Simone Biles, cea mai de succes gimnastă americană din toate timpurile, a abandonat lupta olimpică chiar înainte de finală. "Pur şi simplu, nu am vrut să continuu!”

28 iulie, 2021
1 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo jpg jpeg

Vedeta echipei americane de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi una dintre favoritele la aurul olimpic trece printr-o gravă depresie.

"Uneori mi se pare că port povara lumii pe umerii mei”, spunea Simone Biles (24) în urmă cu câteva zile, surprinzându-şi coechipierele şi antrenorii şi susţinând că a ajuns într-un punct de epuizare psihică.

După proba de sărituri de marţi, unde americanca a obţinut cel mai mic punctaj olimpic al ei la această probă şi a avut o aterizare dificilă, aceasta s-a retras din finala feminină pe echipe. Iniţial, s-a crezut că e vorba despre o accidentare, însă ceva mai târziu Simone a venit cu o declaraţie uluitoare atât pentru lotul olimpic american, cât şi pentru fanii săi: "După prestaţia aia, pur şi simplu nu am vrut să continui”, a spus ea cu ochii în lacrimi la conferinţa de presă. „Nu e vorba de nicio accidentare. Doar mândria mea a fost rănită un pic”, a continuat ea, potrivit "The Washington Post". „Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea psihică. Cred că sănătatea mintală este mai importantă în sport în acest moment. Trebuie să ne protejăm mintea şi corpul, şi nu doar să ieşim şi să facem ceea ce lumea vrea să facem. Nu mai am încredere în mine la fel de mult. Poate că e din cauza vârstei. Au fost câteva zile în care toată lumea îţi dă mesaje pe Twitter şi simţi, pur şi simplu, greutatea lumii apăsând pe umerii tăi. Nu suntem doar sportivi. Suntem oameni la sfârşitul zilei şi, uneori, trebuie doar să te retragi. Nu am vrut să ies şi să fac ceva prostesc şi să mă accidentez. Mulţi sportivi au vorbit despre asta. Este o competiţie atât de mare, sunt Jocurile Olimpice. La sfârşitul zilei, nu vrem să fim scoşi de acolo pe targă”, a explicat Biles.

stanga
dreapta
1 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo jpg jpeg
3 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo 2 jpg jpeg
4 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo 3 jpg jpeg
6 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo 5 jpg jpeg
7 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo 6 jpg jpeg
5 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo 4 jpg jpeg
11 simone biles 4 jpg jpeg
9 simone biles 2 jpg jpeg
10 simone biles 3 jpg jpeg
8 simone biles 1 jpg jpeg

Agenţiile de presă Reuters şi Agerpres comentează că existau deja semnale că lui Biles îi este greu să se ridice la înălţimea standardelor pe care şi le-a impus încă de la triajul olimpic din SUA, din luna iunie. Iar, la Tokyo, presiunea câştigării medeliilor de aur a crescut exponenţial.

4 simone biles cea mai mare gimnasta americana din toate timpurile s a retras de la olimpiada de la tokyo 3 jpg jpeg

Statele Unite erau favorite la cucerirea aurului la gimnastică Olimpiada de la Tokyo, după ce au câştigat cinci titluri mondiale - în 2011, 2014, 2015, 2018 şi 2019 - pe lângă medaliile de aur olimpice consecutive de la Londra şi Rio. Dar acum au obţinut doar argintul, după Rusia (aur) şi înaintea Marii Britanii (bronz).

Simone Biles este cea mai de succes gimnastă americană din toate timpurile şi deţinătoare a 4 medalii de aur şi una de bronz la Olimpiada de la Rio din 2016. Deşi la Jocurile Olimpice de la Tokyo a concurat doar la sărituri, ea a primit o medalie de argint cu echipa, care se adaugă celor cinci medalii obţinute la Rio, dintre care patru de aur. Din păcate, visul ei de a fi cea mai titrată gimnastă la Olimpiadă, cu zece medalii de aur, s-a spulberat.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Vincent Cassel (2) jpg
cib9 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg
putin82 jpg
Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg