Soso de la Big Brother, medic în prima linie în Germania. Cum a ajuns să îngrijească pacienţi cu Covid-19?

16 aprilie, 2020
7 big brother soso jpg jpeg

Au trecut 17 de ani de când reşiţeanul Soso câştiga prima ediţie a concursului Big Brother din România.

Devenit vedetă peste noapte dintr-un om obişnuit, Soso sau Sorin Fişteag (39) nu s-a culcat pe o ureche, după ce a căştigat cei 50.000 de dolari, şi a continuat studiile la Facultatea de Medicină, iar acum este specialist pe medicină internă în Germania şi face a două specializare pe pneumologie.

Pandemia l-a prins, aşadar, în linia întâi a unei clinici din Dusseldorf, Sorin făcând parte din echipa de primiri urgenţe şi îngrijind pacienţii cu coronavirus.

3 soso jpg jpeg

Jurnalista Monica Rădulescu l-a prins pe Soso într-un moment de respiro şi l-a întrebat despre situaţia din Germania, ţară care a raportat până azi 3.800 de decese, la un număr total de aproape 135.000 de cazuri.

E drept că Germania stă foarte bine la numărul de paturi în spital şi cel de ATI, dar cred că ce a făcut diferenţa a fost faptul că testăm. Testăm mult. Primii infectaţi au fost oameni tineri care au adus virusul cu ei din staţiunile de schi. Ei au fost depistaţi repede pentru că deja izbucnise pandemia peste tot în Europa şi au mers imediat la testare. Prin urmare, ei au fost izolaţi şi nu au apucat să îi infecteze pe cei de acasă, spune Soso.

Reşiţeanul care a mărturisit că îi este teamă să nu ia virusul şi să îmbolnăvească mai departe a descris cum arată o zi din viaţa lui de medic pe timp de pandemie.

2 soso jpg jpeg

La ora actuală, fiind cumva liniştea dinaintea furtunii, cum zicem noi, am un program absolut normal, de la 8-17. Dacă putem, ne mai luăm şi câteva ore libere, tocmai pentru a economisi puterile pentru vremurile grele ce ne aşteaptă. La spital, am reuşit să separăm complet COVID-19 de restul pacienţilor în aşa fel încât triajul celor suspecţi de coronavirus se face într-un cort aflat în curtea spitalului şi de acolo sunt trimişi în unitatea de primiri urgenţe doar cazurile grave. În cort se prezintă zilnic cam 40-60 de oameni, mulţi trimişi de medicii de familie doar pentru probe. Cam 2-3 rămân internaţi. În acest moment, avem un singur caz grav intubat pe ATI, dar îi merge foarte bine. E un om mai în vârstă cu multe comorbidităţi.

Citeşte interviul complet aici!Recente pe Ok! Magazine

Pamela Anderson, Canada 2023, Profimedia (3) jpg
Ben și Jen la Grammy PNG
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (4) jpg
Leonardo DiCaprio, Getty jpg
FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}