Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show. Despre eleganţa de a fi a pasionaţilor de cai

3 octombrie, 2019
1 5 jpg jpeg

Unul dintre cele mai a┼čteptate evenimente dedicate calului din Rom├ónia, Karpatia Horse Show, a atras ├«n acest weekend peste 12.000 de spectatori pe Domeniul Cantacuzino din Flore┼čti, Prahova. Este o editie record, in care publicul, venit in numar mare si sambata, s-a putut bucura de spectacolul unic al echita┼úiei de top mondial av├ónd parte de zeci de modalit─â┼úi de a petrece timpul ├«n aer liber, toate concepute pentru a oferi o experien┼ú─â aparte ├«n compania cailor. Interesul vizitatorilor pentru  probele de cross si maraton atelaje, desfasurate in cadrul Karpatia Horse Show, a fost maxim.

Edi┼úia a VI-a Karpatia Horse Show a g─âzduit o nou─â premier─â pentru sportul rom├ónesc: organizarea unui Concurs Complet Interna┼úional de 4* care a cuprins punctaje pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Marele c├ó┼čtig─âtor al concursului, dup─â cele trei zile ├«n care a demonstrat abilit─â┼úi sportive de excep┼úie al─âturi de calul s─âu la probele de Dresaj, Cross-country ┼či S─ârituri peste obstacole, este Nicolas Wettstein pe calul ALTIER DÔÇÖAUROIS din Ecuador.

Peste 120 de cai au evoluat ├«n fa┼úa publicului entuziast, particip├ónd la probele de Concurs Complet Na┼úionale ┼či Interna┼úionale, la cele de Working Equitation, dar ┼či la spectaculoasele demonstra┼úii ale mae┼čtrilor din Atelaje. Evenimentul a g─âzduit cai, c─âl─âre┼úi ┼či oficiali din Austria, Bulgaria, Ecuador, Elve┼úia, Germania, Italia, Irlanda, Marea Britanie ┼či Rom├ónia.

4 3 jpg jpeg
stanga
dreapta
2 1 jpg jpeg
3 2 jpg jpeg
12 11 jpg jpeg
13 12 jpg jpeg
14 13 jpg jpeg
15 14 jpg jpeg
4 3 jpg jpeg
5 4 jpg jpeg
1 5 jpg jpeg
7 6 jpg jpeg
8 7 jpg jpeg
9 8 jpg jpeg
10 9 jpg jpeg
11 10 jpg jpeg

Demonstra┼úii de scrim─â cu Loredana Dinu, concert jazz sus┼úinut de Luiza Zan ┼či lansarea unei colec┼úii de p─âl─ârii de inspira┼úie vintage ÔÇô se ├«nt├ómpl─â doar la Karpatia Horse Show

Evenimentul, devenit deja o tradi┼úie ├«n Rom├ónia, a promovat ┼či ├«n acest an apartenen┼úa la un set de valori ┼či un lifestyle inspirat de noble┼úea cailor, prin a lor motiva┼úie imanent─â de a fi ├«nving─âtori, totul caracterizat prin elegan┼úa acestui sport care atrage la r├óndul s─âu, firesc, elegan┼úa de a fi a iubitorilor de cai.  

├Än completarea acestor valori, organizatorii au preg─âtit numeroase surprize, ├«ncep├ónd cu ziua de vineri care s-a ├«ncheiat, la apus, prin ritmuri boeme de jazz ┼či bossa nova ├«n aplauzele calde ale publicului la concertul sus┼úinut de Luiza Zan ┼či Ploie┼čti Jazz Trio. Concertul, care s-a bucurat de mult succes, a avut loc prin parteneriatul cu Filarmonica ÔÇ×Paul ConstantinescuÔÇŁ din Ploie┼čti. Au urmat proiec┼úii spectaculoase pe fa┼úada Palatului Micul Trianon care au ├«mbinat elemente de arhitectur─â ┼či imagistic─â ecvestr─â, realizate de arh. Ion Cotenescu. Organizatorii isi propun ca in 2020 sa ofere mai multe prinse experiente muzicale sub egida Scena Micul Trianon

La ├«ncheierea Festivit─â┼úilor de premiere dedicate tuturor sportivilor c├ó┼čtig─âtori, apaluda┼úi la scen─â deschis─â de publicul numeros, programul de duminic─â a cuprins o surprinz─âtoare demonstra┼úie de scrim─â ├«nceput─â ├«n parcul Domeniului, sub arbori seculari, zeci de dueluri av├ónd loc pe podurile cochete care marcau ├«n trecut trecerea unui afluent al Prahovei pe Domeniu. Astfel, publicul a fost martorul unei elegante pun┼úi peste timpuri, c├ónd scrima ┼či echita┼úia erau sporturile preferate prin excelen┼ú─â ale eroilor din istoria Rom├óniei.

10 9 jpg jpeg

Au participat peste 20 de tineri scrimeri cu rezultate excep┼úionale de la cele mai importante cluburi sportive din ┼úar─â. Invitat─â special a fost Loredana Dinu, Campioana Olimpic─â (Rio 2016), dubl─â Campioan─â Mondial─â ┼či multipl─â Campioan─â European─â la Spad─â. Sportiva a coordonat demonstra┼úiile de scrim─â care s-au desf─â┼čurat pe arena principal─â, oferind publicului am─ânunte esen┼úiale despre cele trei arme ale acestui sport (spad─â, floret─â, sabie) ┼či pasiunea care a ajutat-o s─â ├«nfr├óng─â fiecare obstacol din cariera sa sportiv─â. Ac┼úiunea a fost posibil─â prin parteneriatul cu Federa┼úia Rom├ón─â de Scrim─â.

Karpatia Horse Show s-a încheiat cu o prezentare de modă vintage în luminile de toamnă ale Domeniului, pe podiumul special amenajat, unde au avut loc, de altfel, asalturile de scrimă. Într-un cadru cu totul inedit, au fost prezentate pălăriile creatoarei franceze Catherine Chapeaute realizate special pentru acest eveniment, la inspiraţia ţinutelor originale din moda franceză a anilor '60, din plină perioadă Flower Power.

Locul unde prestigiul istoric se completează cu cel al performanţei sportive

Fa┼ú─â de alte evenimente de acest fel organizate ├«n alte col┼úuri ale lumii, Concursul Complet organizat la Flore┼čti ocup─â un loc special pe harta interna┼úional─â prin atmosfera unic─â, num─ârul mare de participan┼úi ├«n public, dar ┼či pentru calit─â┼úile parcursului de concurs. ├Än opinia arbitrilor interna┼úionali, locul cuprinde unul dintre cele mai frumoase parcursuri din lume pentru desf─â┼čurarea unui astfel de concurs datorit─â calit─â┼úilor variate ale terenului ┼či peisajului s─âu. Un num─âr impresionant de peste 100 de obstacole au fost amenajate la milimetru pentru distan┼úa cerut─â de proba de Cross-country care a atins lungimea de 6000 de metri la proba de 4*, obstacolele fiind distribuite aproape pe ├«ntreaga suprafa┼ú─â de 120 de hectare a Domeniului.

11 10 jpg jpeg

O alt─â calitate a locului de desf─â┼čurare este cea a prestigiul istoric: originea acestui sport este legat─â de ├«ntrecerile la care participau ├«n trecut membrii familiilor nobiliare al─âturi de ofi┼úerii de cavalerie, dovedind calit─â┼úi exemplare ale cailor cu pedigree, sport la care au aderat ┼či ├«n Rom├ónia la mijlocul secolului XIX, ├«n sincronicitate cu ┼ú─âri precum Anglia sau Fran┼úa. Str─âlucirea acestei epoci de ├«nceputuri se reg─âse┼čte, de altfel, ├«n modul ├«n care a fost conceput parcul Domeniului Cantacuzino, inclusiv pentru plimb─âri c─âlare, c├ót mai ales se reg─âse┼čte ├«n arhitectura Palatului Micul Trianon, ambele specifice secolului XIX ┼či aspira┼úiilor avute de Rom├ónia, sintetizate prin viziunea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino (ÔÇ×NababulÔÇŁ), personalitate emblematic─â a epocii ┼či membru al unei vechi familii nobiliare bizantine care a dat Rom├óniei reputa┼úi conduc─âtori ┼či personalit─â┼úi de marc─â.

T├órg de lifestyle ecvestru ┼či activit─â┼úi creative pentru ├«ntreaga familie

Pentru trei zile, ├«n fiecare an Karpatia Horse Show creeaz─â o comunitate format─â din iubitori ┼či admiratori ai calului la care ader─â numeroase persoane pentru care stilul de via┼ú─â inspirat de natur─â reprezint─â o prioritate. Astfel, evenimentul a g─âzduit un bogat t├órg de lifestyle ecvestru care a cuprins crea┼úii vestimentare, accesorii ┼či obiecte cu tematic─â ecvestr─â, produse bio ┼či gastronomie gourmet. Au avut loc tururi ghidate, iar cei mici s-au putut bucura de numeroase activit─â┼úi printre care se num─âr─â: lec┼úii de echita┼úie, tir cu arcul, aventura park, ateliere creative de ol─ârit, pictur─â pe ap─â, crea┼úie de obiecte decorative, ateliere de gr─âdin─ârit ┼č.a. Karpatia Horse Show a devenit pentru trei zile un loc ideal de petrecere a timpului liber pentru ├«ntreaga familie ┼či prieteni, apropiind publicul de rela┼úia om-cal prin care ast─âzi se eviden┼úiaz─â mai mult ca oric├ónd valori umane demne de urmat.

Componenta caritabilă, nelipsită în fiecare an

Participarea la eveniment a cuprins ┼či o valen┼ú─â caritabil─â, o parte dintre fondurile str├ónse prin v├ónzarea biletelor fiind direc┼úionate c─âtre consolidarea Domeniului ┼či a Palatului Micul Trianon care necesit─â interven┼úii imediate de restaurare. Totodat─â, prin implicarea partenerilor de la AQUA Carpatica, publicul a fost invitat s─â doneze rechizite pentru copiii nevoia┼či din Flore┼čti, ac┼úiunea fiind o reu┼čit─â. De asemenea, la eveniment au fost prezen┼úi cu un stand membrii centrului The Story of Autism care au contribuit la con┼čtientizarea acestei cauze.Recente pe Ok! Magazine

mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg