Starurile din lumea fotbalului deplâng moartea marelui Pelé

30 decembrie, 2022

Vedete din fotbal precum Kyliam Mbappé, Cristiano Ronaldo și brazilianul Neymar, dar și veteranul Romario au dedicat mesaje emoționante după moartea regelui Pelé.

Pele   Instagram jpg

Pelé, eternul număr 10 al naționalei braziliene, care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, a murit ieri după o luptă de câteva luni cu cancerul de colon.

A fost adorat până la punctul de a deveni "prizonier" al camerelor de hotel din țările în care a jucat. Un făuritor de pasiuni care a provocat euforia oamenilor, dar și amenințări cu răpirea sau uciderea; așa a fost viața Regelui Pelé, care a murit la vârsta de 82 de ani, înconjurat de toată dragostea familiei sale.

Pelé a fost o legendă vie, așa că pe 29 decembrie 2022, ziua în care Edson Arantes do Nascimento a murit, numele și moștenirea sa nu fac decât să crească. După o carieră în care a fost încoronat de trei ori campion mondial cu naționala Braziliei, dispariţia Regelui a făcut ca diferite staruri ale fotbalului internațional, în special compatrioții săi, să exprime mesaje emoționante în semn de recunoaștere a memoriei eternului 10 al galben-verzilor.

Neymar si Pele   Instagram jpg

"Înainte de Pelé, 10 era doar un număr. Am citit această propoziție undeva, la un moment dat în viața mea", a scris fotbalistul brazilian Neymar într-o postare pe contul său de Instagram. "Dar această propoziție, drăguță, este incompletă. Aș spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport. Pelé a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat o voce săracilor, negrilor și, mai presus de toate, a dat vizibilitate Braziliei", a spus internaționalul brazilian.

Romario, un alt jucător de legendă al Braziliei, s-a alăturat mesajelor de adio care celebrează viața, munca și istoria lăsate de Pele. "Astăzi, Brazilia își ia rămas bun de la unul dintre cei mai iluștri fii ai săi: Pelé, Regele fotbalului. Ales sportivul secolului, Edson Arantes do Nascimento a făcut ca lumea să se încline în fața talentului său, ducând fotbalul brazilian pe altarul zeilor. De-a lungul vieții sale, Pelé a inspirat generații de sportivi și merită toate onorurile", a scris fostul fotbalist și actualul senator brazilian alături de o imagine clasică a Regelui.

Pele si Cristiano Ronaldo   Instagram jpg

"Cele mai profunde condoleanțe întregii Brazilii și, în special, familiei lui Edson Arantes do Nascimento. Un simplu "la revedere" de la eternul Rege Pelé nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea care cuprinde întreaga lume a fotbalului în acest moment", şi-a început Cristiano Ronaldo mesajul elogios. "O sursă de inspirație pentru atâtea milioane de oameni, o referință de ieri, de azi, dintotdeauna. Afecțiunea pe care mi-a arătat-o mereu a fost reciprocă în toate momentele pe care le-am împărtășit, chiar și la distanță. Nu va fi uitat niciodată, iar amintirea lui va dăinui veșnic în fiecare dintre noi, iubitorii de fotbal. Odihnește-te în pace, Rege Pelé."

Messi si Pele   Instagram jpg

Leo Messi, actualul campion mondial cu Argentina, a fost mai concis și mai puțin expresiv cu mesajul pe care l-a postat pe contul său de Instagram: "Odihnește-te în pace, Pelé", au fost cuvintele care au însoțit o serie de imagini postate pe profilul său de socializare.

Coechipierul lui Messi de la Paris Saint-Germain și rivalul lui la Cupa Mondială Qatar 2022, Kylian Mbappé, a fost şi el scurt în mesajul său: "Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea sa nu va fi niciodată uitată", a scris atacantul francez.

Romario jpg

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg