că ar fi susţinut de mari corporaţii americane. Iată un duel în care ambii par să fi căzut victime manipulărilor de culise!

image


Recente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}