Shakira, acuzată de evaziune fiscală în valoare de 30 de milioane de lire sterline

8 noiembrie, 2017
shakira jpeg

Noi acuzaţii apar în lumea mondenă. Mai nou, Shakira pare să fie împinsă în  cel mai recent scandal de evaziune fiscală. Se pare că artista a fost tărâtă în rândul vedetelor care au rulat bani în Paradisul Fiscal, după ce s-a aflat că a transferat 30 de milioane de lire sterline din drepturile muzicale către o firmă offshore din Malta.

image

Cântăreaţa columbiană este cea mai nouă vedetă internaţională despre care s-a aflat că s-a folosit de paradisurile fiscale din străinătate pentru a nu plăti taxele aferente banilor încasaţi, dezvăluie presa germană. Malta Tournesol Limited, compania vedetei, are sediul în  Malta, ţară insulară cunoscută pentru stimulentele sale fiscale. Pe hârtie, Shakira este rezidentă în Bahamas, în ciuda faptului că locuieşte în Barcelona cu iubitul său, fotbalistul Gerard Pique.

În ciuda acestor dovezi, avocatul artistei a ţinut să sublinieze că activitatea este legală şi în conformitate cu legea. Avocatul Shakirei, Ezequiel Camerini, a declarat pentru site-ul spaniol, El Confidential: "Compania malteză Tournesol Limited îndeplineşte toate cerinţele legale pentru a funcţiona ca atare. Toate informaţiile corespunzătoare referitoare la această entitate sunt publice şi transparente. " Recunoscând că Shakira trăieşte în Barcelona, ​​avocatul a justificat reşedinţa  cântăreţei într-un paradis fiscal, explicând: "ca artist internaţional a locuit în diferite locaţii în întreaga sa carieră profesională şi, în toate cazurile, a respectat pe deplin legile tuturor jurisdicţiilor în care a locuit."

Conform revistei spaniole, capitalul companiei a fost de numai 3 milioane de lire sterline, dar drepturile asociate activelor muzicale şi mărcilor comerciale au fost evaluate la 31,6 milioane de euro (27,8 milioane de lire). Shakira nu este singura luată în vizor în acest scandal de evaziune fiscală. Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Charles au fost şi ei investigaţi.

Foto: Arhiva OK!Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg