Tom Hanks şi Rita Wilson, predestinaţi să fie împreună

13 august, 2017
2016 Museum Of Modern Art Film Benefit   A Tribute To Tom Hanks jpeg

Amândoi născuţi în California în acelaşi an 1956, Tom şi Rita sunt convinşi că viaţa lor împreună a fost scrisă în stele... drept unul dintre rarele exemple de iubire statornică la Hollywood.

Tom Hanks şi Rita Wilson

Se iubesc atât de firesc şi sunt atât de cu picioarele pe pământ... încât par ireali într-un Hollywood cu un parfum atât de greu de amoruri defuncte şi infidelităţi ce colcăie-n culise. El s-a născut în Concord, ea s-a născut în Los Angeles. Amândoi şi-au dorit destul de devreme să devină actori, doar că el a început acest drum prin a studia teatrul la California State University, iar ea a obţinut la doar 16 ani un rolişor de majoretă într-un episod al serialului The Brady Bunch. Este şi rolul care a adus-o prima dată sub privirea lui Tom. „Îmi amintesc că eram acasă la un prieten şi ne uitam la TV când am văzut-o şi m-am gândit: «Hei, tipa asta e tare frumuşică!»“

Volunteers. Filmul care i-a adus cu adevărat împreună pe Tom şi Rita.

Niciunul n-a obţinut succesul în anii ’70, astfel că în 1981 abia îşi puneau bazele unei cariere atunci când s-au cunoscut la filmările sitcomului Bosom Budies – Ritei picându-i prima oară ochii asupra lui fix când ieşea din cabină îmbrăcat în femeie. Fiindcă Tom avea rol de travestit. Hainele feminine au împiedicat-o să-i vadă atunci farmecul, dar patru ani mai târziu, când s-au reîntâlnit ca parteneri în filmul Volunteers, ce era scris în stele s-a întâmplat. Asta deşi la acea vreme Tom era căsătorit cu iubita lui din liceu, Samantha Lewes, cu care avea doi copii! Oricât ar fi rezistat, dorindu-şi să-şi păstreze mariajul, atracţia faţă de Rita era mult prea puternică. „Prima oară când ne-am privit în ochi la filmările pentru Volunteers am văzut artificii“, a povestit Tom. „Dar eu i-am spus: dacă am fi fost pe vremea liceului şi eram colegi, n-aş fi avut curajul să-i vorbesc. Prea plină de viaţă, o personalitate prea puternică, prea frumoasă, prea populară, prea cool, prea pozitivă, prea orice“, a mărturisit el.

Nunta. Cei doi s-au căsătorit în 1988.

Pe de altă parte, şi el era prea… însurat. Dar actorul spune că, la acel moment, mariajul lui cu Samantha era deja unul condamnat. „Cu ea am căutat cu disperare ceva ce nu avusesem în copilărie. Un cămin stabil. Şi mă grăbisem. Fusesem prea tânăr când făcusem pasul ăsta. Aveam 23 de ani şi fiul meu, Colin, deja avea doi ani când m-am însurat prima oară. Nu eram pregătit pentru acele responsabilităţi. Şi am realizat că o căsnicie nefericită însemna că îmi condamnam copiii la acelaşi gen de trăiri şi frustări pe care le avusesem eu la vârsta lor“, a povestit Hanks, care a crescut într-un cămin destrămat – tatăl lui s-a recăsătorit de două ori, iar mama lui de trei ori.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Sfâşiat o bună vreme între dorinţa de-a le oferi stabilitate copiilor şi gândul că, totuşi, el şi Samantha nu mai erau fericiţi, şi-a luat inima-n dinţi şi a divorţat când fiul Colin avea 7 ani, iar cel de-al doilea copil, o fiică pe nume Elizabeth, împlinise 3 ani. Divorţul a fost finalizat în 1987, dar în decembrie 1986, Tom şi Rita deja îşi făceau publică dragostea. Iar doi ani mai târziu se căsătoreau, Rita dăruindu-i doi fii: pe Chester şi pe Truman. „Nu pot să uit cum stăteam la intersecţia străzilor 58th şi 5th în New York, ne ţineam de mână şi aşteptam la semafor să se facă verde. S-a uitat la mine şi mi-a spus: «Vreau să ştii că nu trebuie să schimbi nimic din felul în care eşti ca să fii cu mine». În momentul acela, m-am simţit inundată de iubire. Dacă iubirea e şi o stare a celulelor din corpul tău, eu asta am simţit atunci. Şi n-a fost singura dată când m-a făcut să mă simt aşa. Fiindcă ăsta e Tom pentru mine“, s-a confesat Rita. Dar, ca să nu sune totul a romantism zaharisit, Tom i-a spus lui Oprah Winfrey: „Când m-am însurat a doua oară m-am gândit că asta va cere o schimbare din partea mea. Şi nu neg că întâlnirea noastră a fost destin, dar relaţia noastră n-a fost şi nu este doar lapte şi miere. Însă secretul nostru a fost că mereu am ştiut şi am simţit că vrem să rămânem împreună orice ar fi şi că vom trece peste orice obstacol“.

Familia. De la stânga la dreapta: fiul Truman, fiica (din prima căsnicie) Elizabeth, Tom, Rita, Chester şi Colin (fiul din prima căsnicie) şi soţia lui, Samantha.

Şi, într-adevăr, cei doi au avut şi obstacole de trecut. Primul ar fi că fiul lor, Chester, a început să consume de la 16 ani droguri – un viciu transformat în stil de viaţă după ce a început să cânte rap sub numele de scenă Chet Haze. Iar acum trei ani, Tom a trăit un adevărat coşmar. Pe de-o parte, Rita a fost diagnosticată cu cancer mamar şi a fost nevoită să recurgă la o mastectomie bilaterală, urmată de reconstrucţia sânilor. O lovitură cu dublu impact pentru Tom, fiindcă prima lui soţie, Samantha, a murit în 2002 din cauza aceleiaşi crunte boli… În aceeaşi perioadă în care Rita declara că se străduieşte să se repună pe picioare cu sprijinul familiei, Chet era arestat fiindcă distrusese o cameră de hotel, scandalul de presă iscat atunci scoţând la iveală faptul că fiul actorului, ajuns la 24 de ani, tot nu scăpase de droguri. Se lupta în continuare cu dependenţa de cocaină, dar şi de alcool. O povară pe care Hanks o poartă şi acum, suferind în linişte, fiindcă problemele lui Chet se traduc pentru el într-un mare eşec în stilul lui de educaţie. „Rita este foarte apropiată de Chet. Tom, în schimb, a fost foarte dur cu el, aplicând metode cu care soţia lui n-a fost întotdeauna de acord“, spune unul dintre prietenii familiei, comentând că această dramă a adus destule certuri între soţi.

Fiul cu probleme. Derapajele lui Chet l-au pus la grea încercare pe tatăl Tom.

Anul trecut, problemele au continuat, cei doi fiind daţi în judecată după ce fiul lor a provocat un accident rutier, conducându-le

Chevroletul sub influenţa drogurilor. Tom şi Rita au rămas, însă, nedespărţiţi, dând o lecţie despre cum se duc în doi problemele. Rita şi-a revenit complet după operaţiile suferite. Iar Chet a urmat un program de dezintoxicare, Tom declarând că se înclină în faţa curajului amândurora. „Ajunsesem să vând cocaină, dar şi s-o consum până când nu mai puteam efectiv să trag pe nas. Mi se înfundaseră nările. Deci dacă eu mă pot schimba, şi Volunteers. Filmul care i-a adus cu adevărat împreună pe Tom şi Rita. Familia. De la stânga la dreapta: fiul Truman, fiica (din prima căsnicie) Elizabeth, Tom, Rita, Chester şi Colin (fiul din prima căsnicie) şi soţia lui, Samantha. alţii cu această problemă se pot schimba“, spune acum Chet, care dacă va continua să stea departe de droguri va fi o frumoasă demonstraţie despre cum nişte părinţi iubitori chiar au modelat drumul copilului. Anul viitor, Tom şi Rita vor sărbători trei decenii de mariaj şi chiar au ce sărbători. Mai ales că, de anul trecut, familia lor are un nou membru: fiica lui Chet cu iubita lui, Tiffany Miles, despre care spune că l-a ajutat şi mai mult în lupta cu drogurile.

Foto: Guliver/ Getty Images/ Rex FeaturesRecente pe Ok! Magazine

Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg