Sora lui Kim Jong-un dezvăluie că a fost şi el infectat cu Covid, ajungând în stare gravă

11 august, 2022

După aproape doi ani de negare a bolii şi de raportare a unui număr mic de infectări, aflăm că însuşi liderul nord-coreean a fost grav bolnav.

kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg

Coreea de Nord nu a dezvăluit câte infecţii confirmate ale virusului a descoperit, dar, din 29 iulie, nu a raportat niciun nou caz suspect. Mai mult, Kim Jong-Un a declarat victoria în lupta împotriva noului coronavirus, ordonând ridicarea măsurilor maxime antiepidemice impuse în luna mai.

O informaţie a transpirat, totuşi, de vreme ce BBC a aflat că liderul de la Phenian s-a îmbolnăvit "grav" în timpul crizei Covid din Coreea de Nord. O spune chiar sora sa, Kim Yo-jong, care a declarat că acesta a avut "febră mare", așa cum a fost numită boala în țară.

Potrivit celor spuse de ea, Kim Jong-un ar fi contractat virusul "odată cu zecile de milioane de nord-coreeni care au avut "febră"". Ca de obicei, în declaraţiile celor de la Phenian, a existat şi o latură teatrală a poveştii: "Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, nu s-a putut întinde o clipă, gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața luptei contra pandemiei", a spus ea.

kim kim yo jong gettyimages 916157804 jpg jpeg

La fel ca fratele său, Kim Yo-jong e convinsă că virusul care a acaparat planeta a intrat în țară prin obiecte trimise din Coreea de Sud, susținând că focarul a fost o "farsă isterică" începută de Sud. Iar părerea sa cântăreşte greu într-o ţară în care e considerată a fi cea mai puternică femeie, chiar mai influentă decât soţia lui Kim Jong-un.

În primii doi ani de pandemie, Coreea de Nord, a cărei infrastructură sanitară precară nu era pregătită să facă față unui focar major, a insistat că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg
william84 jpg
angelina jolie si shiloh jolie-pitt
Depp și avocata lui
Demi costum de baie jpg
neacsu12 jpg
Kaley Cuoco și Pete Davidson (13) jpg
DSC 4600 jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (3) jpg
sha10 jpg
marc2 jpg
eva31 jpg
trump10 jpg