Silvio Berlusconi a împlinit 80 de ani

30 septembrie, 2016
Silvio Berlusconi jpeg

Fostul premier italian şi-a sărbătorit ziua de naştere în cerc restrâns, preferând să rămână departe de viaţa publică.

image

Controversatul Silvio Berlusconi are 80 de ani bătuţi pe muchie, deşi părul vopsit şi injecţiile cu Botox îi camuflează bine vârsta. Ieri, de ziua lui, a primit felicitări din partea prietenului său declarat, preşedintelui rus Vladimir Putin, care i-a urat "sănătate de fier şi succes", dar şi complimente acide de la şeful actual al executivului italian, Matteo Renzi: "Cred că în istorie se va ţine minte 100 de ani ceea ce Berlusconi a făcut în fotbal, (...) în televiziune. Însă în politică, oamenii îşi vor aduce aminte de el mai ales pentru lucrurile pe care nu le-a făcut", a spus Renzi, reproşându-i că a pierdut "atâtea ocazii" de a reforma Italia.

"Încă privesc cu incertitudine viitorul meu. Lucrul pe care l-am decis, probabil cel mai important, este că voi petrece mai mult timp cu copiii şi nepoţii", a spus el într-un interviu publicat miercuri de săptămânalul "Chi", deţinut chiar de familia Berlusconi.

Obişnuit să fie mereu în centrul atenţiei, Silvio Berlusconi şi-a aniversează ziua de naştere cu o cină simplă şi intimă alături de logodnica sa, Francesca Pascale (cu aproape o jumătate de secol mai tânără decât el), şi de cei cinci copii, născuţi în urma a două căsătorii.

El e complet retras după operaţia pe cord suferită recent. Sunt deja două luni  de când a ieşit din spital şi nu a avut nicio apariţie publică, bucurându-se de liniştea căminului de la Arcore, din apropiere de Milano.

"Nu m-am gândit niciodată la vârsta mea, dimpotrivă, mereu am trăit ca şi când aş fi avut 40 de ani, dar a venit operaţia şi am conştientizat că am 80 de ani", mărturiseşte fostul premier în interviul publicat miercuri.

"Politica nu m-a pasionat niciodată. M-a făcut doar să risipesc timp şi energie, dar am decis să mă implic numai pentru a împiedica sosirea comuniştilor la putere", susţine Berlusconi, care a condus guvernul de la Roma în anii 1994-1995, apoi între 2001 şi 2006 şi în final între 2008 şi 2011.

Dar italienilor le vine greu să creadă că, în pofida vârstei, Berlusconi se va mulţumi cu rolul de bunic care-şi creşte nepoţii. De altfel, incertitudinile sunt alimentate de colaboratorii săi cei mai apropiaţi, cum este avocatul Nicola Ghedini, care într-un interviu acordat recent cotidianului "Libero" a afirmat că aşteaptă cu încredere sentinţa Tribunalului de la Strasbourg în dosarul de fraudă fiscală din cauza căruia lui Berlusconi i s-a interzis să participe la orice alegeri până în anul 2019.

Şi presa italiană scrie despre o posibilă revenire a lui Berlusconi pe scena politică. Astfel, cotidianul "Corriere della Sera" avansează ipoteza că el pregăteşte un al treilea proiect politic, după "Forza Italia" şi coaliţia de centru-dreapta "Poporul Libertăţii", proiect care ar urma să iasă la suprafaţă în primăvară. Şi unii analişti cred că Berlusconi pune ceva la cale din fortăreaţa de la Arcore.Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg