Şi a fost TIFF 2014!

10 iunie, 2014
javier jpeg

Cine au fost câştigătorii premiilor la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la seara de gală de la Teatrul Naţional din Cluj? Află numele celor care au plecat acasă cu trofee, ca să ştii ce filme să nu ratezi în Bucureşti

Cine au fost câştigătorii premiilor la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la seara de gală de la Teatrul Naţional din Cluj? Află numele celor care au plecat acasă cu trofee, ca să ştii ce filme să nu ratezi în Bucureşti

Marele premiu, Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, a fost câştigat de regizorul spaniol Rodrigo Sorogoyen (foto stânga), pentru filmul Stockholm. Trofeul i-a fost înmânat chiar de actriţa americană Debra Winger. „Sunt foarte emoţionat, am rămas fără cuvinte. E primul premiu internaţional pe care îl primeşte acest film. De fapt, al doilea, pentru că pe primul l-au luat actorii din film”, a spus Rodrigo Sorogoyen pe scenă.

Filmul lui le-a adus premii de interpretare actorilor Aura Garrido şi Javier Pereira (foto jos), în rolurile unor tineri care se întâlnesc într-o noapte, una care îi va lega pentru totdeauna. Premiul în valoare de 1.000 de euro a fost înmânat de Cristina Flutur, membră a juriului competiţiei, şi realizatorul TV Lucian Mândruţă.

image

Premiul pentru Cea mai bună regie, în valoare de 5.000 de euro - Tomasz Wasilewski pentru Zgârie-nori suspendaţi/ Floating Skyscrapers (Polonia)

Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, oferit de HBO: Viktoria, regia Maya Vitkova (Bulgaria-România)

Premiul de Excelenţă, oferit de Mercedes-Benz actorului Florin Zamfirescu (foto jos, alături de brand ambasadorul Mercedes, Andi Moisescu).

image

regizorului şi producătorului Krzysztof Zanussi (foto jos)

image

Premiul pentru întreaga carieră, actriţei Debra Winger (foto jos), vedeta atâtor filme, precum "An Officer and A Gentleman", alături de Richard Gere, sau "Terms of Endearment", împreună cu Jack Nichloson. "Cred că este primul premiu pe care îl accept şi probabil mă voi preface că nu l-am primit", a comentat cu umor artista, care a mai declarat că ideea de celebritate reprezintă decăderea unui actor.

image

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Lungmetraj, în valoare de 6.000 de euro (servicii de post-producţie) oferit de Cinelabs: Al doilea joc, regia Corneliu Porumboiu

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Scurtmetraj, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Jameson, şi o zi de filmare oferită de Studiourile MediaPRO: Să mori de dragoste rănită, regia Iulia Rugină (foto jos). Pelicula Iuliei Rugină a prilejuit prezenţa la Cluj şi a unui invitat cu totul special, care a făcut parte din echipa ei, Angela Similea, interpreta hitului care a dat şi numele filmului (foto jos, alături de creatorii TIFF, Tudor Giurgiu şi Mihai Chirilov).

image
image

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Raiffeisen Bank – Câinele japonez, regia Tudor Cristian Jurgiu (foto jos, alături de actriţa Ana Ularu).

image

Last, but nor least, printre invitaţii de seamă ai TIFF s-a numărat şi actriţa Anamaria Marinca (foto jos), sosită cu cea mai nouă peliculă a sa, SF-ul "Europa Report". Din toamnă, ea va putea fi văzută şi în filmul "Fury", alături de Brad Pitt şi Shia LaBeouf.

image

Vestea bună este că filmele care au fost câştigătoare la TIFF 2014 ajung pe ecranele din Bucureşti între 10 şi 19 iunie, într-o retrospectivă organizată la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi J’ai Bistrot. Astfel, retrospectiva debutează chiar azi la Cinema Studio, cu cele două filme care au deschis, respectiv închis TIFF-ul clujean:

(r. Stephen Frears, ora 19.30), nominalizat anul acesta la Oscar, şi

(ora 21.30). Dintre filmele cu care se vor putea delecta cinefilii nu vor lipsi, desigur, Stockholm,

/

sau

.

image

Foto: TIFFRecente pe Ok! Magazine

Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg