Seria de tragedii din viața lui Joe Biden, care a culminat cu moartea fiului cel mare, Beau

1 septembrie, 2022

Văzut ca un posibil succesor al tatălui său, Beau Biden a fost răpus de un cancer cerebral înainte de a-și vedea părintele ocupând funcția de președinte al Americii.

Beau Biden si prima sotie a lui Joe Biden GettyImages (1) jpg

Încă de la începutul carierei sale politice, Joe Biden a plătit dur fiecare succes al său. Cu doar câteva săptămâni înainte să devină senator în 1972, la vârsta de 30 de ani, prima lui soție, Neilia, și fiica lor de numai un an, Naomi, au murit într-un teribil accident de mașină. Familia se ducea să facă ultimele cumpărături de Crăciun, iar în mașină se aflau și cei doi băieți ai cuplului: Beau, care avea trei ani, și fratele său, Hunter, de doi ani. Aceștia au fost grav răniți, dar au supraviețuit, după îndelungi îngrijiri medicale. Profund afectat de această tragedie, care intervenea chiar la începutul carierei sale de senator, Joe Biden a fost pe punctul de a renunța la politică. Însă, după cinci ani, își refăcea viața alături de Jill Biden, actuala soție și cea care i-a dăruit o altă fiică, Ashley, născută în 1981.

Beau Biden si prima sotie a lui Joe Biden GettyImages (2) jpg

Joe și fiul său cel mare, Beau, au fost extrem de apropiați, împărtășind nu numai gustul pentru politică, dar și o legătură mai profundă, care s-a născut în anii în care Joe Biden și-a crescut singur copiii. „Unul dintre fiii mei, Hunter, a absolvit Dreptul la Yale. Celălalt fiu, Beau, din loialitate pentru mama sa decedată, a decis să meargă la Drept la Syracuse. Diferenţa de vârstă dintre ei este de un an şi o zi. Cel care a absolvit la Yale a avut uşile deschise mereu în calea lui... Pentru celălalt, a fost o adevărată luptă. A fost ales unul dintre cei mai tineri procurori generali din istoria statului Delaware, a fost cel mai popular oficial public din statul meu“, povestea cu mândrie seniorul despre întâiul său fiu, care-i urmase în carieră, devenind un politician cunoscut la nivel național în 2008. Atunci a rostit un discurs emoționant de prezentare a tatălui său, la Convenția Națională Democrată din Denver, când Joe Biden a acceptat nominalizarea pentru postul de vicepreședinte în tandemul cu Barack Obama. O lună mai târziu, ca maior în corpul pentru magistrați al Gărzii Naționale din Delaware, Beau era mobilizat și trimis să lupte în Irak (și, ulterior, decorat cu Steaua de Bronz), unde a stat timp de un an, cu excepția unei permisii acordate în ianuarie 2009, când a venit să asiste la depunerea jurământului de vicepreședinte de către tatăl său.

Beau Biden si prima sotie a lui Joe Biden GettyImages (3) jpg

În noiembrie 2014, treisprezece membri ai familiei Biden s-au adunat pentru tradiționala sărbătoare de Ziua Recunoștinței. Dar fix acest 13 avea să anunțe fatalitatea ce urma. Beau, fusese diagnosticat cu o tumoare malignă pe creier, iar supraviețuirea sa era incertă. „Promite-mi, tată!“, îi spusese Beau tatălui său. „Dă-mi cuvântul tău că, indiferent ce se va întâmpla, vei fi bine“, încerca el să smulgă de la părintele său o promisiune într-un cadru familial și așa încărcat de emoție. Iar seniorului nu i-a rămas decât să-și dea cuvântul, conștient că va urma o altă mare despărțire.

Ulterior, acel „Promite-mi, tată“ avea să dea titlul unui volum biografic care relatează anul ce a urmat, 2015, cel mai important și mai provocator din viața lui Joe Biden. În calitatea sa de vicepreședinte, Biden a călătorit peste o sută de mii de kilometri în acel an, în întreaga lume, ocupându-se de crizele din Ucraina, America Centrală și Irak. În timp ce Beau a luptat cu cancerul, iar apoi și-a pierdut viața într-un spital militar din Washington.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg