Taylor Swift, de la răţuşca cea urâtă din liceu la idolul de azi al adolescenţilor!

9 mai, 2015
taylor swift cu grammy2010 98405100 jpeg

Probabil vă mai amintiţi cel mai umilitor moment al anului 2009, la gala Video Music Awards, când Kanye West i-a ruinat tinerei Taylor, câştigătoare pentru prima oară a unui premiu muzical, cele „15 minute de faimă“. Live.

Probabil vă mai amintiţi cel mai umilitor moment al anului 2009, la gala Video Music Awards, când Kanye West i-a ruinat tinerei Taylor, câştigătoare pentru prima oară a unui premiu muzical, cele „15 minute de faimă“. Live. Pe scenă, în faţa a milioane de spectatori şi telespectatori, tânăra de 20 ani tremura în glas la primirea premiului pentru cel mai bun videoclip: „Mereu am visat cum ar fi să câştig, dar nu credeam că se va întâmpla. Cânt muzică country, aşadar mulţumesc că mi-aţi dat o şansă să iau acasă un trofeu VMA“. Un discurs tăiat rapid de rapper, care a risipit magia celui mai important moment din viaţa ei: „Yo, Taylor, mă bucur pentru tine, te voi lăsa să termini discursul, dar Beyoncé a avut cel mai bun video din toate timpurile“. Aplauzele au încetat.

De înţeles de ce-am rămas cu gura căscată când i-am văzut pe cei doi petrecând la gala Grammy ori luând cina împreună – cum s-a întâmplat pe 17 februarie, la The Spotted Pig, în New York! Cuvintele de laudă la adresa celei pe care a umilit-o public în 2009 mai că ni-l arată pe Kayne, acest Dumnezeu auto-proclamat, înghenunchind la picioarele interminabile ale artistei – vorba vine... Dar să nu uităm că sunt şase ani de atunci, timp în care Taylor a avut timp destul să-şi pregătească răzbu-narea, în cel mai glamuros mod posibil: devenind steaua scenei pop internaţionale, transformându- şi cele 15 minute de faimă într-o carieră fulminantă, cu zeci de premii Grammy la activ şi un album, 1989, cu peste şase milioane de copii vândute în patru luni de la lansare. Take that, Kanye!

image

Cum a reuşit fetiţa cu obraji grăsuni, îndrăgostită de muzica country, să devină un icon de toată frumuseţea, protejata marilor staruri, o întruchipare a visului american? Transformarea ei din răţuşca cea urâtă în lebăda albă a presupus destule zile negre şi lupte cu demonii copilăriei, pe care le duce şi astăzi în tăcere, în ciuda faptului că este cea mai infl uentă voce din industria muzicii pop. Şi, la început, a fost familia. Părinţii ei, Andrea (57) şi Scott (63), au adus-o pe lume pe 13 decembrie 1989 şi i-au intuit bine talentul. De la patru ani, Taylor a fost împinsă în lumina refl ectoarelor, lucrând ca model acasă, în Pennsylvania. Însă marea revelaţie s-a produs în 2002, când l-a cunoscut pe profesorul ei de chitară, Ronnie Crammer. „Îţi dădeai seama imediat că are talent. Fratele meu îi preda lecţii de canto de la nouă ani, dar de dinainte ştia să anime atmosfera“, a declarat acesta pentru publicaţia Heat, explicând cum Taylor s-a obişnuit cu camerele de fi lmare de mică.

Însă lucrurile nu erau atât de roz precum păreau – mama sa era cea care-i dicta mişcările, ca şi acum, aceasta fi ind mentorul ei din umbră. Taylor lua două lecţii de canto a câte trei ore pe săptămână, solicitant pentru un copil de 12 ani. „Andrea era şefa, forţa lucrurile. Fiica ei trebuia să fi e starul perfect – şi micuţa se conforma. Interpreta tot timpul – cu chitara în braţe, îmi arăta melodiile pe care le scrisese. Mama ei a fost strictă, dar a meritat“. O duritate confi rma- Taylor Swift tă chiar de blonda de 1,78 m. „Părinţii mei erau stricţi încă de când eu şi fratele meu eram mici. Mama e calculată, logică, orientată spre muncă, bună, dar foarte tranşantă.“ Aşa o descrie Taylor pe Andrea, diagnosticată recent cu cancer. Aceeaşi femeie care, după spusele fostului profesor al artistei, ar fi presat-o de mică să-şi menţină alura de model. „Andrea fusese la localul Taco Bell şi, când a ajuns acasă, copiii au sărit pe ea. Lui Taylor îi era poftă, dar a mâncat o salată în schimb. Chiar mama ei i-a spus odată: «Tay, nimeni nu vrea să vadă un popstar gras»“. Dacă ne uităm la diferenţele dintre cântăreaţa la 12 ani şi cea de acum, mai c-am da crezare, iar mărturisirea ei nu infi rmă spusele profesorului Ronnie. „În timpul săptămânii, încerc să mănânc sănătos, dar în weekend, îmi permit să mănânc lucruri care îmi fac rău“.

Nici adolescenţa n-a ajutat-o prea mult să ducă o viaţă normală, însă tocmai asta a făcut-o să ajungă idolul generaţiei sale. Dacă v-o imaginaţi pe Tay o fată populară, lucrurile stăteau tocmai invers, mai ales că muzica ei preferată era country! „N-am crezut vreodată că aveau dreptate colegii mei când spuneau despre mine: «E ciudată, nu vreau să stau în preajma ei»“, scria blondina în jurnalul ei, amintindu-şi de momentele în care lua prânzul singură, la şcoală. Însă are un obicei miraculos de-a transforma experienţele nefericite în lecţii de viaţă, ajutându-şi fanii să treacă peste momentele de batjocură din timpul şcolii. „Încă mai am traume din timpul şcolii, cred că vă daţi seama“, mărturisea chiar ea în publicaţia Vogue. „Copiii credeau că sunt o ciudată că ascult country. Am fost părăsită de un grup de fete pentru asta. Nu credeau că eram îndeajuns de cool sau de drăguţă. Dar iată, am cântat de zilele oraşului în faţa lor şi s-au prezentat cu tricouri cu numele meu. Karma?“ Cu siguranţă destinul a lucrat în favoarea ei la acest capitol, căci câştigătoarea de Grammy se poate lăuda cu cel mai cool anturaj celebru: e prietenă cu Lena Dunham, cu modelul Karlie Kloss, cu Selena Gomez şi Lorde şi-şi face prieteni chiar şi din duşmani – vorbim de Kanye, cu care a apărut anul acesta la gala Grammy. „Motivul pentru care am atâta încredere în ele este faptul că nimic adevărat nu se scrie în presă despre mine“, Taylor fi ind exagerat de precaută cu viaţa sa privată. „Mă sperie cât de valoroasă e o fi lmare cu mine schimbându-mă de haine. E trist să te uiţi după camere de fi lmat în vestiare sau în băi. Nu merg goală prin casă când ferestrele sunt deschise, de asemenea“.

În ciuda paranoiei sale, Taylor nu ar trebui să-şi facă griji. Cine-ar îndrăzni să o critice, când oricine o întâlneşte, rămâne fermecat de naturaleţea ei? Filantropia sa nu are margini: le face surprize părinţilor ei cărora le-a cumpărat şi case, are grijă de sănătatea lor, le plăteşte datoriile fanilor, le oferă cadouri şi ţine legătura cu prietenii ei tot timpul, lucruri pentru care un artist celebru de talia sa nu-şi găseşte timp. Poate că acţiunile ei caritabile şi actele de bunătate, pe care şi le permite din averea cumulată de 200 de milioane de dolari, se vor a suplini lipsurile emoţionale din copilărie. Poate că a fost o învinsă atâţia ani la rând, chiar şi la început de carieră, de industria în care s-a infi ltrat. Dar determinarea ei a fost de cursă lungă şi iat-o, la cotele cele mai înalte, o învingătoare cu privirea spre cer şi tălpile bine angrenate pe piedestalul său.

Sursa foto: Getty Images / GuliverRecente pe Ok! Magazine

Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}