Totul despre cea mai frumoasă schioară din lume. Lindsey Vonn, Regina zăpezii

23 martie, 2015
lindsey vonn franta2014 ab460709342 jpeg

Cu alura ei de bikini babe desprinsă de pe coperta Sports Illustrated, ai tendinţa să n-o iei în serios pe această blondină frumoasă cu zâmbet larg, american. Şi rău ai face, pentru că sportiva care se întâmplă să fie şi foarte sexy este cea mai

Cu alura ei de bikini babe desprinsă de pe coperta Sports Illustrated, ai tendinţa să n-o iei în serios pe această blondină frumoasă cu zâmbet larg, american. Şi rău ai face, pentru că sportiva care se întâmplă să fie şi foarte sexy este cea mai de succes schioare din istoria acestui sport.

Curriculum vitae

Data naşterii: 18 octombrie 1984

Loculnaşterii: Saint Paul, Minnesota

Înălţime: 1,78 m

Greutate: 73 kg

Recorduri: 64 de victorii în Cupa Mondială

4 Globuri Mari de Cristal: 2008, 2009, 2010, 2012

image

Cu puţin timp înainte ca aşii schiului să pună punct sezonului, americanca de 30 de ani se afla pe locul trei în clasamentul general al Cu­pei Mondiale, însă nimeni nu i-a putut lua, nici anul acesta, coroana de regină a coborârii, cea mai rapidă şi periculoasă probă din acest sport, acolo unde vitezele ajung chiar şi la 130 km/oră! Dar 2015 chiar este anul ei, căci, din ianuarie, numele i-a intrat în istorie, odată cu a 64-a vic­torie în cupa mondială de schi. Da, Lindsey este nu doar regina zăpezii, ci a devenit şi femeia-re­cord, cu cele mai multe curse câştigate vreodată de o schioară, în întreaga ei carieră.

Lindsey Caroline Kildow, pe numele ei de fată, s-a născut pe 18 octombrie 1984 în locali­tatea Saint Paul, din statul Minnesota, iar după doar doi ani de viaţă a fost urcată pe schiuri de tatăl ei, Alan Lee Kildow, fost campion de juni­ori retras din activitate la doar 18 ani, din cauza unei accidentări grave la genunchi. O încercare evidentă a acestuia de a-şi continua cariera prin intermediul fiicei sale, Lindsey plângându-se, mai târziu, de presiunea pe care o punea pă­rintele ei pe umerii săi de copil. Lindsey provine dintr-o fami­lie numeroasă, sportiva având doi fraţi şi două surori, Karin, Reed, Dylan şi Laura, ultimii născându-se tripleţi. La 11 ani, Lindsey s-a mutat definitiv în Colorado alături de mama sa, acolo unde fata beneficia de cele mai bune condiţii de antrena­ment la clubul de schi exclusivist Vail, dar îi lipseau prietenii. „Mi-era dor de toate acele lucruri pe care le faci în mod obişnuit în copilărie: serbările şcolare, petrecerea serilor cu colegele de clasă. Mai târziu, şi restul familiei s-a mutat cu noi, la Vail, iar toţi fraţii mei au renunţat la prietenii lor din cauza mea. M-am simţit foarte vinovată“, îşi aminteşte sportiva.

image

Răsplata tuturor acestor sacrificii a venit pe 18 noiembrie 2000, când, la doar 16 ani, Lindsey îşi făcea debutul în Cupa mondială de schi, la cursa din Park City. Şi tot în perioada adolescenţei, atunci când părinţii ei se aflau în plin proces de divorţ, îl întâlnea pe schiorul Thomas Vonn, cu zece ani mai în vârstă decât ea, care-i devine mai întâi antrenor, apoi iubit şi, în sfârşit, soţ. Se vede că toţi bărbaţii din viaţa lui Lindsey voiau s-o antreneze… Probabil că influenţa acestuia l-a de­ranjat pe tatăl ei, care obişnuia să-i traseze până atunci direc­ţia în viaţă, aşa că cei doi s-au certat atât de rău, încât sportiva nu l-a invitat la nunta ei, în 2007. Mai mult, Lindsey şi tatăl ei nu şi-au mai vorbit timp de şase ani, până când Vonn a di­vorţat de mărul discordiei, în 2012. Cu toate acestea, sportivei nu i-a mers rău alături de fostul ei soţ, reuşind ca, în 2008, să câştige prima ei cupă mondială la schi alpin, fiind doar a doua americancă ce reuşea acest lucru într-un sport dominat de austriece, după Tamara McKinney, în 1983. Un an mai târziu venea al doilea glob de cristal, pentru ca, în 2010, la Olimpi­ada de iarnă de la Vancouver, să i se mai împlinească un vis: prima ei medalie de aur, capturată la cea mai rapidă probă din această disciplină, coborârea. La pachet cu una de bronz, în competiţia asemănătoare, Super-G.

Şi pentru a vă da seama cât de specială este blonda, în cir­cuit i s-a dus vestea că schiază ca un bărbat: „Da, schiez foarte agresiv, iar unghiurile pe care le creează corpul meu sunt ase­mănătoare cu cele văzute la concurenţii bărbaţi. Este aproape înspăimântător, însă am şi eu agresivitatea lor şi acea obsesie pentru viteză“. Vonn era regina pârtiei şi răsfăţata presei spor­tive, însă anul 2012 avea să aibă un gust dulce-amărui pen­tru frumoasa schioară. Câştiga cel de-al patrulea titlu mondial la schi alpin, dar îl pierdea pe el, soţul şi antrenorul Thomas Vonn, divorţul lor finalizându-se în ianuarie 2013. Două luni mai târziu, în peisaj apărea cea mai inedită figură masculină cu care cineva ar fi putut-o asocia pe Lindsey, campionul de golf Tiger Woods, ieşit cât se poate de şifonat dintr-un scandal sexual piperat cu amantlâcuri şi certuri conjugale violente.

image

După depresie apare Tiger

2013 a fost un an presărat cu accidentări pentru Lindsey, cea din timpul campionatelor mondiale din Austria fiind chiar ori­bilă, atunci când Tiger şi-a trimis elicopterul personal pentru a o aduce pe iubita suferindă în State. Au mai venit şi altele, iar blonda s-a văzut nevoită să vadă Olimpiada de la Sochi la tele­vizor, încă nerefăcută fizic pentru a concura la un aşa nivel. În aceeaşi perioadă, fanii sportivei au fost şocaţi să afle că aceasta suferă de depresie, urmând un tratament pentru această crun­tă afecţiune. Cine-ar fi crezut că există atâţia nori negri dinco­lo de zâmbetul larg, american, de care aminteam mai sus? În 2014, Lindsey mărturisea că are zile bune şi zile mai proaste, însă problema ei nu este una nouă. În 2008, anul în care înce­puse să strălucească în circuitul alb, a suferit, culmea, cel mai mult. „Nu puteam nici să mă dau jos din pat. Mă simţeam lipsită de entuziasm, goală, ca un zombie“, a dezvăluit Vonn pentru revista germană Focus, pentru ca, în 2012, în perioada divorţu­lui, faţa urâtă a bolii să se arate din nou.

Noul bărbat din viaţa ei, cu care s-a zvonit că ar fi avut de gând să se căsătorească anul acesta, de Sfântul Valentin, a aju­tat-o în lupta cu afecţiunea care face multe victime printre ce­lebrităţi. S-au cunoscut la un eveniment caritabil, în 2012. „A existat chimie între noi încă de la început“, îşi aminteşte Vonn, mărturisind că legătura lor a fost, luni bune, una la distanţă. „Am vorbit mult la telefon, pe internet, a fost un prieten bun de care aveam nevoie. Apoi, a devenit mai mult.“ Nuntă aţi spus? „Nu, mulţumesc. Nu mă mai mărit cu siguranţă. Cu nimeni“, declara Lindsey pentru revista Vogue, în 2013. E drept că nici Tiger nu este garantul unui mariaj fericit, însă sportiva este cât se poate de relaxată în ceea ce priveşte explozia de acuzaţii de adulter aduse jucătorului de golf. „Nu contează ce cred alţii. Fă ceea ce iubeşti, fii fericit şi asta-i tot!“

Unde locuieşte o campioană?

Peste tot. Şi nicăieri. „Petrec, evident, mult timp în Florida, acolo unde locuieşte Tiger. Dar aş putea spune că locuiesc în toată lumea. În Los Angeles, anul trecut, în Park City, înainte de asta. Baza mea sportivă este tot la clubul de schi din Vail, dar mă mai antrenez şi în alte părţi: la centrul olimpic din San Diego sau în Utah, alături de echipa naţională de schi. Iarna, sunt tot timpul în Europa, iar în lunile iulie şi septembrie plec în cantonament în Noua Zeelandă şi Chile. Pe scurt, sunt mereu pe drumuri.“

foto: guliver/getty images/rex featuresRecente pe Ok! Magazine

ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia