Topul comediilor în bani: cu cât au fost plătiţi pe episod actorii din serialele tale preferate de comedie

13 februarie, 2021
1 comedii deschidere jpg jpeg

Sunt producţii care nu îşi pierd farmecul şi din care ai revedea oricând câte un episod. Iar cei care au asigurat succesul acestor sitcomuri sunt în topul celor mai bine plătiţi actori din istoria televiziunii

Modern Family

modern family bun jpg jpeg

Sitcomul de succes a adunat 14 premii Emmy şi milioane de fani. Dar şi milioane de dolari în conturile starurilor din distribuţia sa. La începutul filmărilor, patriarhul Ed O'Neill a semnat cel mai bun contract, cu 500.000 de dolari pe episod, pentru că el era figura populară din Familia Bundy - în vreme ce restul distribuţiei primea câte 350.000 de dolari pentru fiecare episod. Dar în 2017, un contract a egalizat plăţile, astfel că Sofia Vergara, Ed O'Neill, Julie Bowen, Eric Stonestreet, Jesse Tyler Ferguson şi Ty Burrell au primit fiecare câte 500.000 de dolari pe episod pentru sezoanele finale - în timp ce copiii şi adolescenţii familiei, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland şi Ariel Winter au fost plătiţi cu câte 125.000 de dolari.

The Big Bang Theory

comedii 3 jpg jpeg

Serialul creat de Chuck Lorre a debutat la CBS în 2007. După 12 sezoane de succes, filmările s-au încheiat în 2019. Jim Parsons, interpretul lui Sheldon, a făcut şi el istorie, primind 1 milion de dolari pe episod şi fiind declarat de Forbes în 2017 cel mai bine plătit actor din televiziune. Ulterior, şi Johnny Galecki, Simon Helberg şi Kunal Nayyar au primit câte un milion - pentru ca apoi să anunţe că fiecare renunţă la câte 100.000 de dolari pentru ca astfel să le poată fi mărite şi salariul lui Mayim Bialik, interpreta iubitei lui Sheldon Cooper, şi cel al Melissei Rauch, care a jucat-o pe piţigăiata Bernadette - cele două actriţe ajungând la 500.000 de dolari pe episod.

Friends

comedii 6 jpg jpeg

Simpaticii prieteni Rachel, Ross, Monica, Joey, Chandler şi Phoebe au început filmările în 1994 primind doar câte 22.500 de dolari pentru fiecare episod. În sezonul 3 şi 4, salariile lor au sărit la 75.000, respectiv 85.000 de dolari. Cel mai mare salt a fost de la sezonul 6, când câştigau 125.000 de dolari pe episod, la sezonul 7 - când audienţa fantastică a sitcomului a permis creşterea salariilor la câte 750.000 de dolari pe episod pentru fiecare actor. În sezoanele 9 şi 10, Jennifer Aniston, Courteney Cox şi Lisa Kudrow s-au numărat printre cel mai bine plătite actriţe din televiziune, cu 1 milion de dolari pe episod. Interesant este că Friends este şi unul dintre sticomurile care rulează cel mai mult în continuare - astfel că fiecare actor din distribuţie încasează în continuare anual din redevenţe în jur de 20 de milioane.

Seinfeld

comedii 5 jpg jpeg

La primul sezon al sitcomului, în 1989, Jerry Seinfeld a câştigat 20.000 de dolari pe episod - ajungând în sezonul final la 1 milion de dolari pe episod, în vreme ce Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus şi Michael Richards au încasat la începutul sezonului final câte 600.000 de dolari. Problema a fost, însă, că după încheierea filmărilor, celor trei li s-a negat dreptul unor redevenţe - Seinfeld considerând că acestea trebuie să-i revină lui şi lui Larry David, care creaseră întregul show. Astfel că Jason, Julia şi Michael şi-au renegociat contractul, cerând câte un milion de dolari pe episod în sezonul final. Celor trei li s-au acceptat pretenţiile - care, însă, oricum, nu aveau cum să compenseze pentru excluderea lor de la redevenţe. Pentru că Seinfeld şi Larry David au o mină de aur şi chiar şi acum, la 32 de ani de la debutul sitcomului, primesc anual fiecare între 40 şi 60 de milioane de dolari încasaţi din redifuzări. Aşa se şi explică de ce Jerry Seinfeld este cel mai bogat comediant din lume, cu 950 de milioane de dolari avere. Forbes a calculat că peste 400 de milioane din această avere a fost făcută doar din redevenţe.

Frasier

comedii 2 jpg jpeg

Serialul a rulat la NBC între 1993 şi 2004. Vedeta producţiei, Kelsey Grammar, a semnat în 2001 un contract care l-a transformat atunci în cel mai bine plătit actor din istoria televiziunii - a primit 1.600.000 de dolari pe episod!

Everybody Loves Raymond

comedii 1 jpg jpeg

Ray Romano, actorul din rolul principal, se află în top cu fabuloasa sumă de 1.700.000 de dolari pentru fiecare episod. Serialul a înregistrat, însă, în acelaşi timp, cea mai mare diferenţă de salarii la un sitcom - prin comparaţie cu Ray, restul distribuţiei primea câte 160.000 de dolari pe episod, iar acest lucru a creat multe frustrări şi disensiuni pe platoul de filmare care devenise unul mai degrabă pentru... Everybody Hates Raymond. Modelul de plată al acestui sitcom a fost ulterior folosit ca exemplu pentru Aşa nu! - de aceea, sitcomurile de succes ulterioare au mizat pe diferenţe salariale mai mici, pentru ca atmosfera la filmări să fie una benefică şi să asigure bunul mers al show-ului.

Two and a Half Men

two and a half men bun jpg jpeg

Charlie Sheen, vedeta serialului, deţine recordul la capitolul salariului pe episod. Înainte de a fi concediat în 2011, Sheen ajunsese să câştige fabuloasa sumă de 1.800.000 de dolari pe episod. El a fost înlocuit de Ashton Kutcher, care a primit doar 700.000 de dolari pe episod - în vreme ce talentatul Jon Cryer, care fusese de la început în serial, primea 620.000 de dolari pe episod.



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg