Soţia lui El Chapo, arestată pentru trafic de droguri. Emma Coronel Aispuro este acuzată şi de participarea la complotul evadării lui El Chapo

24 februarie, 2021
1 emma1 profimedia 0592781158 jpg jpeg

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, a fost reţinută pe aeroportul internaţional Dulles, din afara oraşului Washington, sub acuzaţia de participare în distribuţia de heroină, cocaină, metamfetamină şi marijuana.

Soţul ei, drogul lordurilor El Chapo, se află în Colorado, în penitenciarul considerat cel mai sigur din America, ispăşind pedeapsa de închisoare pe viaţă. Arestul Emmei nu este o surpriză pentru cei care au urmărit procesul lui Joaquin guzman, capul cartelului mexican de droguri Sinaloa - dezvăluirile din timpul procesului au relevat implicarea eiîn diversele acţiuni ale cartelului, iar atunci mulţi s-au întrebat de ce Emma nu este, la rândul ei, pusă sub acuzare. Astfel, acum, soţia lui El Chapo nu este învinuită doar de trafic de droguri, dar şi de conspiraţie pentru facilitarea evadării din închisoare a lui Guzman în 2015. Mai mult, aceasta a fost implicată şi în planurile unei alte evadări carear fi trebuit să se întâmple în 2017, înainte ca El Chapo să fie extrădat în America. 

emma2 profimedia 0592947214 jpg jpeg

La sfârşitul anului 2019, după încheierea procesului împotriva lordului drogurilor în luna iulie, postul VH1 realiza un reality show care a generat audienţă, dar a şi scandalizat, aducând-o în prim plan pe soţia lui El Chapo, Emma Coronel Aispuro. "E trist că lumea ne judecă fără să ne cunoască", spunea ea în emisiunea Cartel Crew. De ce un post TV atât de iubit şi respectat precum VH1 difuza un material menit să pună într-o lumină favorabilă consoarta unui om găsit vinovat pentru 10 capete de acuzare, printre care trafic de droguri şi spălare de bani, şi după două răsunătoare evadări din închisoare?! Mai mult decât atât, apariţia în sine a Emmei Coronel a călcat pe nervi mulţi dintre privitori: asemenea unei dive, Emma sorbea dintr-un pahar de şampanie pe puntea unui iaht, privind în zare. Pesemne că soţia lui Guzman considera că luxul oferit de capul cartelului Sinaloa, care fusese cel mai mare furnizor de droguri către America, a fost răsplata ei pentru o viaţă nu tocmai comodă. Şi după un proces destul de greu în care a trebuit să ţină capul sus şi să zâmbească în timp ce amanta soţului ei depunea mărturie împotriva lui. Fiindcă la procesul din 2019, Emma a fost nevoită să asculte toate detaliile furnizate de amanta Lucero Guadalupe Sanchez Lopez despre viaţa ei secretă alături de El Chapo. Despre cum a primit de la el misiunea de a căuta marijuana de calitate superioară în Mexic, despre cum amestecau business-ul cu plăcerea, trimiţându-şi mesaje erotice şi despre cum El Chapo a fugit în fundul gol chiar din patul ei la un raid al poliţiei, dispărând prin tunelul secret de sub cada de baie. 

emma3 profimedia 0569883733 jpg jpeg

La proces, Emma Coronel (31) a stat să asculte şi despre plăcerea soţului de a droga şi viola fete de doar 13 ani, despre crimele lui, despre bătăile cu care îşi desfigura adversarii şi despre cum îşi spiona toate femeile - soţia şi amantele. Ştia Emma toate aceste lucruri sau pocesul i-a dezvăluit şi lucruri noi? Cu siguranţă că le ştia pe majoritatea. La proces au fost aduse în discuţie inclusiv sms-urile în care El Chapoi îi cerea soţiei să-i ascundă armele. Emma ştia multe. Deci cu atât mai criticată apariţia ei glorificată la VH1. "O decizie incredibil de proastă din partea postului TV. În Mexic e o adevărată catastrofă umană din cauza violenţelor, a sutelor de acte de tortură şi a crimelor cartelurilor. Aici nu e un show glamouros. Unde sunt imaginile reale, cu gropile comune pentru morţii lui Guzman?", scria jurnalistul mexican Ioan Grillo. Mai mult decât atât, şi senatorii americani au reacţionat, cerându-i preşedintelui VH1 Chris McCarthy să suspende show-ul Cartel Crew. Şi totuşi, fascinaţia publicului pentru antieroii Pablo Escobar şi El Chapo continuă.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

3 1 sandra bullock shutterstock 108203345 jpg jpeg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
brad12 jpg
urban1 jpg
jen1 jpg
Valentina Pelinel propriul hotel in Olimp (18) jpg
Theo Rose in distributia filmului Clanul de la Pro TV (7) jpg
Carlos Santana profimedia 0403844476 jpg
livia43 jpg
anca serea adi sina png
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg