Tamara Buciuceanu-Botez, 88 de ani de viaţă ca un spectacol

10 august, 2017
tamara buciuceanu jpeg

Una dintre cele mai mari şi mai apreciate actriţe ale României din generaţia de aur  a împlinit astăzi, 10 august, 88 de ani. Este faimoasă pentru jocul său actoricesc din filme binecunoscute precum "Primăvara Bobocilor" sau "Ion", însă rolul lui Isoscel din seria "Liceenii" rămâne unul memorabil. Ea este supranumită „Doamna comediei româneşti”, cu o viaţă spectaculoasă, atât pe scenă, cât şi în realitate.

image

Cea mai "iubită" profesoară de matematică din cinematografie a ajuns astăzi la venerabila vârstă de 88 de ani şi o carieră presărată cu succes, de peste 57 de ani de teatru şi film. A jucat pe marile scene ale României, în piese de teatru excepţionale, ba chiar a fost decorată de Casa Regală a României cu Ordinul Coronei României în grad de ofiţer, la Peleş, în 2014.

Personajele din "Liceenii" s-au unit în 2011, pentru un pictorial şi un interviu exclusiv pentru revista OK!

Este o figură emblematică a comediei româneşti, fiind distinsă cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania în 2008. Din păcate actriţa s-a restras de ani buni din activitatea profesională, însă haideţi să ne aducem ce a declarat cu ocazia reuniunii "Liceenii". Au trecut 31 de ani de la debutul celui mai frumos film de dragoste în care Ştefan Bănică-junior, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru au făcut un adevărat spectacol, iar în 2011 madam Isoscel contempla la trecerea timpului:  "Vreau să vă spun că eu am pierdut în fiecare an câte un an. Dar am câştigat în anii aceştia cele mai frumoase călătorii din viaţa mea. Am văzut toate continentele. Am făcut ce am considerat că e mai frumos. Am atacat toate genurile. Şi muzică. Şi operetă. Şi dramă. Şi comedii. Încă, la ora asta, Dumnezeu mă aju­tă şi nu mi-am pierdut uzul raţiunii. Vreau să vă spun că, în privinţa filmului, a fost pentru mine perioada cea mai frumoasă. Am trăit printre cei tineri. Erau foarte cuminţi şi, fără nicio glumă, erau foarte serioşi când începeau filmările. Nu uitaţi că regizorul Corjos v-a iubit mult. Şi că el foarte mult a însemnat pentru acest film."

Citeşte întregul interviu AICI!

Foto: Arhiva OKRecente pe Ok! Magazine

Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg