Sora lui Kim Jong-un ar putea fi cea mai puternică persoană din Coreea de Nord

25 aprilie, 2023

Kim Yo-jong joacă un rol esențial nu doar în familia dictatorului de la Phenian, ci și în politica statală nord-coreeană.

kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg

Nu se înțeleg prea multe lucruri despre complicatele mecanisme interne ale structurii politice din Coreea de Nord, dar puținul pe care îl știm arată că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a devenit un participant vital în jocurile politice ale Phenianului, jucând un rol esențial atât în interiorul, cât și în exteriorul palatului prezidențial.

Într-o țară precum Coreea de Nord, cuvintele lui Kim Yo Jong sunt importante nu doar pentru cine este ea în cadrul familiei dictatoriale, ci și pentru ceea ce reprezintă în afara relației cu fratele său. Kim este mai mult decât o simplă soră a figurii autoritate din Coreea de Nord, ea este, de asemenea, un important consilier politic al fratelui său și, împreună cu acesta, unul dintre principalii protagoniști din spatele politicii externe a Coreei de Nord.

De altfel, asemenea fratelui său, dictatorul total Kim Jong-un, nu este neobișnuit ca Kim Yo-jong să folosească un limbaj dur atunci când vorbește pe scena internațională, mai ales când vine vorba de președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol și de guvernul său. În noiembrie 2022, Kim i-a numit pe președintele sud-coreean și guvernul său "câini fideli și slugi ale Statelor Unite", după ce aceștia au cerut noi sancțiuni unilaterale împotriva Phenianului, o cerere făcută ca reacție la recentele teste balistice efectuate de vecinul lor nordic.

Ca și în cazul altor membri ai familiei Kim, există puține informații oficiale despre viața lui Kim Yo-jong, dar majoritatea experților sunt de acord că apropierea dintre Kim și fratele ei datează probabil din perioada în care cei doi au studiat împreună în Berna, Elveția, la sfârșitul anilor 1990.

Potrivit unor biografi, la întoarcerea din Elveția, Kim Yo-jong a studiat la Universitatea Militară Kim Il-sung și apoi a continuat să studieze informatică la Universitatea Kim Il-sung. Două domenii foarte importante, mai ales pentru o țară cu o politică beligerantă precum Coreea de Nord.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg