Selma Blair, ieşirea din izolarea în care a ţinut-o scleroza multiplă. „Mama nu e bolnavă, e curajoasă!“, spune fiul ei

9 ianuarie, 2021
2 selma3 jpg jpeg

„Zeiţa războinică“ i se spune actriţei care suferă de scleroză multiplă şi care a trecut de la mersul în baston pe covorul roşu, anul trecut, la ipostazele sexy de acum.

Nu s-a vindecat. Nu există aşa ceva în cazul sclerozei multiple. Cel mult poţi pretinde un trai cât de cât normal. Doar că Selma (48) se încăpăţânează să ne demonstreze că se poa­te mai mult decât o viaţă decentă. Ea se lup­tă, vorba fanilor ei, pentru nişte zile străluci­te, pentru nopţi liniştite, fără dureri, amorţeli sau ameţeli năucitoare. Pentru că traseul ei - de când a fost diagnosticată, în cursul anu­lui 2018, până-n prezent - este remarcabil. În 2019, a păşit ajutându-se de baston pe covorul roşu de la petrecerea Oscar a Vanity Fair. Ce-i drept, nu era un baston medical, ci un acceso­riu glamorous, din piele neagră, încrustat cu un diamant roz. De parcă era regină, nu un pa­cient deformat de boală. Apoi a urmat calvarul. Chimioterapia i-a cauzat stări greu de îndurat, pe care le-a făcut publice pe reţelele de so­cializare. A postat imagini cu fiul Arthur Saint Bleick (9) care-i tundea părul, dar şi mesaje sfâşietoare, în care dezvăluia, de-abia putând să tasteze pe telefon, că boala avansează şi o imobilizează tot mai mult.

Pe 2 decembrie, însă, am admirat-o cu toţii sexy pe Instagram. Pozând într-un dres negru de plasă, pare la fel de sănătoasă şi de ispititoa­re ca-n vremurile ei bune. E doar o aparenţă? Nici vorbă. Dacă o imagine în care o vedem su­râzătoare şi frumoasă poate fi înşelătoare, cli­purile ei video, postate cu regularitate online, ne arată o Selma mult mai încrezătoare şi mai senină decât a fost în ultimii doi ani. Vorbeşte mai uşor şi se mişcă mai mult, s-a reapucat de călărit, în toamnă, şi şi-a recăpătat dorinţa şi putinţa de-a se înfrumuseţa. Şi-a vopsit părul cărunt, se machiază aproape de fiecare dată când se lasă pozată sau filmată şi face şedinţe foto întregi în care sex appeal-ul starului din Cruel Intentions (1999) este intact. She’s back! Pe cât posibil. După cum sublinia şi copilul ei: „Mama nu e bolnavă. Mama e curajoasă“. Fap­tul că fiul ei n-o priveşte ca pe victimă, în ciuda diagnosticului ei pe viaţă, şi n-o percepe ca pe cineva de care să-i fie ruşine e unul dintre cele mai mari bucurii din viaţa ei.

Chiar şi-n izolarea din pandemie, Blair a făcut dovada curajului şi-a unei tenacităţi fără margini. Pentru că zilele ei sunt diferi­te – odată poate povesti cu uşurinţă orice şi zâmbeşte larg lumii întregi, altă dată nu-şi simte şoldurile şi nu se poate juca cu propriul copil. Crudul adevăr e că boala avansează, însă la fel şi capacitatea ei de adaptare. „Eu trăiesc în izolare de doi ani, timp în care nu m-am ex­primat cum mi-am dorit, nu m-am deplasat cât mi-am dorit“, spunea de curând. „Lockdown-ul din pandemie n-a fost pentru mine decât o perioadă binecuvântată. Stau acasă cu fiul meu şi mă bucur nespus de aceste momente!“ Se autodescrie ca o femeie de vârstă mijlocie cu o boală incurabilă, dar care a învăţat să trăiască în prezent. Atât.Recente pe Ok! Magazine

celine dion jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram
kourntey kardashian gets energy back after quitting ivf1 jpg
Thriller, Michael Jackson 1  sursa   Profimedia jpg
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson