Sebastian Papaiani a avut o viaţă marcată de drame

27 septembrie, 2016
sebastian papaiani actor roman jpeg

Marele actor a trecut, de-a lungul anilor, prin mari încercări. Iată despre ce este vorba.

image

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936 în Piteşti, tatăl lui fiind de etnie greacă iar mama româncă. Actorul a rememorat într-un interviu acordat ziarului „Adevărul” momentele copilăriei, educaţia aleasă primită de la părinţi şi relaţiile de familie, cea cu tatăl lui, modelul său în viaţă, fiind cea despre care a evocat cel mai mult.

„Tata nu ştia să iubească prin cuvinte frumoase. Era blând, milos, dar nu i-a spus mamei mele, cred, niciodată: <<Paraschivo, te iubesc>>. Chestiunile acestea de cuvinte frumoase care veneau <<dintr-o lume de boieri>>, cum spunea tata, nu l-au caracterizat. El credea că este o slăbiciune să-i spui unei femei <<ce ochi frumoşi ai>>. Era dur din acest punct de vedere, femeile parcă erau un fel de material la care se lucra pentru că era nevoie. Nici mie nu mi-a spus niciodată <<te iubesc>>, dar ştiu că alerga cu mine în braţe câte doi kilometri până la spital atunci când mă îmbolnăveam. Deci asta însemna că te iubeşte, nu?", spunea Papaiani.

Pe tatăl lui l-a iubit, însă, nespus de mult. „L-am iubit pentru că tatăl meu era anormal de special. A făcut toate profesiile, de la măturător, până la vânzător de peşte şi de ziare. A lucrat la Crucea de Piatră, a lucrat la Circ unde rupea lanţuri. Şi, deodată, s-a îndrăgostit de Paraschiva, căreia nu i-a spus niciodată Te iubesc!".

"M-a făcut pe mine şi încă doi gemeni care au murit la cutremurul din 1940". Un moment despre care Sebastian Papaiani vorbea rar: a fost martor la moartea fraţilor săi gemeni, pe vremea când avea doar 4 ani, în timpul cutremurului din anul 1940.

„A căzut tavanul pe ei. Mama a băgat copăiţa cu Radu şi cu Luminiţa sub pat, iar noi am ieţit. Noi nu am ştiut că a căzut tavanul peste ei… au murit asfixiaţi acolo. Casa noastră era facută dintr-un material care nu te omoară, din chirpici. Cădea peretele, rămânea restul. Dar aici a căzut tocmai pe pat, care s-a rupt şi el, la rândul lui”, îşi amintea, cu tristeţe, Sebastian Papaiani.

Apoi, în timpul mariajului său cu actriţa Eugenia Giurgiu, i s-a născut un fiu în 1963, pe care cei doi l-au botezat tot Sebastian. Din păcate, divorţul s-a produs când acesta avea 10 ani, iar actorul şi-ar fi dorit să-l crească el pe fiul său. Însă juniorului nu i-a plăcut să locuiască alături de celebrul său tată, iar atunci a decis să fugă de acasă şi să se întoarcă la mama sa.

"Mă simt vinovat pentru faptul că, deşi fusesem încredinţat tatălui, la solicitarea mea, atunci când aveam 10 ani, eu am fugit de la el şi m-am reîntors la mama. Tata nu mi-a putut ierta niciodată trădarea, de aceea nu a vrut să mai ştie absolut nimic de mine. A venit pentru câteva minute în 1987, atunci când îmi satisfăceam stagiul militar la Giurgiu. Am stat foarte puţin de vorba, aşa că doi străini", a povestit fiul actorului.

Recăsătorit cu Marcela, Sebastian Papaiani n-a mai avut alţi copii.Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg