Tinerii vin tare din urmă! Lewis Hamilton a fost detronat în TOP 10 piloţi, iar fiul lui Michael Schumacher intră pentru prima oară în clasament

29 decembrie, 2021
1 top 10 piloti de formula 1 max verstappen lewis hamilton mick schumacher png png

Schimbări în topul celor mai valoroşi piloţi ai momentului! Max Verstappen şi Mick Schumacher sunt printre revelaţiile anului.

A fost unul dintre cei mai grei ani pentru Lewis Hamilton (36), care a intrat în tot felul de conflicte şi a generat o serie de controverse, înainte şi după marele circuit de la Abu Dhabi, unde a fost învins la mustaţă de mai tânărul pilot olandez Max Verstappen. Umilinţa a fost cu atât mai mare cu cât el a ratat şansa de a-şi adjudeca al 8-lea titlu mondial consecutiv şi de a-l detrona pe Michael Schumacher, deţinătorul recordului de cel mai titrat pilot de Formula 1.

La final de an, când lângă trofeele de până acum a adăugat şi ordinul de Cavaler al Coroanei britanice, Lewis Hamilton se vede detronat şi din TOP 10 piloţi ai anului, de acelaşi Max Verstappen (24). Şi asta într-un clasament realizat de colegii săi din Formula 1, care au votat în funcţie de performanţe şi abilităţi. Pentru a întocmi clasamentul, a fost folosit acelaşi punctaj ca la Marile Premii, cu 25 de puncte pentru primul loc şi un punct pentru locul 10.

21 max verstappen 13 jpg jpeg
Max Verstappen

Aşa se face că olandezul

de la Red Bull i-a devansat pe rivalul său pentru titlu, britanicul

de la Mercedes, şi pe compatriotul acestuia de la McLaren,

. Cei doi piloţi Ferrari, spaniolul

şi monegascul

, au completat, în această ordine, top 5. Au urmat, în ordine, spaniolul

(Alpine), francezul

(AlphaTauri), britanicul

(Williams), francezul

(Alpine) şi germanul

(Haas).

26 mick schumacher 5 jpg jpeg
Mick Schumacher

La cei 22 de ani ai săi, Mick, fiul legendarului Michael Schumacher, ajunge în premieră în acest clasament. El va fi pilot de rezervă la Ferrari în 2022, urmând să concureze totodată în Campionatul Mondial de Formula 1 sub culorile team-ului Haas, alături de Sebastian Vettel. Cum lui Carlos Sainz Jr. îi expiră contracul cu Ferrari la finalul lui 2022, iar lui Charles Leclerc în 2024, Mick Schumacher este la un pas de-a deveni pilot titular în Ferrari.Recente pe Ok! Magazine

garko4 jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg