Tilda Swinton şi Sandro Kopp, fericire controversată

25 iunie, 2017
David Bowie Private View at the V&a   20 Mar 2013 jpeg

Actriţa cu look androgin şi pictorul care nu ezită să-şi exteriorizeze latura feminină trăiesc una dintre cele mai sofisticate idile de la Hollywood, cu iz de ménage à trois neascuns de niciuna dintre părţile implicate.

Pictorul german este partenerul oficial al actriţei, din 2004.

O singură privire dacă-i arunci Tildei Swinson (56), te convingi pe loc de originalitatea care-o defineşte. De la înfăţişarea vădit masculină şi ţinutele extravagante pe care le afişează pe covorul roşu, până la rolurile complicate pe care le-a interpretat până-n prezent, actriţa britanică nu se dezminte de nonconformismul ei nici în viaţa amoroasă. De 13 ani încoace, face cuplu cu pictorul Sandro Kopp (37), nelipsitul ei partener de călătorii care este cu aproape 20 de ani mai tânăr decât ea, şi pare mai fericită ca niciodată. Însă relaţia lor a avut un start cât se poate de bizar, care, spre stupoarea tuturor, nu-l excludea nici pe tatăl gemenilor ei, John Byrne (75).

Înainte de-a condamna implicarea actriţei într-un ménage à trois scandalos, trebuie să avem totuşi toate datele problemei, mai ales că acestea se anunţă a fi atât de revoltătoare... Ei bine, Tilda avea o relaţie de lungă durată cu pictorul John Byrne, tatăl copiilor ei, Xavier şi Honor (19), – împreună cu care locuia într-un mic colţ de rai din Scoţia, departe de tumultul showbiz-ului american – când l-a întâlnit pe acest Sandro Kopp, nimeni altcineva decât copia fidelă a lui Byrne din tinereţe. Şi, cum atracţia dintre ei n-a putut fi ignorată, Swinton şi Kopp au devenit pe nesimţite nedespărţiţi şi, la scurt timp, s-au mutat împreună. Dar nu singuri, cum ne-am imagina, ci în aceeaşi casă retrasă şi primitoare în care locuia şi cel care era încă partenerul oficial al actriţei. „Tilda şi cu mine suntem în continuare împreună“, a confirmat John, în 2008, trio-ul amoros hollywoodian. „Tilda îl are pe Sandro, iar aranjamentul nostru funcţionează de minune“, a încercat Byrne să ne clarifice. Iar el o avea pe Jeanine Davies (51), un designer de lumini de la teatru alături de care trăia, de doi ani, o frumoasă poveste de dragoste. „Nu pot spune că suntem toţi patru nedespărţiţi, dar am stat de multe ori sub acelaşi acoperiş“, a conchis acesta fără a da, însă, mai multe detalii cu privire la viaţa lor intimă: „Nu e treaba nimănui ce se întâmplă în dormitoarele casei noastre...“ Putem, aşadar, numai specula.

John Byrne. Tatăl gemenilor Honor şi Xavier, copiii actriţei.

Apropiaţi ai familiei Swinton-Byrne susţin că actriţa îi iubeşte în egală măsură pe ambii bărbaţi din viaţa ei, motiv pentru care găseşte imposibilă renunţarea la unul dintre ei. Ea se bazează pe Sandro pentru a-i ţine de urât atunci când este plecată de-acasă cu filmări şi pe John ca să aibă grijă de copii în lipsa ei, dar şi ca s-o aştepte cu braţele deschise la întoarcere. Până şi Swinton a confirmat relaţia specială pe care o are atât cu Byrne, cât şi cu Kopp: „Eu locuiesc împreună cu John şi copiii noştri, iar Sandro vine să stea cu noi din când în când. Suntem toţi o mare familie!“ E drept că afirmaţiile controversatei dive au fost făcute cu câţiva ani în urmă şi de-atunci s-a mai schimbat situaţia. După o perioadă bună de trăit toţi trei sub acelaşi acoperiş, John şi-a făcut, în sfârşit, bagajele şi s-a mutat. Undeva prin apropiere, la doar o aruncătură de băţ de fosta reşedinţă, dar totuşi în altă casă. Şi s-a retras astfel din relaţia şi aşa controversată pe care o au faimoasa Tilda şi toyboy-ul Sandro. De ce controversată? Păi, cum altfel să numim alăturarea a doi oameni cu un prezent şi trecut amoroase deloc monotone?!

În primul rând, Swinton – care face parte dintr-o familie aristocrată (având-o, la şcoală, colegă pe Prinţesa Diana) şi a fost educată în stilul deloc permisiv britanic – s-a refugiat întotdeauna în idile cu bărbaţi complicaţi, liberi ca pasărea cerului şi peste măsură de creativi. Byrne, de pildă, este un artist boem, cu mintea şi sufletul larg deschise, care se bucură de un succes profesional la fel de mare ca Tilda în Scoţia lor atât de dragă, dar care are, de asemenea, de îndurat şi trauma provenirii dintr-o relaţie incestuoasă care-a avut loc între mama lui şi tatăl ei. „Se iubeau teribil de mult mama şi bunicul meu, iar eu am fost fructul dragostei lor!“, a recunoscut recent pictorul. E adevărat că devotamentul lui este lăudabil – având în vedere că şi-a părăsit soţia (pe Alice Simpson) şi fiica, în 1985, pentru a se dedica trup şi suflet noii sale iubiri, Tilda – dar cicatricile lui sufleteşti, provocate încă din timpul copilăriei, e posibil să se fi dovedit a fi greu de suportat pentru actriţa care i-a fost, totuşi, parteneră de viaţă timp de 18 ani. Şi, de parcă relaţia cu un bărbat care are de dus asemenea bagaj emoţional n-ar fi fost de-ajuns, Swinton şi-a îndreptat privirea, în 2004, spre Sandro, un pictor de orgine germană care n-a avut nicio relaţie monogamă în viaţa lui.

Tilda îi arată regizorului Wes Anderson picturile lui Sandro.

Când a cunoscut-o pe Tilda, Kopp avea deja o iubită, pe care a înşelat-o cu numeroase alte femei în cei patru ani de relaţie, dar, să fim serioşi, infidelitatea n-o sperie prea mult pe libertina Tilda. Mai de grabă stilul lui vestimentar – mult prea feminin pentru androgina actriţă – ar putea s-o indispună ocazional pe vedeta filmului Michael Clayton. „Rochiile şi machiajul pe care le poartă Sandro nu au conotaţii sexuale, ci sunt parte integrantă din arta sa, reprezintă modul lui creativ de-a se exprima“, ne luminează fosta lui iubită, Emma, care n-a ezitat să vândă tabloidelor povestea faimosului trio amoros. Dar, la fel de bine, Tilda ar putea aprecia ca nimeni alta gusturile neobişnuite ale iubitului ei pictor. Întocmai ca Byrne, Kopp îi este 100% loial partenerei sale.

O însoţeşte la fiecare deplasare în interes de serviciu, fie că e vorba despre filmări realizate în orice colţ de lume sau pe covorul roşu, la premiere. „Acasă mă aşteaptă tatăl copiilor mei, pe care-l iubesc nespus, iar eu călătoresc în jurul lumii cu alt pictor sublim. Ştiu, e nebunie curată!“, spunea Tilda cu ani în urmă. Mai mult, Kopp a transformat-o pe iubita sa în muza lui eternă, a pictat-o în fel şi chip, dedicându-i expoziţii întregi. E limpede că cei doi par a fi făcuţi unul pentru altul. Cu toate astea, nu aşteptăm cu sufletul la gură oficializarea relaţiei lor, asemenea gest ar fi prea banal pentru un cuplu atât de sofisticat. Ni-i închipuim, aşadar, în casa lor izolată din Scoţia, unde Tilda îşi creşte găinile şi legumele bio, găteşte budinci şi supe delicioase pentru copii şi iubit, iar Sandro preia, ca de obicei, comenzile via Skype şi pictează contra cost, la cererea clienţilor. Nu este nimic altceva decât o relaţie deschisă, petrecută undeva departe de ochii critici ai lumii exterioare.

Foto: Guliver/ Getty Images, Rex FeaturesRecente pe Ok! Magazine

J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg