Thalia versus Natalia Oreiro: fascinantele zeițe ale telenovelelor atunci și acum

10 martie, 2024

Când Marimar se întâlnește cu Milagros, ies scântei mișto, pline de frumusețe și pasiune. Unele care nu s-au stins nici azi, deși cele două prințese latino au depășit era soap-operas.

Thalia și Natalia Oreiro eternele zeițe ale telenovelelor

Pe Ariadna Thalía Sodi Miranda ai cunoscut-o la mijlocul anilor ‘90, atunci când telenovelele mexicane luau cu asalt o lume întreagă, iar tu îi plângeai de milă sărmanei Maria sau asupritei Marimar, roluri siropoase de femeie frumoasă cu ochii mereu în lacrimi, care-au făcut din cântăreață un star internațional.

Pe Natalia Marisa Oreiro Iglesias ai îndrăgit-o puțin mai târziu, când telenovela argentiniană Înger Sălbatic ți-o propunea pe bruneta focoasă și rebelă Milagros și-ți deschidea apetitul pentru muzica artistei născute în Uruguay, odată cu tema muzicală a serialului, Cambio Dolor.

Circa 30 de ani mai târziu, le regăsim pe aceste doamne latino la fel de frumoase ca la debut și aproape neschimbate la vârstele de 52 de ani, în cazul mexicancei, respectiv 46 de ani, în ceea ce-o privește pe argentiniancă.

Supranumită Regina Latin Pop, Thalia continuă să rămână în vârf, ca unul dintre cei mai de succes și mai influenți artiști mexicani din istorie. Și, cu siguranță, unul dintre cei mai sexy, căci vedeta pare să fi descoperit secretul tinereții eterne, afișând și azi un corp de adolescentă și un chip de păpușă. Cumva, Thalia a fost destinată showbizului, frumoasa născută în Mexico City apărând în prima ei reclamă TV încă de la vârsta de un an. Pe când avea doar șase ani, însă, Thalia și-a pierdut tatăl, cercetătorul și criminalistul Ernesto Sodi Pallares, decedat din cauza complicațiilor diabetului.

Diagnosticată cu o afecțiune care ține de spectrul autismului

Ani mai târziu, Thalia a recunoscut public că moartea tatălui ei a traumatizat-o dramatic, fetița fiind diagnosticată cu tulburare dezintegrativă a copilăriei, o afecțiune care ține de spectrul autismului și pentru care artista a făcut terapie timp de câțiva ani buni. Thalia a continuat să cânte, însă muzica ei a avut parte de impactul internațional care-a făcut-o diva de azi grație telenovelelor difuzate în peste 180 de țări. Aceste producții ușurele, cum ni se par mai ales azi, i-au adus Thaliei coroana de „Regină a telenovelelor”: canalul Televisa a ridicat-o la rangul de cel mai bine plătită actriță de telenovelă din istorie, în timp ce revista Billboard a decretat-o cea mai cunoscută vedetă de telenovele în limbă spaniolă din lume.

Una dintre aceste telenovele, Sărmana Maria (1995), i-a adus iubirea de pe micul ecran chiar și-n viața reală. Timp de un an, Thalia s-a iubit cu partenerul ei din film, chipeșul actor mexican Fernando Colunga, însă relația lor s-a stins din cauza expunerii intense, zice-se. Statutul ei de icon latino s-a cimentat, spun gurile rele, și după mariajul cu boss-ul de la Sony Music, Tommy Mottola, cu 23 de ani mai în vârstă decât ea, mexicanca preluând ștafeta de la fosta nevastă Mariah Carey.

Thalia la nunta ei cu soțul GettyImages 107230575 jpg

Thalia și Tommy au împreună doi copii, o fiică născută în 2007 și un fiu născut în 2011, artista reușind să ducă până la capăt aceste sarcini după mai multe avorturi spontane, care i-au cauzat depresie și-au fost unele dintre cele mai grele momente din viața ei. Unele dintre acestea e posibil să fi fost provocate de o boală care i-a redefinit existența artistei.

Într-adevăr, în 2008, Thalia a contractat boala Lyme, o boală incurabilă transmisă în mod obișnuit de căpușe. Afecțiunea a funcționat ca o motivație pentru a-și schimba cu totul perspectiva asupra vieții, după cum mărturisea chiar vedeta în autobiografia ei, cu detalii despre chinul îndurat: „Transpiram abundent, udându-mi pijamalele, cearceafurile și chiar salteaua. Totul mă durea, chiar și părul, care, apropo, începea să cadă. Mă dureau ochii în orbite, iar hipersensibilitatea pielii mele era atât de severă, încât, uneori, nu suportam să ating lenjeria de pat.”

Ce-i drept, pe moment, lupta părea c-o doboară pe Thalia: „Am simțit că mor. M-am uitat într-o zi în ochii soțului meu și i-am spus: Iubirea mea, este ultima zi în care mă vezi în viață, sunt pe cale să mor, nu mai pot face față durerii”. Din fericire, astăzi boala ei se află într-o stare de remisie și, pentru a nu recidiva, diva este obligată să urmeze un stil de viață sănătos și fără stres. „În acest moment, sunt stabilă, dar viața mi s-a schimbat complet. Mă lupt de 16 ani cu această boală cu liniște, meditație, gânduri pozitive, alimentație sănătoasă și apă multă, astfel încât să fiu sănătoasă și în viață, fără durere”.

Natalia se luptă cu o boală rară: ura față de sunete

Trecem la “rivala” Natalia Oreiro fără să părăsim registrul medical, căci și actrița născută în Uruguay își duce existența într-o stare de stres provocată de boala rară de care suferă: misofonia sau ura față de sunete. Afecțiunea este una extrem de rară, afectând doar 7% din populația lumii, însă este, în același timp, o maladie extrem de supărătoare.

Întrebată cum se manifestă boala în cazul ei, Natalia Oreiro a explicat că sunetele stridente, precum mestecatul gumei cu gura deschisă sau scrisul cu pixul, o deranjează atât de mult încât dezvoltă palpitații și frisoane, o stare de anxietate și furie. Din cauza acestor probleme, artista a fost afectată chiar și profesional, fiind nevoită să-și amâne multe concerte, în ultimii ani, în special în Rusia, acolo unde Natalia este extrem de populară cu turneele Nasha Natasha.

Totuși, în ceea ce privește filmul, vedeta de 46 de ani este azi pe cai mari, odată cu cel mai recent rol al ei, unul foarte greu. Nati este protagonista mini-seriei de succes „Santa Evita“, difuzată pe Hulu, care spune povestea soției președintelui Juan Peron, Eva Peron, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite figuri din istoria Argentinei.

Ce diferență între astfel de interpretări și rolul cu care ne-a ajuns la inimă Nati, în 1998! Cine nu-și aduce minte de frumoasa rebelă Milagros din Înger Sălbatic, telenovelă în care bruneta l-a avut ca partener pe Facundo Arana! Înainte de a da lovitura cu această interpretare, Oreiro, născută în Montevideo, a apărut în peste 30 de reclame TV, iar la vârsta de 16 ani, s-a mutat în Argentina și a început să-și clădească faima în peisajul TV, mai întâi ca VJ la postul MTV din această țară.

Pentru Nati, a fost de-ajuns o unică telenovelă de succes pentru a fi propulsată, în anul 2000, la statutul de „Celebritatea secolului”, așa cum a fost decretată de către postul E! Entertainment. Cam în aceeași perioadă, în 2001, Oreiro a început o relație cu muzicianul argentinian Ricardo Mollo, mai cunoscut în această țară ca membru al trupelor rock Sumo și Divididos și cu 20 de ani mai în vârstă decât Natalia. Actrița a mărturisit că ea a fost cea care s-a îndrăgostit prima de cântăreț și că i-a luat ceva timp să-l cucerească. „Mi-a luat două luni să-l conving să ieșim împreună”, își amintește vedeta râzând. „M-am îndrăgostit de inima lui, de zâmbetul lui, de privirea lui, de liniștea lui. Mai întâi am fost foarte buni prieteni, apoi ne-am dat ocazia să fim un cuplu și de-atunci nu ne-am mai despărțit. Am petrecut peste 20 de ani fără să ne dăm seama cât de repede a trecut timpul”, a mai spus Natalia.

Natalia Oreiro și soțul ei GettyImages 87916295 jpg

Cele două staruri s-au căsătorit în secret în același an în care și-au început relația, pe 31 decembrie, iar ceva mai târziu, pe 26 ianuarie 2012, au devenit părinții unui băiat botezat Merlín Atahualpa Mollo Oreiro. Chiar și după atâția ani de mariaj, Natalia și Ricardo aproape că nu apar niciodată împreună la evenimente și nu împărtășesc prea multe detalii ale relației lor.

Aproape că se știu mai multe despre relația lui Nati cu... Rusia, una care s-a dezvoltat, în ultimii ani, curios de obsesiv, mergând până acolo încât artista și fiul ei au primit cetățenia rusă, pe 25 octombrie 2021. Rămâne de văzut cum a fost primită această poveste de iubire dintre socialista Oreiro, care spunea odată că „Rusia este și patria mea”, și națiunea care este privită azi cu cea mai mare reținere, din cauza acțiunilor “tătucului” Putin. Probabil că, între timp, argentinianca s-a mai distanțat de Mama Rusia...

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg