"The Crown" ┼či "Gambitul Damei", c├ó┼čtig─âtoare la Globurile de Aur, ├«ntr-o ceremonie special─â de pandemie, ├«mp─âr┼úit─â ├«ntre Los Angeles ┼či New York

1 martie, 2021
1 globuri deschidere jpg jpeg

Anul acesta, Globurile de Aur au avut o organizare aparte, ┼úin├ónd cont de condi┼úiile pandemice. Tina Fey ┼či Amy Poehler au fost gazdele edi┼úiei cu num─ârul 78 a Globurilor de Aur

Tina a fost gazd─â din Rainbow Room, ├«n New York, iar Amy, din Beverly Hilton hotel, Los Angeles, iar show-ul nu a mai avut aparte de publicul numeros, cu multe vedete. Marii c├ó┼čtig─âtori ai acestei edi┼úii se num─âr─â printre prefera┼úii marelui public ├«n timpul pandemiei, momentele galei fiind un mix ├«ntre cele din decorurile Globurilor de Aur ┼či transmisiile video, majoritatea c├ó┼čtig─âtorilor exprim├óndu-┼či emo┼úiile de la distan┼ú─â, din propria cas─â.

Globul de Aur pentru cea mai bun─â serie limitat─â de televiziune a plecat c─âtre "Gambitul Damei" - ├«n aceea┼či categorie fiind nominalizate ┼či "The Undoing", "Unorthodox", "Small Axe" ┼či "Normal People". Iar cea mai bun─â actri┼ú─â ├«ntr-o serie limitat─â a fost aleas─â actri┼úa principal─â din "Gambitul Damei", Anya Taylor-Joy, care a avut concuren┼ú─â grea ├«n categoria ei. Celelalte nominalizate au fost: Cate Blanchett, pentru "Miss America", Nicole Kidman, pentru "The Undoing", Shira Haas, pentru "Unorthodox" ┼či Daisy Edgar-Jones, pentru "Normal People".

golden globes the queens gambit profimedia 0594217204 jpg jpeg

Globul de Aur pentru cea mai bun─â actri┼ú─â ├«ntr-un rol secundar dintr-o serie limitat─â a fost c├ó┼čtigat de Gillian Anderson, interpreta lui Margaret Thatcher ├«n "The Crown". Gillian le-a ├«nvins astfel pe Helena Bonham Carter, colega ei de distribu┼úie din "The Crown", Julia Garner ("Ozark"), Cynthia Nixon ("Ratched") ┼či Annie Murphy ("Schitt's Creek"). ┼×i, desigur, cel mai bun serial dramatic a fost ales "The Crown" - categorie la care produc┼úia a concurat cu "Ratched", "Ozark", "The Mandalorian" ┼či "Lovecraft Country". Tot din distribu┼úia "The Crown" a fost ┼či c├ó┼čtig─âtorul trofeului pentru cel mai bun actor ├«ntr-un serial dramatic - Josh O'Connor. 

golden globes gillian profimedia 0594217209 jpg jpeg

Cel mai bun serial de comedie a fost desemnat "Schitt's Creek" - nominalizate fiind ┼či "Emily in Paris", "The Flight Attendant", "The Great" ┼či "Ted Lasso".

Cel mai bun actor ├«ntr-un film - Musical sau Comedie a fost desemnat Sacha Baron Cohen, pentru "Borat Subsequent Moviefilm". Cea mai bun─â actri┼ú─â ├«ntr-un film - Musical sau Comedie a fost aleas─â Rosamund Pike, pentru rolul din "I Care A Lot". Trofeul pentru cel mai bun actor ├«ntr-un film - Dram─â a fost acordat post-mortem lui Chadwick Boseman, iar cel pentru cea mai bun─â actri┼ú─â ├«ntr-un lung-metraj dramatic a plecat c─âtre Andra Day - din "The United States vs. Billie Holiday", o categorie la care au concurat ┼či Frances McDormand ("Nomaland"), Viola Davis ("Ma Rainey's Black Bottom"), Vanessa Kirby ("Pieces of a Woman") ┼či Carey Mulligan ("Promising young Woman"). Globul de Aur pentru cel mai bun film a fost acordat produc┼úiei "Nomaland" - la accea┼či categorie fiind nominalizate "The Father", "Mank", "Promising Young Woman" ┼či "The Trial of the Chicago 7". Jane Fonda a fost onorat─â cu premiul Ceci B. DeMille.

globuri jane fonda profimedia 0594216626 jpg jpeg

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg
Carmen Iohannis a gafat vestimentar la dineul pentru Summitul NATO de la Madrid Klaus Iohannis regina Letizia Regele Felipe al Spaniei (4) jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg