Show de modă controversat la Paris. Vedetele au purtat rochii cu capete de animale

24 ianuarie, 2023
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg

Cea mai nouă colecție haute couture Schiaparelli a stârnit controverse, după ce manechinele şi câteva invitate au purtat haine cu blănuri şi capete de animale.

Casa de modă Schiaparelli a reuşit să şocheze cu noile sale creaţii, transformând catwalk-ul de la Petit Palais (muzeul de arte frumoase ale oraşului Paris) într-o adevărată junglă africană, cu capete de lei, leoparzi ori lupi ataşate unor rochii de seară, altfel foarte elegante. Ideea i-a apartţinut directorului de creaţie Daniel Roseberry, care a văzut în asta o transpunere a miturilor din opera lui Dante Alighieri: leul, leopardul şi femeia lup, din Infernul lui Dante.

Cu toate că impresionantele capete de animale atașate de rochiile prezentate în cadrul show-ului sunt fabricate din materiale artificiale, opinia publică a considerat accesoriile drept o glorificare a cruzimii față de animale.Între modelele care au defilat pe podium se numără nume celebre, precum Irina Shayk, Kylie Jenner sau Naomi Campbell, care au purtat rochii speciale.

"Frumoasa şi bestia", şi-a intitulat Kylie Jenner ţinuta cu cap de leu pe care a purtat-o în front-row, postând pe contul de Instagram câteva fotografii din cadrul show-ului parizian şi mulţumind directorului de creaţie Daniel Roseberry şi casei de modă Schiaparelli pentru ocazia de-a purta "această creație de artă falsă, construită manual folosind materiale artificiale. Frumos, frumos, frumos".

În aceeaşi ţinută, Irina Shayk a defilat pe podiumul de modă.

"Pantera" Naomi Campbell a purtat un cap de lup negru, anii de modelling ajutând-o s-o facă atât de firesc, de parcă era o adevărată femeie-lup.

Covorul roşu a fost animat şi de o altă prezenţă ireală, cea a rapperiţei Doja Cat într-un outfit all-over roşu, cu cristale Swarovski purpurii pentru un "aspect strălucitor, sclipitor și subversiv". "Colaborarea cu inegalabila și talentata Doja Cat și cu Daniel Roseberry a fost o plăcere absolută", spune make-up artistul Pat McGrath. "Răbdarea și dedicarea ei, în timp ce a stat alături de echipa Pat McGrath și de mine timp de patru ore și 58 de minute pentru a realiza creația, acoperită cu peste 30.000 de cristale Swarovski aplicate manual, a fost cu adevărat inspirată."

Cel mai probabil, în contextul transpunerii în modă a operei lui Dante, Doja Cat era tot un personaj al Infernului.

FOTO: Instagram, Schiaparelli



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg