Soţia lui George Clooney, în pericol de-a fi arestată?

3 ianuarie, 2015

Amal Clooney a fost ameninţată că ar putea ajunge după gratii. Pare greu de crezut, după ce a cucerit lumea cu aerul său rafinat, în rolul femeii care a reuşit performanţa de a-l convinge pe George Clooney să se însoare din nou. Dar această poveste a înnegurat vacanţa de Sărbători a cuplului

Amal Clooney a fost ameninţată că ar putea ajunge după gratii. Pare greu de crezut, după ce a cucerit lumea cu aerul său rafinat, în rolul femeii care a reuşit performanţa de a-l convinge pe George Clooney să se însoare din nou. Dar această poveste a înnegurat vacanţa de Sărbători a cuplului

Amal Clooney a primit ameninţările în Egipt, după ce curajoasa avocată a prezentat un amplu şi foarte bine documentat raport care scoate la iveală mari hibe în sistemul judiciar egiptean - hibe care au dus la condamnarea a trei jurnalişti Al Jazeera, care se numără printre clienţii săi. Este motivul pentru care vacanţa ei în Cabo San Lucas nu a fost exact aşa cum şi-ar fi dorit. Iar George şi prietenii lor, Cindy Crawford şi soţul ei, Rande Gerber, au încercat s-o liniştească pe Amal.

Dezvăluirea a fost făcută ieri, când Amal a povestit ce s-a întâmplat pentru The Guardian, după ce a făcut recurs în cazul celor trei jurnalişti. "Când m-am dus să prezint raportul despre sistemul judiciar, în primul rând nu am fost lăsată să fac asta în Cairo. M-au întrebat dacă raportul critică armata şi guvernul. Păi, da. Atunci, mi-au spus, rişti să fii arestată!" Raportul lui Amal contestă independenţa sistemului judiciar egiptean, argumentând că ministerul justiţiei îi controlează pe judecători, iar guvernul pe procurori. Pentru Amal, însă, cea mai mare problemă este că cei trei jurnalişti, Peter Greste, Baher Mohamed şi Mohamed Fahmy, au primit condamnări între 7 şi 10 ani (aflându-se în închisoare din decembrie 2013), iar acum, avocata se teme că din cauza raportului ei, cazul lor nu va fi tratat corect în continuare.

Jurnaliştii au primit condamnările în luna iunie 2014, pe motiv că au prezentat ştiri false, ajutând Frăţia Musulmană, mişcarea transnaţională islamistă înfiinţată acum aproape nouă decenii în Egipt. Aflată la conducerea Egiptului după înlăturarea lui Hosni Mubarak, Frăţia Musulmană a fost declarată organizaţie teroristă, în decembrie 2013, de către noul guvern. Postul Al Jazeera a comentat că procesul şi condamnarea jurnaliştilor sfidează orice logică.

Foto: WENNRecente pe Ok! Magazine

Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}