Sfârşitul unei ere! Astăzi este ultima zi a cancelarului Angela Merkel la cârma Germaniei

26 septembrie, 2021
1 angela merkel carantina coronavirus jpg jpeg

Supranumită Doamna de Fier a Europei, prima femeie cancelar se retrage de la vârful politicii.

Ultimul mandat al Angelei Merkel în funcţia de cancelar al Germaniei se apropie de sfârşit, iar după 16 ani, Germania va fi condusă de un nou cancelar. Astăzi vor avea loc alegerile parlamentare din Germania, în urma cărora un nou guvern va fi format, iar un nou cancelar o va succeda pe Angela Merkel la conducerea Germaniei. 

De-a lungul anilor, Mutti - cum îi spun germanii - a fost un apărător ferm al păstrării Uniunii Europene unite, chiar dacă uneori a fost nevoie să joace rolul unui manager de criză controversat.

stanga
dreapta
1 angela merkel carantina coronavirus jpg jpeg

Viaţa ei a fost marcată de mutarea în Germania de Est, în copilărie, când tatăl ei a acceptat un loc de muncă ca pastor acolo. Faptul că a crescut într-un stat socialist i-a influenţat viziunea asupra valorilor occidentale, a spus Stefan Kornelius, biograful oficial al lui Merkel şi şeful departamentului politic de la ziarul german "Süddeutsche Zeitung".

După reunificarea Germaniei, Merkel a devenit membră a Uniunii Creştine Democrate, ocupând funcţia de ministru al Femeilor şi Tineretului sub cancelarul Helmut Kohl.

„Până la vârsta de 35 de ani, nu ştiam Uniunea Europeană decât din exterior. Am devenit cetăţean din 1990”, a spus Merkel în Parlamentului European în 2007.

Mandatele lui Merkel nu au fost deloc uşoare, mai ales după ce criza financiară americană s-a transformat într-o recesiune globală în 2009. Astfel că ei i s-au imputat măsurile de austeritate impuse grecilor, după ce Germania a plătit mare parte din suma alocată planului de salvare pentru Grecia falimentară (330 de milioane de euro), dar şi relocarea migranţilor în întreaga UE, după ce peste un milion de refugiaţi din Siria şi Afghanistan au ajuns pe teritoriul european.

Cu toate acestea, ea a rămas populară în Germania şi în Europa, chiar şi în timpul crizei provocate de pandemia COVID, unii experţi spunând că, dacă ar candida din nou, ar putea câştiga alegerile.

Mulţi spun că absenţa ei va lăsa un gol în Europa, deoarece politica devine mai complicată şi mai puţin interesată de echilibrarea intereselor.Recente pe Ok! Magazine

alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg