Șoc în lumea muzicală! A murit Tina Turner

24 mai, 2023

Legendara artistă, supranumită "Regina rock 'n' roll-ului", a murit la 83 de ani în Elveția.

Tina Turner a murit   Profimedia jpg

Tina Turner, una dintre marile vocaliste și cele mai carismatice interprete ale rock-ului, a murit la vârsta de 83 de ani.

Într-o declarație, purtătorul ei de cuvânt a spus: "Tina Turner, «Regina rock 'n' roll-ului», a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat".

Cântăreața de origine americană a fost una dintre marile interprete de muzică rock, cunoscută pentru prezența sa electrizantă pe scenă și pentru multitudinea de hituri, printre care „The Best“, „Proud Mary“, „Private Dancer“ și „What's Love Got to Do With It“.

Tina Turner, al cărei nume din buletin era Anna Mae Bullock, a devenit celebră în anii 1960, alături de fostul soț Ike Turner, având în repertoriul lor piesa clasică River Deep, Mountain High. Inițial, a cântat sub numele de Little Ann, până când Ike Turner a convins-o să-l schimbe în Tina Turner, când au cântat împreună ca Ike & Tina Turner Revue.

Tina Turner a fost căsătorită cu Ike Turner timp de 16 ani, până când au divorțat în 1978. Ei au avut doi fii biologici, Ronald Renelle Turner și Craig Raymond Turner, iar Tina a adoptat doi dintre ceilalți copii ai lui Ike, Ike Turner Jr. și Michael Turner, și i-a crescut ca și cum ar fi fost ai ei. Însă abuzurile domestice la care Ike a supus-o și lunga ei luptă pentru a se elibera au fost marea ei piatră de încercare în viață, fapte documentate într-un film de la Hollywood din 1993, cu Angela Bassett în rolul principal, care a câștigat trei premii Oscar.

Din păcate, necazurile ei au continuat. În mod tragic, Craig Turner a fost găsit mort în iunie 2018, când avea 59 de ani. Iar anul trecut, fiul ei, Ronnie, a murit la vârsta de 62 de ani.

Povestea sa de viață a fost imortalizată și într-un spectacol popular din West End, care este încă în desfășurare.

Tina renăscută

Popularitatea cântăreței ca artistă solo a scăzut în anii 1970, dar cariera ei a fost relansată când a semnat cu Capitol Records în anii 1980.

Un cover de succes al piesei „Let's Stay Together“ a lui Al Green a dus la apariția albumului „Private Dancer“ în 1984 - care s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare și a consacrat-o ca mega-vedetă. Piesa de titlu de pe „Private Dancer“, precum și „What's Love Got to Do With It“ și I Can't Stand the Rain“ s-au numărat printre cele șapte single-uri de pe acest disc.

După succesul avut cu ”Private Dancer”, următorul album a apărut în 1986 – ”Break Every Rule”, care conţinea două hituri – ”Two People” şi ”What You Get Is What You See”, urmat de un an de promovare cu apariţii TV, filmări de videoclipuri şi un nou turneu.

Anul 1986 este şi anul apariţiei cărţii autobiografice intitulată ”Eu, Tina”, ce avea să facă subiectul unui film de succes câţiva ani mai târziu.

În 1989, lansează un nou album, pe care sunt incluse hiturile ”Simply the Best”, ”I Don’t Wanna Lose You” şi ”Steamy Windows”.

În septembrie 1991, apare prima compilaţie cu cele mai mari hituri ale sale, ”Simply the Best”, ce ajunge pe primul loc la vânzări în 12 ţări.

În 1993, apare un nou single, ”I Don’t Wanna Fight”, care îi aduce două nominalizări la premiile Grammy şi poziţii fruntaşe în clasamentele din toată lumea. Tot în acelaşi an apare şi filmul biografic de mare succes ”What’s Love Got to Do With It?”, în care rolurile principale le deţin Angela Bassett şi Laurence Fishburne.

În 1994, Tina se mută în Elveţia, iar în 1995 lansează hitul ”Goldeneye”, scris de Bono şi The Edge, extras pe single din coloana sonoră a primului film din noua serie James Bond, ce îl are în rolul principal pe Pierce Brosnan.

În urma succesului se pregătesc înregistrările unui nou album pentru care lucrează cu faimosul producător Trevor Horn. ”Wildest Dreams” apare în aprilie 1996, fiind precedat de single-ul ”Whatever You Want”. În vara aceluiaşi an urmează un nou turneu european.

Tina Turner a figurat, în 1996, în topurile americane cu două discuri single: „Missing You” şi „In Your Wildest Dreams”.

La sfârşitul anilor ’90, Tina Turner a lansat multe duete de mare succes. Unul dintre ele, cu Eros Ramazotti, ”Cose Della Vita / Can’t Stop Thinking of You”, a apărut pe albumul ”Best of” al artistului italian, în 1997.

A mai cântat în duet cu Sting şi cu Antonio Banderas, iar cântecele sunt incluse pe acelaşi album de mare succes, „Wildest Dreams”. În concerte a făcut duete memorabile cu altă mare artistă – Cher.

În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Tina e declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe Cindy Crawford.

Artista anunţă că nu va mai susţine concerte pe marile scene ale lumii. În ultimul turneu întreprins s-au vândut bilete în valoare de peste 80 de milioane de dolari, pentru cele 118 show-uri ţinute.

Tina Turner: ultimul spectacol al uriașei vedete

Ultimul spectacol, credea Tina, l-a susţinut în Anaheim, la 6 decembrie 2000, în faţa a peste 18.000 de persoane. Concertul reprezintă finalul unui capitol important al vedetei.

Tina Turner   pagina oficială jpg

Albumul ”Twenty Four Seven” a fost lansat după apariţia Tinei în spectacolul ”VH-1’s Divas” în anul 1999, marcând 25 de ani de carieră solo. A urmat prezenţa sa cu o melodie pe coloana sonoră a filmului de desene animate ”Brother Bear”, apărut la sfârşitul lunii octombrie 2003.

În ianuarie 2005, Tina începe un turneu în Statele Unite şi în Canada. Albumul său, „All the Best”, s-a vândut în peste 25.000 de exemplare numai în Belgia, ceea ce i-a adus un Disc de aur.

În 2008, se reîntoarce pe scenă. La 68 de ani, Tina cântă alături de Beyoncé la ediţia cu numărul 50 a Annual Grammy Awards. În acelaşi an, a susţinut un concert în Rusia şi a efectuat un turneu în Kansas, dar a avut un concert şi la Caesar’s Place în Las Vegas, alături de Cher.

În 2008-2009, Tina Tuner a efectuat un grandios turneu în America de Nord şi în Europa.

Un an mai târziu, a participat la Swiss Award, unde a primit un trofeu. În 2012, a fost prezentă la Viena, unde a cântat, iar în 2013, s-a recăsătorit cu producătorul muzical german Erwin Bach în cadrul unei ceremonii spectaculoase.

În 2019, Tina Turner a luat parte la premiera musicalului „Tina” pe Broadway, alături de soţul ei, dar şi la premiera de la Hamburg a aceluiaşi spectacol.

FOTO: Profimedia, pagina personală



Recente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg