Top 10 vedete androgine

1 aprilie, 2015
grace jones wenn27614 jpeg

Vedete cu apariţii unisex, bărbaţi efeminaţi sau doamne care abordează un look cu accente masculine... Iată un top 10 al numelor celebre care s-au impus astfel într-o lume a silicoanelor şi a pătrăţelelor pe abdomen...

Vedete cu apariţii unisex, bărbaţi efeminaţi sau doamne care abordează un look cu accente masculine... Iată un top 10 al numelor celebre care s-au impus astfel într-o lume a silicoanelor şi a pătrăţelelor pe abdomen...

Milla Jovovich

Despre ea, esteticienii spun că este cel mai reuşit paradox: bustul mic şi trăsăturile feţei îi dau o alură androgină, dar buzele ei cărnoase şi atitudinea o fac una dintre cele mai sexy staruri feminine. În vârstă de 39 de ani, Milla se află acum la cea de-a treia căsnicie, cea cu Paul W.S. Anderson, cu care are o fiică, în prezent aşteptând venirea pe lume al celui de-al doilea copil al lor.

David Bowie

Englezul de 68 de ani nu mai are nevoie de nicio prezentare. Latura androgină a făcut parte din întreaga creativitate care l-a consacrat, culminând cu mărturisirea publică a lui David că este bisexual. De altfel, fosta soţie, Angela Barnett, a făcut valuri în presă povestind cum l-a surprins pe David în pat cu solistul Rolling Stones, Mick Jagger, după o partidă de sex...

Alexander Wang

La 30 de ani, este directorul de creaţie al Balenciaga şi totodată are propriul brand. Născut în San Francisco, Wang a studiat la Parsons School of Design, impunându-se în modă prin abordarea sa cool a stilului androgin urban.

Rooney Mara

În apariţiile ei pe covorul roşu, Rooney preia adesea stilului personajului care a făcut-o faimoasă, din „Girl with the Dragon Tattoo”, preferând un taior cu tăietură masculină, dar şi o coafură care să-i facă trăsăturile feţei la fel de masculine.

Tilda Swinton

Actriţa care a câştigat un Oscar în 2008 este regina stilului androgin. În vârstă de 54 de ani, Katherine Mathilda Swinton ştie să poarte un costum bărbătesc în cel mai şic şi cool mod cu putinţă. „Prefer să fiu un exemplar arătos decât o prezenţă frumuşică”, spune ea cu umor, referindu-se la adjectivele care descriu un bărbat atrăgător, pe de-o parte, şi o femeie frumoasă, pe de alta.

Annie Lennox

Celebra interpretă britanică a marcat unul dintre momentele cheie ale adroginiei în cultura pop: apariţia sa cu look masculin la premiile Grammy din 1984. Chiar şi în clipurile formaţiei Eurythmics purta costum bărbătesc, dar şi ruj în acelaşi timp. Stilul androgin i s-a potrivit atât de bine, păstrându-l peste ani, încât de câte ori şi-a făcut apariţia cu bucle lungi, purtând perucă, Annie a reuşit să arate cel puţin straniu, în niciun caz feminin.

Grace Jones

Pe ea criticii de modă au numit-o extraterestrul androgin. Cântăreaţa new wave de origine jamaicană, născută în 1948, a influenţat puternic curentul cross-dressing în anii '80, atunci când faima ei s-a aflat la apogeu, devenind un fashion icon. De altfel, Grace a fost o sursă de inspiraţie declarată pentru artişti precum Annie Lennox, Lady Gaga şi Rihanna.

image

Eddie Redmayne

Cea mai proaspătă prezenţă în topul nostru este actorul londonez de 33 de ani, care a câştigat anul acesta premiul Oscar pentru rolul din „The Theory of Everything”. Trăsăturile lui feminine au fost cel mai bine scoase la iveală în cel mai nou rol al său, din „The Danish Girl”, în care interpretează un bărbat care vrea să devină femeie.

Jared Leto

El a câştigat un Oscar după ce a interpretat un personaj transgender în „Dallas Buyers Club”, iar rolul i s-a potrivit de minune. Lider al formaţiei „30 Seconds to Mars”, Jared s-a şi remarcat, de altfel, prin stilul său nonconformist şi plăcerea de-a se juca cu lookul său, trecând de la o greutate la alta pe cântar şi de la o coafură la alta.

Kristen Stewart

Vedeta adoptă un look băieţos mai ales în afara covorului roşu, în timpul său liber, când nu iese din jeanşi, sneakerşi, cămăşi şi şepci. Cea mai nouă copertă cu actriţa de 24 de ani, cea a revistei „Wonderland”, subliniază tocmai aerul ei androgin.

image

Foto: Getty, WENNRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg