Și cuplul Iohannis a ajuns la Paris. Ce ținută a ales Prima Doamnă la întâlnirea de la ambasadă

26 iulie, 2024

Președintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Paris pentru marea deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, însoțit fiind și de Carmen Iohannis.

Elisabeta Lipă, alături de soții Iohannis la Ambasada României la Paris. FOTO: Adm. Prezidențială
Elisabeta Lipă, alături de soții Iohannis la Ambasada României la Paris. FOTO: Adm. Prezidențială

Olimpiada de la Paris a prilejuit mutarea polului de interes în Franța, acolo unde șefi de stat, regi și regine, elite din sport și personalități din lumea media și a afacerilor s-au adunat pentru revenirea istorică a flăcării olimpice în Orașul Luminilor.

Deja, toate loturile naționale sunt cantonate de câteva zile în capitala Franței, și-au efectuat primele antrenamente și s-au reglat pe noul fus orar. Sportivii olimpici români, care au zburat la Paris la bordul unei aeronave botezate Nadia Comăneci, s-au instalat și ei și au avut parte și de o ceremonie oficiată la Ambasada României la Paris.

De fapt, Palatul Béhague în care funcționează Ambasada României la Paris se va numi, pe perioada Jocurilor Olimpice 2024, „Casa României” pentru sportivii olimpici români. Inaugurarea a avut loc joi după-amiază în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a soției sale și a mai multor oficiali români.

Pentru această ocazie, Prima Doamnă a ales să poarte o rochie de vară albă cu maci roșii - atât de reprezentativi pentru verile din România. Totuși, design-ul nu este unul românesc, ci aparține brandului Dolce&Gabbana și se găsește la prețul de aproximativ 1.500 de euro. Carmen Iohannis și-a accesorizat ținuta cu sandale negre și cu o geantă Christian Dior, evaluată la 2.850 de euro.

Pe banca invitaţilor, pe lângă zecile de sportivi din lotul olimpic, au figurat şi foşti campioni: Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Camelia Potec, Octavian Morariu şi, bineînţeles, Nadia Comăneci, venită cu soţul ei, Bart Conner şi cu fiul lor, Dylan Conner. Emoţionată şi ea când a urcat la microfon – iniţial nu era prevăzută, dar cum preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să o felicite public declarând că este unul din cele mai cunoscute 4 nume româneşti – celelalte fiind Constantin Brâncuşi, George Enescu şi Gică Hagi – Nadia Comăneci a vrut să le mulţumească celor prezenţi: „Cunosc aceste emoţii ale sportivilor la olimpiadă, ştiu cât au muncit”, a spus fosta gimnastă.

FOTO: Administrația Prezidențială



Recente pe Ok! Magazine

 Jennifer Lopez la premiera filmului Unstoppable de la Toronto   FOTO Instagram (4) jpg
Tily Niculae, FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Oana Niculescu Mizil la 40 de intrebari cu Denise Rifai la Kanal D png
Andreea Vasile si Bogdan Albulescu 2 JPG
FotoJet Georgina jpg
Nicole Kidman, GettyImages (8) jpg
Chef Florin Dumitrescu   Pro TV (1) jpg
Alin Oprea la podcastul lui Adrian Artene (2) png
Jennifer Lopez, Ben Affleck, GettyImages jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Lady Gaga cu logodnicul Michael Polansky la Festivalul de Film de la Venetia   GettyImages 2170224886 jpg
Alina Puscau la nunta Printesei Martha Louise cu Durek Verret   Instagram 2 jpg
Brad Pitt și a adus iubita pe red carpet, GettyImages (5) jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (5) jpg
Angie, GettyImages jpg
FotoJet (37) jpg