Top 3 cei mai apreciaţi sportivi ai momentului

29 septembrie, 2021
1 img 1 jpg jpeg

Un an cu evenimente sportive majore, 2021 a însemnat pentru mari sportivi ai lumii revenirea în activitate, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

Meciurile de fotbal de la campionatul european şi din competiţiile inter-cluburi, Jocurile Olimpice de la Tokyo, turneele ATP şi WTA, alături de meciurile din celelalte sporturi au readus bucuria în tribune şi au dat ocazia marilor vedete ale momentului să încânte publicul cu măiestria lor.

Vă prezentăm în continuare cei mai apreciaţi sportivi ai anului, după performanţe, popularitate şi evenimente surpriză care le-au marcat evoluţia în ultimele luni:

Lionel Messi

Cel mai căutat nume al momentului este celebrul fotbalist Lionel Messi, jucătorul cu cele mai multe baloane de aur câştigate, în număr de şase. Tot el a marcat cele mai multe goluri din istoria campionatului spaniol şi a cucerit cele mai multe trofee din istoria Barçei, 34, dintre care 10 titluri în La Liga, 8 Super Cupe ale Spaniei, 6 Copa del Rey, 4 UEFA Champions League, 3 Supercupe ale Europei şi 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor. Titlul de cel mai bun marcator din istoria El Clasico (26 de goluri împotriva eternei rivale Real Madrid) completează acest fabulos palmares.

Marele Messi este protagonistul celui mai spectaculos transfer al anului: după 21 de ani petrecuţi la FC Barcelona a părăsit clubul catalan şi va începe sezonul în tricoul echipei franceze Paris Saint-Germain (PSG).

Această mişcare neaşteptată a luat prin surprindere întreaga lume fotbalistică, iar pariurile pe fotbal din campionatul francez au înregistrat creşteri semnificative, pentru că toţi microbiştii sunt interesaţi de meciurile lui Leo Messi şi de magia lui cu balonul rotund.

Novak Djokovic

Sportul alb îşi are super eroii săi, acel trio formidabil Federer - Nadal - Djokovic care parcă sfidează trecerea timpului şi domină de mai bine de un deceniu terenurile de tenis din lumea întreagă. 

Dar în 2021 Nole a impresionat prin rezultatele de la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, pe care le-a câştigat după confruntări dramatice la fileu. Visul său de a face un Golden Slam (cele 4 titluri de Grand Slam dintr-un an, plus aurul olimpic) a fost spulberat în semifinale la JO de la Tokyo, dar turneele ce urmează până la sfârşitul anului cu siguranţă îi vor mai aduce lui Djokovic victorii importante.

Cu un palmares de 20 de titluri de Grand Slam, sârbul continuă să facă performanţă la cel mai înalt nivel, iar la cei 34 de ani ai săi este un incontestabil numărul 1 în clasamentul ATP.

Lewis Hamilton

Un sport cu totul special, o combinaţie de risc, viteză, atenţie şi reacţie rapidă, Formula 1 a consacrat un sportiv remarcabil, Sir Lewis Carl Davidson Hamilton MBE.

Da, pilotul de curse cu titlu nobiliar, Hamilton are 7 titluri de campion mondial şi este primul pilot de culoare din Formula 1, fiind născut în Marea Britanie din părinţi imigranţi din Grenada.

Pentru performanţele sale deosebite şi pentru implicarea în campania Black Lives Matter, care militează pentru drepturile persoanelor de culoare, la sfârşitul anului 2020 Hamilton a primit titlul de Cavaler al Imperiului Britanic din partea Reginei Elisabeta a II-a.

Starul echipei McLaren Mercedes deţine deţine recordurile pentru cele mai multe victorii (99), pole position-uri (100) şi podiumuri (172), iar recenta victorie din Grand Prix-ul Marii Britanii îl aduce din nou în prim-planul iubitorilor de sporturi cu motor. 

Lista celor mai apreciaţi sportivi ai momentului cuprinde şi alte nume sonore prezente pe televiziunile de specialitate şi pe site-urile de pariuri sportive. Fiecare fan are un top subiectiv, iar anul 2021 mai are timp să aducă destule surprize în arenele sportive din lumea întreagă.



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg