Soţul Salmei Hayek donează 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

16 aprilie, 2019
1 gettyimages 1057043384 jpg jpeg

Printre miliardarii Franţei care îşi dau mâna pentru refacerea monumentului distrus în incendiul de ieri se află şi François-Henri Pinault, soţul frumoasei actriţe mexicane.

Familia Pinault de la Gucci şi familia Arnault de la Louis Vuitton, cele mai bogate din Hexagon, au promis că vor dona 300 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, după ce faimoasa clădire a fost răvăşită luni de un incendiu.

Primii care şi-au oferit ajutorul este soţul actriţei Salma Hayek, François-Henri Pinault, preşedinte şi CEO al grupului Kering care deţine brandul Gucci, şi tatăl acestuia, François Pinault, vor dona 100 de milioane de euro din compania Artemis, potrivit unui anunţ lansat de familie.

„Tragedia asta loveşte tot poporul francez, şi dincolo de asta, pe toţi cei ataşaţi de valorile spirituale. Puşi în faţa acestei tragedii, toţi ne dorim să readucem la viaţă acest diamant cât mai repede”, spune François-Henri Pinault, într-o declaraţie publică.

La rândul ei, Salma Hayek, care trăieşte de ani buni la Paris şi a îmbrăţişat cultura franceză, a notat pe contul său de Instagram un mesaj bilingv: "Ca mulţi alţii, sunt şocată şi întristată să văd cum frumuseţea catedralei Notre-Dame se transformă în fum. Te iubesc, Paris!".

salma hayek notre dame jpg jpeg

Rivalii lor,

, au ieşit doar la câteva minute distanţă şi au anunţat că vor da 200 de milioane de euro şi vor pune la dispoziţie expertiza şi resursele arhitecturale şi de design pe care le au prin intermediul grupului de lux LVMH, care cuprinde branduri precum Louis Vuitton şi Moët.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis că va reconstrui catedrala Notre-Dame din centrul Parisului după ce incendiul a mistuit monumentul vechi de 850 de ani.

Regiunea Île-de-France urmează să deblocheze un ”ajutor de urgenţă” în valoare de 10 milioane de euro, ”pentru a ajuta arhiepiscopia să efectueze primele lucrări”.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Catedrala a fost supusă unor lucrări intense de restaurare, despre care serviciul de pompieri a spus că ar putea avea legătură cu cauzele producerii incendiului.Recente pe Ok! Magazine

Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg