Shakira scapă de închisoare și ajunge la un acord cu procurorii în procesul pentru fraudă fiscală

21 noiembrie, 2023

După ce și-a susținut nevinovăția timp de aproape cinci ani, Shakira a ajuns la un acord de ultim moment pentru a nu ajunge la închisoare în urma acuzelor în procesul său pentru fraudă fiscală.

Shakira, Getty (1) jpg

Shakira i-a spus ieri magistratului care a prezidat prima ședință a procesului, José Manuel del Amo, că a acceptat acordul cu procurorii. Ea a răspuns "da" pentru a confirma că recunoaște cele șase capete de acuzare pentru că nu a plătit guvernului spaniol impozite în valoare de 14,5 milioane de euro (aproximativ 15,8 milioane de dolari) între 2012 și 2014. Conform acordului, Shakira urmează să primească o pedeapsă de trei ani cu suspendare și o amendă de 7 milioane de euro (7,6 milioane de dolari). Procesul, care ar fi trebuit să includă peste 100 de martori în următoarele săptămâni, a fost în schimb suspendat după doar opt minute.

Procurorii au declarat în iulie că vor cere o pedeapsă cu închisoarea de opt ani și două luni și o amendă de 24 de milioane de euro (26 de milioane de dolari) pentru cântăreață.

Shakira a dezvăluit, într-o declarație oferită de firma sa de relații publice, că ar fi vrut să lupte în continuare, dar a pus pe primul loc familia, cariera și liniștea sa. „Am luat decizia de a rezolva în cele din urmă această problemă deoarece îi pun pe primul loc pe copiii mei, care nu vor să o vadă pe mama lor sacrificându-și bunăstarea personală în această luptă", a spus ea.

„Trebuie să trec peste stresul și încărcătura emoțională din ultimii ani și să mă concentrez pe lucrurile pe care le iubesc, pe copiii mei și pe toate oportunitățile care vor urma în cariera mea".

Privind procesul Shakirei, procurorii din Barcelona au susținut că artista columbiană a petrecut mai mult de jumătate din acea perioada 2012-2014 în Spania și, prin urmare, ar fi trebuit să plătească impozite pe veniturile sale mondiale în această țară, chiar dacă reședința sa oficială era încă în Bahamas. Cotele de impozitare sunt mult mai mici în Bahamas decât în Spania, notează Page Six

Anterior, Shakira a refuzat un acord oferit de procurori pentru soluționarea cazului său în iulie 2022, spunând, prin intermediul firmei sale spaniole de relații publice Llorente y Cuenca, că ea "crede în nevinovăția sa și alege să lase problema în mâinile legii". Detaliile acestui potențial acord nu au fost făcute publice.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meryl Streep la Gala Academy Museum, Getty (5) jpg
Kim în lacrimi PNG
Oprah Winfrey, Getty (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
Angie 2 WSJ PNG
Iulia Albu și Mike image00004 (3) jpeg
iulia vantur si salman khan 8 webp
FotoJetGala jpg
Amal și George Clooney, Getty Images (3) jpg
vila lui Celine Dion din Paris   Brian Purnell, Instagram jpg
Bianca Brad alaturi de Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la seara Curajului Civic la Palatul Regal   Instagram (1) jpg
Carmen Iohannis in vizita in Nairobi, Kenya  FOTO Mama Rachel Ruto (15) jpg
AnaMaria Prodan cimitir PNG
Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg