Soții Iohannis au făcut impresie în vizita din Portugalia. Ce ținute a ales Prima Doamnă

9 octombrie, 2023

Zilele acestea, președintele României și soția sa se află în Peninsula Iberică, la invitația președintelui Marcelo Rebelo de Sousa.

Carmen Iohannis la dineul oficial in creatie Ellis by Eli Laslean   Facebook jpg

Soare, arhitectură medievală, acorduri de fado și acel permanent aer de vacanță. Un weekend prelungit în Portugalia este mereu o idee bună, chiar și la nivel prezidențial. Și asta chiar dacă invitația primită de Klaus Iohannis implică treburi oficiale și discuții serioase.

Onorând invitația lansată de președintele Marcelo Rebelo de Sousa, Klaus Iohannis, însoțit de Carmen Iohannis, se află zilele acestea în Portugalia, pentru o vizită de stat de patru zile. Cuplul prezidențial a aterizat în Peninsula Iberică vineri, după reuniunea de la Granada, când șeful statului a participat, în calitate de invitat special, la reuniunea Grupului Arraiolos, găzduită de preşedintele Portugaliei la Palacio da Bolsa din Porto.

Pentru această întâlnire, Carmen Iohannis a ales să poarte un deux-pièces elegant, din brocart italian de mătase, într-o nuanță de bej cu roz pudrat - o creație a designerului ieșean Andreea Tincu, accesorizată cu geantă plic și pantofi escarpin albi.

Sâmbătă, președintele României a fost primit oficial de omologul său portughez la Mănăstirea Ieronimilor. Ulterior, la Palatul Belem - sediul Administraţiei Prezidenţiale din Portugalia - , cei doi şefi de stat au avut discuţii despre războiul din Ucraina, ultimele evoluţii din Orientul Mijlociu, relaţiile bilaterale şi comunitatea de români din Portugalia.

Pentru dineul oficial de sâmbătă seară, Prima Doamnă a ales o rochie cu croi feminin, dintr-un material strălucitor într-o nuanță caldă de lila, semnată de designerul arădean Eli Lăslean, pe care a accesorizat-o cu un clutch negru și o pereche de pantofi negri cu baretă tip lanț.

La dineul oficial, Carmen Iohannis a purtat o creație ELLIS by Eli Lăslean. FOTO: Facebook
La dineul oficial, Carmen Iohannis a purtat o creație ELLIS by Eli Lăslean. FOTO: Facebook

Duminică, Prima Doamnă și-a dorit mult să ajungă să viziteze și Fatima, celebrul loc de pelerinaj religios, faimos pentru viziunile și profețiile care ar fi avut loc în 1917, ca urmare a apariției Fecioarei Maria în fața a trei tineri păstori portughezi. Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie albă, cu croială dreaptă, fără mâneci și sandale cu toc gros, o ținută realizată tot de Eli Lăslean și adaptată temperaturilor de peste 30 de grade din Peninsulă.

Prima Doamnă a ales albul (rochie Eli Lăslean) pentru vizita la Fatima. FOTO: Facebook
Prima Doamnă a ales albul (rochie Eli Lăslean) pentru vizita la Fatima. FOTO: Facebook

Astăzi, se încheie vizita cuplului prezidențial, cu ultimele întâlniri ale lui Klaus Iohannis cu premierul Antonio Costa şi cu membrii Parlamentului, urmate de o vizită la Palatul municipalităţii Lisabona, coordonată de primarul Carlos Moedas.

FOTO: Facebook, Administrația PrezidențialăRecente pe Ok! Magazine

Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg
Cosmin Natanticu   Antena 1 (4) jpg