Şoc în lumea fashion! „Am creat rochia de mireasă a Prinţesei Diana şi fostul meu soţ şi-a asumat meritele 40 de ani!” Falsul designer a ajuns consultant pentru The Crown

2 aprilie, 2021
1 fotojet jpg jpeg

Ca soţ şi soţie, au devenit cuplul IT al industriei fashion în 1981, când au creat rochia de mireasă a Prinţesei Diana şi au primit numai laude pentru munca lor impresionantă. Însă acum, când sunt divorţaţi, David şi Elizabeth Emanuel sunt în plin război din cauza rochiei care i-a scos din anonimat.

În plin proces de divorţ, Elizabeth a făcut o declaraţie care a uimit o lume întreagă. Ea susţine că fostul ei soţ n-a avut nicio contribuţie în designul ţinutei purtate de Lady D în ziua cea mare şi că, mai mult de-atât, el şi-a asumat meritele timp de câteva decenii bune.

4 ladyd0 jpg jpeg

În actele depuse la tribunal, la începutul lunii martie, Elizabeth a declarat că ea a creat de la un capăt la altul rochia Prinţesei Diana şi că David „face afirmaţii false în faţa presei cu privire la ţinuta pe care el i-a creat-o Prinţesei Diana, când asemenea lucru e o minciună cruntă”.

stanga
dreapta
2 si asta jpg jpeg
3 ladyd jpg jpeg
4 ladyd0 jpg jpeg
5 ladyd1 jpg jpeg
6 ladyd2 jpg jpeg
8 ladyd4 jpg jpeg
8 ladyd3 jpg jpeg

Cine a fost adevăratul creator?

Ea îşi doreşte ca instanţa să-l oprească pe domnul Emanuel să mai pretindă că el a fost marele creator al ţinutei în care Lady D a ajuns la altar. În ziua cea mare a Prinţesei Diana nu mai puţin de 750 de milioane de oameni au urmărit nunta regală, în 1981, şi cam toţi atâţia au admirat ţinuta spectaculoasă a miresei.

Dar de ce s-a apucat Elizabeth să vorbească despre asta abia acum, după 40 de ani? Procesul intentat de ea a venit ca urmare a faptului că designerul britanic vindea schiţe ale faimoasei rochii de mireasă, iar David a dat-o în judecată pe motiv că fosta lui soţie face aşa ceva fără consimţământul lui.

2 si asta jpg jpeg

Ea susţine că ea a fost întotdeauna directorul creativ al atelierului lor de croitorie, în timp ce fostul ei partener de viaţă se ocupa de treburile organizatorice şi de clienţi. Printre informaţiile aflate în actele juridice ale lui Elizabaeth (67) sunt şi cele cu privire la tot ce-a avut de pierdut ea din cauza faptului că lumea a crezut că David a fost geniul care a conceput una dintre cele mai cunoscute rochii din istorie. Designerul n-a primit oferte de interviuri şi nici recompense băneşti, cu toate că ea a fost cea care a creat rochia cu pricina.

El a devenit faimos, ea, nu

David a devenit consultat pentru serialul The Crown, de pe Netflix, pentru a ajuta la recrearea rochiei pe care actriţa Emma Corrin o va purta în secvenţa nunţii Prinţesei Diana. Elizabeth e de părere că cei de la Netflix ar fi luat-o pe ea consultant dacă fostul ei soţ n-ar fi pretins atâţia ani că el a fost marele designer al rochiei Prinţesei Diana. În plus, el n-a respectat condiţiile contractului lor de copyright şi a refăcut rochia pentru serial fără consimţământul ei.

Avocaţii lui Elizabeth susţin că David nu a fost co-autorul rochiei Prinţesei Diana. El de-abia dacă făcea vreodată vreo schiţă sau vreun design pe durata întregului lor parteneriat, care a durat din 1978 până în 1990.

6 ladyd2 jpg jpeg

Designerul susţine că David n-avea cum să fie creatorul ţinutei respective pentru simplul motiv că stilul lui e unul simplu şi clasic, în timp ce al ei este avant-garde, romantic, dramatic şi inovator, exact ca ţinuta purtată de Lady D în ziua nunţii cu Prinţul Charles.

8 ladyd3 jpg jpeg

Cei doi s-au cunoscut în Colegiul de Artă Harrow, la mijlocul anilor '70, după care amândoi şi-au luat Masterul în fashion la Royal College of Art din Londra. Au înfiinţat Casa Mayfair şi au doi copii împreună, pe Oliver şi pe Eloise. În ultimii ani, Elizabeth şi David au comunicat numai prin copiii sau avocaţii lor. Interesat de văzut cui i se va da câştig de cauză la tribunal, nu?

Foto - Profimedia