Şi-a făcut 300 de operaţii estetice! Tragica poveste a starului anilor '80, ucis de dependenţa sa de chirurgie plastică

5 noiembrie, 2020
1 pete burns deschidere jpg jpeg

Cu siguranţă mulţi dintre voi au dansat sau fredonat piesa lui, You spin me right round, baby (Like a Record), lansată în 1984. Numele său de scenă era Dead or Alive. Un nume fatidic, pentru că solistul şi-a găsit sfârşitul după o viaţă afectată profund de dependenţa sa de operaţiile estetice

Privindu-i clipul piesei sale celebre, poţi vedea că Pete Burns, solistul Dead or Alive, avea o înfăţişare efeminată. Dar nimeni nu ar fi bănuit la vremea la care el se bucura de succes din plin că va ajunge de nerecunoscut - cu un chip distrus de intervenţiile estetice, care l-au ruinat finannciar şi, finalmente, i-au adus moartea la 57 de ani.

Mulţi se gândeau atunci că Pete era probabil homosexual. Totuşi, artistul britanic, născut în 1959 la Port Sunlight, Birkenhead, a fost însurat vreme de 25 de ani cu o femeie: Lynne Corlett a fost stilista lui, cei doi căsătorindu-se în 1978. O căsnicie în care, însă, a mai existat un bărbat: Michael Simpson, amantul lui Pete. "Se întâlnea cu el încă de când eram căsătoriţi, ştiam asta, Pete a fost mereu sincer cu mine, dar Michael nu a fost motivul pentru care am divorţat", a povestit Lynne. Când deschiderea socială în privinţa relaţiilor gay i-a permis asta, Pete nu a întârziat să facă pasul: în 2006, s-a căsătorit cu Michael Simpson (foto jos). Un pas care arăta lumii şi altceva: artistul se transformase, încetul cu încetul, în femeie. Asta îşi dorea, de fapt, să fie. Şi de-asta a şi ajuns dependent de operaţiile estetice. 

pete burns si michael simmons gettyimages 75097800 jpg jpeg

Acum 4 ani, cu doar câteva săptămâni înainte de moartea sa, Pete povestea la o televiziune britanică: "Mi-am făcut 300 de operaţii estetice. Sper că atunci când voi avea 80 de ani şi voi ajunge în Rai, Dumnezeu nu mă va recunoaşte". Dar nu a mai apucat acea vârstă. Deraierea lui a început chiar după succesul din 1984, cu piesa You spin me. Când lucrurile au stagnat muzical şi nu a mai putut produce altă piesă de succes, rămânând un one hit wonder, Pete a căzut într-o profundă depresie - pe care şi-a tratat-o cu operaţii estetice. În plus, ducea o viaţă dublă care îi hrănea tot mai mult dorinţa de transformare fizică. Şi-a operat nasul, şi-a pus de două ori implanturi în obraji, şi-a mărit buzele în repetate rânduri, şi-a pus filere... Pete recunoştea că pierduse şirul intervenţiilor estetice, care începuseră să îi provoace cheaguri de sânge, dar şi infecţii, cum a fost cea de la buza superioară, din cauza căreia a ajuns de mai multe ori pe masa de operaţie, pentru a i se drena puroiul.

pete burns 2 jpg jpeg
pete burns 1 jpg jpeg

"Au început să-mi apară găuri în piele", povestea el în 2016. Infecţia de la buză a început să i se răspândească în corp, ajungând până la ficat şi rinichi, doctorii vorbind deja despre pericolul amputării buzelor. În consecinţă, Pete a dat în judecată chirurgul care îi provocase această problemă. A primit 450.000 de lire sterline ca despăgubire la proces - bani cu care ghiciţi ce a făcut? Da, s-a operat din nou. Şi tot acest coşmar a continuat. Ce-i drept, unele intervenţii erau necesare, pentru că filerele din buze începuseră să îi migreze - în obraji, în spatele ochilor şi la mărul lui Adam. În paralel, Pete lua şi o mulţime de medicamente, care i-au afectat şi mai mult starea deja degradată a sănătăţii. "Am făcut embolism pulmonar, dar am cheaguri de sânge şi în picioare şi inimă. M-am trezit plin de vânătăi apoi am leşinat", a povestit el chiar cu puţin timp înainte de a-şi găsi sfârşitul, corpul lui cedând definitiv pe 23 octombrie 2016. Nimeni nu l-a putut opri din dependenţa lui fatală - deşi Pete fusese constant invitat la diverse emisiuni britanice, ba chiar participase şi la unele reality show-uri.

Foto: Getty Images, Channel 5Recente pe Ok! Magazine

Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg
Mădă as Sophia PNG
Ioana Ginghina in vacanta   Instagram (2) jpg
Denis Motans PNG
Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani   Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii   Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Jennifer Garner ajută un nevoiaș, Profimedia (4) jpg