Şerban Huidu şi Codruţ Kegheş au motive de sărbătoare. Cronica cârcotaşilor împlineşte 21 de ani

14 aprilie, 2021
4 huidu2 jpg jpeg

Cronica Cârcotaşilor. cea mai longevivă emisiune de satiră din România, se aniversează prin…muncă. Şerban Huidu, Codruţ Kegheş şi Ioana Petric, alături de bebeluse, vor fi pe micul ecran pe 14 aprilie, la ora 20.00, la Prima TV, chiar în ziua în care aniversează 21 de ani.

Şerban Huidu, cel care a transformat o idee într-un brand în televiziunea din România, îşi aminteşte cum a început povestea. “Ideea am avut-o pentru emisiunea de radio în 1997. La TV m-au chemat şi mi-au arătat nişte casete. A fost drum lung până am ajuns ca acolo. Dar am ajuns şi sunt mândru de asta. Şi da, mă aşteptam ca, dacă era făcut bine, formatul ăsta să scrie istorie.” Săptămână de săptămână, de 21 de ani, echipa Cronicii reuşeşte să dezmorţească frunţile românilor. “Un ochi îmi plânge şi unul îmi râde. Îmi plânge pentru că România îmi oferă subiecte zi de zi şi celălalt îmi râde că încă pot face emisiunea asta. Când ea se va opri ochiul care plânge va râde şi viceversa, din motive total diferite. Bănuiţi voi care.  Noi încă de la început am fost extensia publicului. Portavocea lui. Fără cârcotaţii vigilenţi noi nu am găsi bâlbele şi nici nu am putea face emisiunea. Practic, România e plină de carcotasi. Chiar si tu eşti cârcotaş”, spune Şerban Huidu.

3 huidu jpg jpeg

La început a fost doar Şerban, apoi echipei i s-a alăturat Mihai Găinusă, un cameraman devenit celebru, Pustiu', apoi un regizor cu greutate, Mistretu. De-a lungul anilor, „Top ruşinică“ sau “Vocea poporului“ au arătat personalităţile în nuditatea exprimării lor iar bebelusele au devenit un brand. În 21 de ani „Cronica Cârcotaşilor” i-a taxat în egală măsură atât pe profesioniştii din televiziune cât şi pe oamenii politici sau persoanele publice. Şerban Huidu îşi aminteşte de clipele petrecute în platoul emisiunii si are pregătit si un plan de viitor. “Mă văd peste zece ani tot aici, la Prima TV, sărbătorind 31 de ani de Cronică”.

Ultimul an, cel de pandemie, s-a dovedit unul greu şi pentru Cronică, televiziunea fiind portavocea societăţii. Dar, cum umorul nu moare niciodată, Şerban, Codruţ şi Ioana au fost prezenţi, în fiecare miercuri, în casele românilor, cârcotind şi aducând zâmbete. Ioana Petric aniversează al şaptelea an în postura de co-prezentator al Cronicii Cârcotaşilor. “Mă mai uit peste filmări din vremurile când eram bebeluşă şi mă apucă nostalgia, dar mă amuz când constat că, deşi au trecut atâţia ani, încă mai ştiu coregrafiile. Dansul a fost şi va rămâne marea mea pasiune. Altfel, de la Şerban şi Dezbracatu am învăţat că o zi în care nu am râs, indiferent de cum merge treaba, e o zi pierdută. Suntem prieteni şi colegi şi, practic, aproape tot ce ştiu legat de televiziune, de la ei am învăţat”, spune Ioana Petric.

De altfel, încă de la început, echipa Cronicii a fost o mare familie, în care, rând pe rând, au fost integraţi noii membrii. Pentru Ioana, zilele de marţi în care se filmează Cronica Cârcotaşilor sunt unice. “Mă trezesc pe la 7 dimineaţa, îmi pregătesc o cafea şi, ca o cârcotaşă conştiincioasă ce sunt, mă apuc să îmi fac temele pentru emisiune. Vizionez toate materialele, citesc textele, fac modificările pe care simt să le fac şi mă gândesc cum să le interpretez mai bine. Pe la 10 îmi fac bagajul şi plec spre filmări (da, sunt mereu cu trolerul după mine şi am un şifonier întreg în portbagaj). E mare distracţie în culisele noastre, cred că am putea face un reality show pe cinste cu ce se întâmplă acolo.”

Personaj deja celebru, înregistrat chiar şi la OSIM, Dezbrăcatu recunoaşte că are o dorinţă secretă. “În suflet port tot şi poate, la un moment dat, o să facem un...film cârcotaş. Am avut multe momente minunate în Cronică, dar şi clipe tare grele.  Unul pe care nu-l voi uita în viaţa asta a fost dispariţia bunului meu prieten şi coleg, Toni Tecuceanu”, spune Codruţ Kegheş.

În cei 21 de ani, Cârcotaşii au parodiat sute de persoane precum Andreea Bigudescu, Sandra Efectiv Storcescu, Cherida, Mircea Radu Bre sau Gabi Strâmbeanu Firea. În ediţia aniversară de miercuri, 14 aprilie, telespectatorii pot urmări un remember al acestor ani.Recente pe Ok! Magazine

Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg