Surprizele lui 2021: retrospectiva evenimentelor VIP, de la reuniuni spectaculoase la incidente şocante

31 decembrie, 2021
31 capturesurprizele png png

După ce întreaga industrie de entertainment a fost pusă pe hold de pandemie, în 2020, a urmat un an în care s-a dat undă verde la concerte, ceremonii fastuoase de acordare a premiilor, nunţi cu număr restrâns de invitaţi şi tot felul de alte evenimente însemnate pentru celebrităţi şi publicul lor fidel.

Vedetele şi-au anunţat despărţirile amoroase sau lansările unor noi albume şi filme în 2021, şi-au legat pe veci destinul de jumătatea lor, au devenit părinţi, au păşit pe covorul roşu şi au înregistrat noi recorduri sau pierderi fără precedent. În ultimele 12 luni, s-au încheiat show-uri TV memorabile, s-au organizat reuniri istorice şi au avut loc accidente regretabile pe platoul de filmare sau pe scenă (vezi tragedia Rust sau, mai nou, concertul Astroworld, soldat cu 10 victime). În 2021, Beyoncé a devenit cea mai premiată femeie din istoria Grammy, iar Chloé Zhao a fost desemnată prima femeie de culoare care a câştigat un Oscar în calitate de regizor. În primăvară, ne-am luat „Adio!“ de la Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, iar la sfârşitul anului, ne-am despărţit prematur de designerul Virgil Abloh, directorul artistic al colecţiei de îmbrăcăminte pentru bărbaţi de la Louis Vuitton, şi de directorul de imagine Halyna Hutchens, care a fost împuşcat mortal la locul de muncă. Însă evenimentele triste au fost contrabalansate de cele pozitive în anul care tocmai s-a încheiat!            

Ianuarie

13 profimedia 0585157118 jpg jpeg

2021 a început în forţă! După un an pandemic care ne-a amorţit pe cei mai mulţi dintre noi, ne-am revigorat cu ceremonia de învestire a preşedintelui american, de pe 20 ianuarie, când Casa Albă şi-a dat frumos mâna cu Hollywoodul. Nerăbdătoare să-şi continue activitatea în orice fel posibil, vedetele au răspuns pozitiv la invitaţia de-a lua parte la jurământul depus de Joe Biden. Astfel, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Tom Hanks, Bruce Springsteen, Foo Fighters, Justin Timberlake, Katy Perry şi Cher s-au numărat printre celebrităţile care apărut LIVE sau în video-uri pre-înregistrate la evenimentul aşteptat de întregul mapamond. Mare susţinătoare a preşedintelui, Lady Gaga a considerat prezenţa ei la eveniment – într-o rochie Schiaparelli antiglonţ – „unul dintre momentele de care sunt cel mai mândră“, iar Jennifer Lopez a ţinut să adreseze un mesaj solemn, rostit în limba natală: „O singură naţie, în serviciul lui Dumnezeu, unită, care acordă libertate şi justiţie pentru toţi!“          

Februarie

1 gettyimages 1183250497 jpg jpeg

Luna care a urmat ne-a trezit puţin din reveria de la Casa Albă când Kim Kardashian şi-a anunţat divorţul de Kanye West, tatăl celor patru copii ai ei. Despărţirea vedetei de reality show de faimosul rapper – denumit mai nou Ye – s-a dorit amiabilă şi chiar aşa a rămas până-n ziua de astăzi, în ciuda partenerilor ocazionali care s-au perindat pe la braţul lor tot restul anului ce-a trecut. În noiembrie, totuşi, instabilul muzician a declarat că cei patru copii ai lui îşi doresc ca părinţii lor să rămână împreună, lucru care l-a determinat şi pe el să-şi dorească asta. A doua zi, Kim a cerut în instanţă să fie declarată, în mod oficial, divorţată. Despărţirea lor a venit, în 2021, la pachet cu încheierea reality show-ului Keeping Up with the Kardashians. După 20 de sezoane şi 14 ani de filmări pentru E!TV, cea mai faimoasă familie din SUA şi-a luat „Adio!“ de la publicul ei, în ciuda contractului de 150 de milioane de dolari semnat cu celebrul post de televiziune în 2017.     

Martie

16 profimedia 0596027719 jpg jpeg

Dacă divorţul Kimye era absolut previzibil, nimic nu ne-a pregătit pentru bomba explodată în timpul interviului Ducilor de Sussex cu Oprah Winfrey! După renunţarea la atribuţiile regale avute în cadrul monarhiei britanice şi mutarea, la începutul anului 2020, în California, Prinţul Harry şi Meghan Markle le-au aplicat lovitura de graţie rudelor lui cu sânge albastru atunci când au făcut destăinuiri fără precedent despre trecutul lor împreună. Interviul difuzat de CBS a fost cel mai urmărit moment TV al întregului an, dacă nu chiar al deceniului! Meghan a acuzat familia regală britanică de rasism, susţinând că a existat un membru important al familiei regale care se întreba ce culoare va avea primul ei copil cu Harry, Archie. Mai mult, fosta actriţă a declarat că n-a primit ajutor de la palat în cele mai întunecate momente din viaţa ei, când era însărcinată şi contempla sinuciderea, şi că ducesa Kate Middleton a făcut-o să plângă chiar înaintea nunţii ei din 2018. Iar Harry, cum altfel?!, i-a ţinut isonul soţiei lui revoltate. A declarat că familia lui trăieşte într-un mediu toxic şi că îi este etern recunoscător lui Meghan că l-a salvat. Repercusiunile confesiunilor celor doi duci se simt, din păcate, şi-n prezent.          

Aprilie

21 profimedia 0634650660 jpg jpeg

Unul dintre cele mai populare cupluri de la Hollywood, Bennifer, a revenit spectaculos în 2021! La începutul anului, Ben Affleck era încă implicat în relaţia cu actriţa Ana de Armas, iar Jennifer Lopez îşi planifica nunta cu Alex Rodriguez, anulată în mod repetat în 2020. Chipurile, din cauza pandemiei. De fapt, infidelitatea lui n-a mai fost deloc tolerată de diva portoricană. Destinul a făcut ca...

Destinul a făcut ca la finele lunii ianuarie, Ben să fie părăsit de Ana şi disponibil pentru o nouă idilă, iar J.Lo să rupă ulterior logodna cu A-Rod. După numai câteva săptămâni, Bennifer 2.0 a prins contur, la 17 ani de la ruperea logodnei lor din 2004, şi continuă să ne dea speranţe că dragostea învinge, totuşi, la final. În aprilie, Affleck a fost fotografiat în faţa casei lui Lopez, apoi cei doi amorezi au plecat împreună în Miami şi Montana într-un turneu amoros fulminant. Actorul a spart gheaţa în primăvară, când i-a trimis mesaje drăgăstoase fostei lui logodnice, care se afla în Republica Dominicană să filmeze Shotgun Wedding, şi s-a etalat pentru prima dată pe covorul roşu cu noua lui iubită în septembrie, la Festivalul de Film din Veneţia, după care superbul cuplu a făcut furori şi la Met Gala.

Despărţire definitivă

3 profimedia 0289888428 jpg jpeg

La scurt timp după lovitura aplicată de propriul nepot, care a criticat familia regală în mod public, Regina Elisabeta a II-a a mai trecut printr-o suferinţă covârşitoare, în aprilie, când şi-a pierdut soţul. Prinţul Philip mai avea doar două luni până să împlinească 100 de ani şi pregătirile erau în toi pentru ziua lui de naştere, însă problemele la inimă şi-o infecţie sâcâitoare n-au mai făcut posibilă aniversarea. Ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă pe 9 aprilie 2021. A fost însurat cu regina britanică timp de 73 de ani, fiind cel mai bătrân consort regal din ultimele 10 secole ale istoriei Angliei.           

Mai

2 gettyimages 1233628070 jpg jpeg

La 17 ani de la încheierea serialului Prietenii tăi, cei şase protagonişti ai show-ului TV de mare succes s-au reunit în Friends: The Reunion, spre încântarea fanilor lor. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc şi David Schwimmer au vizitat fostul platou de filmare, s-au întâlnit cu câţiva dintre cei mai îndrăgiţi actori care au apărut, de-a lungul celor zece sezoane, în serial, au răspuns la întrebările din public şi au depănat amintiri de la filmări. Prima lor întâlnire după mai bine de zece ani i-a emoţionat atât pe cei care i-au interpretat pe Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey şi Ross, cât şi pe admiratorii lor înfocaţi.

5 profimedia 0481006547 jpg jpeg

O surpriză şi mai mare ne-a oferit Naomi Campbell, care a devenit mamă în luna mai, la 50 de ani. „Sunt atât de onorată să am acest sufleţel în viaţa mea!“, ne-a luat ea prin surprindere pe Instagram. Fosta logodnică a basistului de la U2, Adam Clayton, şi a omului de afaceri italian Flavio Briatore s-a iubit cu staruri precum Leonardo DiCaprio, Usher şi Robert DeNiro, însă n-a ajuns niciodată la altar şi nici n-a dat vreodată semne că-şi doreşte să devină mamă. Cu toate astea, Naomi trăieşte fericirea supremă de când fiica ei a venit pe lume cu ajutorul unei mame surogat: „E minunată! E deja foarte independentă, extrem de deşteaptă, alertă şi doarme noaptea câte 12 ore. E o fetiţă cuminte!“, a mărturisit, încântată, mămica.            

Octombrie

26 profimedia 0644312206 jpg jpeg

Un alt moment mult aşteptat de public a fost revenirea pe scenă a lui Adele. Minunea s-a întâmplat pe 15 octombrie, după cinci ani de când artista britanică nu mai scosese nimic nou pe piaţa muzicală. Primul single extras de pe albumul 30, Easy On Me, a înregistrat deja două recorduri, fiind cea mai ascultată piesă de pe Amazon Music şi Spotify, cu 25 de milioane de descărcări într-o singură zi numai pe Spotify. Iar la numai trei zile de la lansarea albumului, în noiembrie, 30 a devenit cel mai bine vândut album din 2021.

23 profimedia 0640621743 jpg jpeg

Din păcate, octombrie n-a venit numai cu veşti bune din showbiz. Pe platoul de filmare de la pelicula Rust a avut loc, pe 21 octombrie, o tragedie care ne-a amintit de moartea prematură a lui Brandon Lee. Întocmai ca în cazul fiului lui Bruce Lee, directorul de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcat mortal de unul dintre membrii echipei cu un pistol-recuzită încărcat cu gloanţe adevărate. Cel care a apăsat trăgaciul a fost nimeni altul decât Alec Baldwin, actor şi producător al filmului, care a nimerit-o pe Halyna în inimă şi pe regizorul Joel Souza în umăr. Cel din urmă s-a recuperat destul de repede, însă, la externarea din spital, a plâns şi el, ca restul Hollywoodului, moartea colegei lui de breaslă. Singura consolare în toată această tragedie ar fi schimbarea regulilor pe platourile de filmare americane, mai ales interzicerea armelor adevărate la filmări. Există demersuri în acest sens, avem speranţe.     

Noiembrie

image

22 profimedia 0637018273 jpg jpeg

După ce şi-a petrecut ultimii 13 ani din viaţă sub tutela financiară şi personală a tatălui, Britney Spears a devenit, în sfârşit, liberă! „Nu-mi vreau decât viaţa înapoi!“, spunea Prinţesa Pop în iunie, când a ţinut un discurs emoţionant de 23 de minute la tribunal. În iulie, i s-a permis să-şi angajeze un avocat care să-i pledeze cauza, în septembrie tatăl vedetei, Jamie Spears, a acceptat să cedeze frâiele averii fiicei lui şi controlul său absolut, iar în noiembrie, un judecător a pronunţat, în mod oficial, încetarea tutelei asupra lui Britney. „Sunt recunoscătoare pentru fiecare zi pe care o trăiesc şi pentru faptul că am primit cheile maşinii mele, că sunt independentă şi liberă“, a spus cea care se plângea că nu putea să iasă din casă, să conducă o maşină, să meargă la cumpărături sau să facă copii cu logodnicul ei, Sam Asghari, fără permisiunea tatălui ei. Acum rămâne la latitudinea starului pop să dovedească lumii întregi că n-are nevoie de supraveghere în niciun aspect al vieţii ei!          

Decembrie

20 profimedia 0622396009 jpg jpeg

O altă revenire cinematografică mult aşteptată a fost cea a serialului Sex and the City. Noua serie de pe HBO se numeşte … And Just Like That şi-i readuce în prim plan pe aproape toţi cei care au făcut furori în celebrul serial: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon şi Kristin Davis. Lipseşte doar Kim Cattrall. Samantha. Difuzat pe micul ecran începând cu 9 decembrie, serialul a trebuit să supravieţuiască atât dispariţiei unuia dintre personajele principale, cât şi faptului că urmează după filmul Sex and the City 2, din 2010, care n-a strâns prea mulţi fani în cinematografe. Iar, mai nou, trebuie să faţă şi acuzaţiilor de agresiune sexuală îndreptate împotriva lui Chris Noth aka Mr. Big.

28 profimedia 0647936249 jpg jpeg

O decizie controversată a revistei TIME a fost aceea de a-l numi, în ultima lună din an, pe Elon Musk Omul anului 2021. Alegerea extravagantului om de afaceri a stârnit comentarii din partea unora, în ciuda realizărilor incontestabile ale celui mai bogat om de pe planetă, care este şi cea mai înstărită persoană din istorie, cu o avere de peste 250 de miliarde de dolari. Fostul iubit al lui Amber Heard nu mai deţine nicio casă pe Pământ, dar lansează sateliţi pe orbită, conduce maşina creată chiar de el, care n-are nevoie de benzină şi aproape nici de şofer şi visează să colonizeze Marte în timp ce ne salvează planeta şi viaţa, evident.

Red Carpet is Back!

17 profimedia 0607928260 jpg jpeg

19 profimedia 0608024845 jpg jpeg

Dacă 2020 ne-a oferit numai evenimente online sau anulări pe bandă rulantă, 2021 ne-a redat strălucirea vedetelor pe covorul roşu. Ceremonia de acordare a premiilor Grammy, din 14 martie, s-a desfăşurat mai mult în exterior, iar Oscarurile de pe 26 aprilie au permis accesul starurilor la Union Station din LA, în ciuda faptului că puţinele filme realizate în pandemie şi nominalizate la faimoasa statuetă de aur n-au prea putut fi urmărite la cinematografele închis de-a lungul anului din cauza restricţiilor. Vaccinul anti-COVID şi testările au făcut posibilă şi organizarea celei mai importante seri fashion din an. Rihanna, Jennifer Lopez şi Kim Kardashian au făcut senzaţie, în septembrie, la Met Gala 2021, după un an de absenţă pe acel red carpet.     Recente pe Ok! Magazine

andreea84 jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg