Ştefan Bănică Jr., refuzat de un cerşetor căruia i-a oferit bani: ”M-a impresionat până la lacrimi!”

16 aprilie, 2019
7 stefan banica tatal si juniorul jpg jpeg

Şi-a căpătat propria faimă, deşi, poate, i-ar fi fost foarte uşor să trăiască de pe urma succesului tatălui său. Totuşi, oamenii de rând nu l-au uitat pe Ştefan Bănică Sr. şi îi amintesc constant fiului său de măreţia lui.

Acum mai mulţi ani, Ştefan Bănică Jr. a fost refuzat de un cerşetor, acesta dovedindu-se un mare admirator al tatălui său, marele cântăreţ şi actor Ştefan Bănică Senior. Lucrul acesta a fost dezvăluit chiar de către Bănică Jr., într-un interviu acordat revistei AS despre copilăria alături de marele artist al României şi viaţa cu moştenirea artistică lăsată. ”Am avut norocul să trăiesc lângă unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi actori din România: tatăl meu, actorul Ştefan Bănică. El, ca şi marele Toma Caragiu sau minunatul Tavi Cotescu, nu aveau nevoie să-şi facă publicitate prin confidenţe ori declaraţii în presă”.

4 stefan banica jr senior jpg jpeg

Bănică Jr. îşi aminteşte cum un bătrân amărât i-a refuzat banii graţie admiraţiei pe care o avea pentru tatăl lui. ”Dar spectatorii îi adorau. Iar unii din generaţia lor comună continuă şi azi să-i adore, deşi au dispărut de câţiva ani buni. Să vă povestesc o scenă care m-a impresionat până la lacrimi: treceam pe stradă şi am zăit un bătrân necăjit, ce-mi părea că cerşeşte. M-am apropiat şi am vrut să-i dau bani. Mi-a spus: ”De la dvs. Nu vreau să primesc. Tatăl dvs mi-a oferit cel mai de preţ dar – de câte ori îl vedeam la teatru sau la televizor, viaţa îmi părea mai frumoasă. Îi datorez enorm”. Pentru mine, acest gest a valorat cât nu ştiu câte premii pe care le-aş fi primit”, a relatat Ştefan Bănică Jr.

Amintim că Ştefan Bănică Senior s-a născut pe 11 noiembrie 1933, în Călăraşi, şi a murit pe 26 mai 1995, la vârsta de doar 61 de ani. De-a lungul vieţii sale, s-a remarcat precum un actor complex de teatru şi film şi un cântăreţ deosebit. În 2016, de Ziua Mondială a Teatrului, Ştefan Bănică Senior a primit, postum, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului (Cocor) şi Placheta Oraşului Bucureşti, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru întreaga sa activitatea în domeniul cinematografic. Fiul său, Ştefan Bănică Jr., s-a născut pe 18 octombrie 1967, din relaţia marelui artist cu Sanda Vlad-Liteanu.Recente pe Ok! Magazine

Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg